Pidetään mielessä

Tuetut verkkotaajuudet kaupan myyntisivustolle

  • 13 marraskuu 2018
  • 6 kommenttia
  • 1464 katselukerrat

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
  • OmaYhteisön luottojäsen
  • 850 kommenttia
Olenko kenties ainoa, joka kaipaa elisa-kaupan matkaviestinosioon tietoa laitteiden tukemista verkkotaajuuksista. Ainoa edes matkaviestinverkkoa koskeva myyntiargumentti on pallura *Tiedonsiirron nopeus, mutta sekään ei suoraan kerro kaikista tuetuista LTE-verkon taajuusalueista. Törmäsin omasta mielestäni pulmaan, kun yritin etsiä tietoja uudesta Honor 8X -puhelimesta. Edes Huawein Z-sukupolvelle suunnatuilta nettisivuilta en löytänyt etsimääni.

Onko markkinointitiimi kenties ajatellut, etteivät tuetut taajuudet ole merkityksellistä tietoa ostopäätöstä tehdessä- tyyliin "aasiakkaan ei ole tarve tietää tätäkään". Ovatko tekniset tiedot nykyään täysin tarpeettomia uudelle emoji-sukupolvelle, kunhan kissavideot pyörivät.. ;)

Mielestäni laitteiden tukemat taajuudet eivät ole liikaa pyydetty. Kaipaisin siis jotain tällaista:


taiViitekuva sivuistoilta: verkkokauppa.com sekä gsmarena.com

6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Puhelimien käyttämät verkkotaajuudet olisi kyllä hyvä olla saatavilla. Kuten muutkin oleelliset tekniset tiedot. Itse ainakin luen mieluummin teknisiä tietoja kuin yltiöpäisiä mainospuheita. Tarkkojen teknisten tietojen perusteella myös puhelimien vertailu on huomattavasti helpompaa.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Sain äsken vastauksen Powerin aspasta tiedusteluuni koskien Honor 8X -luuria: "Valitettavasti valmistaja ei suoraan ilmoita kyseisiä tietoja eikä niitä löydy pakkauksesta, joten suosittelen kysymään tarkemmin tietoja valmistajalta. Mukavaa päivänjatkoa!"

Honorin suomea puhuva aspa vastasi kysymykseeni puhelimitse. Ensin väänsin hieman rautalangasta, mitä olen kysymässä, koska tuo taajuusaluejuttu ei ollut vastaajalle entuudestaan tuttu. Aspan selvittelyn mukaan Suomessa myytävissä laitteissa olisi tuki seuraaville LTE-verkon taajuuksille: B1(2100 MHz), B3(1800), B7(2600), B8(900) ja B20(800).

Tiedä sitten, mistä verkkokauppa.com on myynnissä olevat laitteensa hankkinut ja tietonsa kaivanut, koska se on listannut eri taajuusalueita 4G-verkon osalta.

Tässä Honor mielestäni haukkaa palan sitä ruskeaa, kun ei vaivaudu edes perustietoja laitteistaan listaamaan lokalisoiduille nettisivuilleen.
Käyttäjätaso 7
Aspan selvittelyn mukaan Suomessa myytävissä laitteissa olisi tuki seuraaville LTE-verkon taajuuksille: B1(2100 MHz), B3(1800), B7(2600), B8(900) ja B20(800).

Tiedä sitten, mistä verkkokauppa.com on myynnissä olevat laitteensa hankkinut ja tietonsa kaivanut, koska se on listannut eri taajuusalueita 4G-verkon osalta.

Tässä Honor mielestäni haukkaa palan sitä ruskeaa, kun ei vaivaudu edes perustietoja laitteistaan listaamaan lokalisoiduille nettisivuilleen.


Eipä se Huawei Honor ole poikkeus noiden tietojen osalta. Samaa ongelmaa on monen valmistajan kohdalla ja riippuen vähän verkkokaupasta tiedot ovat erilaisia.

Kaikkein luotettavinta tietoa mielestäni olen löytänyt täältä.

https://mobiili.fi/puhelin/honor_8x/

PS. Saattaa nuo Powerin aspan tiedotkin olla sieltä kotoisin. 😉
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Jeps. Asia ei todellakaan koske pelkästään Honoria. Voidaanko kenties ajatella, ettei Suomeen tuoda lainkaan eri markkina-alueiden tuotteita toisilla tuetuilla taajuuksilla. Tämän vuoksi ko. tiedot olisivat tarpeettomia?

Huawei konsernin Honorin Suomen edustaja tosiaan jakoi lopulta tiedonjyviä. En todella ymmärrä, miksi laitteiden teknisiä tietoja ei ole yleisesti jaossa siinä vaiheessa, kun laite on kuitenkin saapunut kauppoihin.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Korjaan hieman aiempaa viestiäni, jossa kerroin Powerin someaspan vastauksesta. Kävin kotimatkalla varta vasten kaupassa katsomassa Honor 8X:n vaaleansinistä myyntipakkausta, sillä en voinut uskoa, etteikö edes siitä löytyisi kaipaamiani tietoja. Myyntipakkauksen tarrasta on luettavissa LTE-verkon tuetut taajuudet: B1, B3, B7, B8 ja B20.

Ideani on edelleen ajankohtainen.

Toisena toiveena vielä olisi, jos vaikka ellun myyntiaspakin saisi myyntinsä tueksi käyttöönsä kuvakopiot myyntipakkausten tarroista, joissa usein ilmenee tarpeellisia tietoja.
Käyttäjätaso 4
Vein eteenpäin tämän toiveen 🙂

Osallistu keskusteluun