Toteutettu

Tuotteiden myynti halukkaille asiakkaille

  • 13 helmikuu 2014
  • 5 kommenttia
  • 12916 katselukerrat

  • Keskustelija
  • 3 kommenttia
Semmoinen idea olisi, että saunalahti alkaisi myymään tuotteita halukkaille asiakkaille. Olen tiedustellut saunalahti talokuitu -yhteyttä osoitteeseeni (entisen ppon aluetta), tekniset edellytykset liittymän toimittamiselle on, mutta tästä huolimatta asiakaspalvelu myy eioota. Tällä mullistavalla idealla (myydään olemassaolevaa palvelua asiakkaille jotka sen haluavat ostaa) saunalahti voisi saada useita uusia asiakkuuksia.

5 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +2
Kyse ei ole mahdollisuuksista tai tekniikan puutteesta. Ennen yrityskauppoja entinen ppo tarjosi kuitua tälle alueelle ja tähän nimenomaiseen kiinteistöönkin. Kaupat ja muutto vain venyivät senverran ettei tuohon junaan ehtinyt mukaan. Talokuitu-palvelut ovat siirtyneet saunalahden hoidettavaksi, mutta myynti- ja asiakaspalvelu tarjoavat eioota, sekä saunalahden että ppo:n päässä.

Eli tilanne on, koomista kyllä, juurikin aloitusviestin mukainen. Tekniset edellytykset liittymien toimittamiselle ovat olemassa, mutta vaikka menisi karmit kaulassa ja setelitukko kourassa myymälään niin tilausta ei saa tehtyä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
Omallakin kohdalla oli hyvin samanlaiia kokemuksia, mutta 2-3 vuoden taistelun jälkeen kuitu tuli. Nopeus ja viipeet loistavia ADSL:ään verrattuna, mutta muut ominaisuudet ei (mm. ei kiinteitä IP:tä).

Kylllä tässä kuitu- hommassa tarjonta ja kysyntä eivät todellakaan kohtaa. Lähes kaikki tutut (myös muut kun nörtit) olisivat valmiit hankkimaan kuidun á 15000€ hintaa, jos sen vain joku taho toimmittaisi.

Jos operaattorit eivä todella nopasti ala reagoida kysyntää. Alkaa syntymään uudelleen "puhelinyhdistyksiä" ja kuituosuuskuntia, jota täyttävät tämä tyhjiön. Totta kai "vanhat" operaattorit haluavat ajatella, että sinnitellään vielä muutama vuosi ja kerätärään (moneen kertaan takaisinmaksetuista) kupareista vielä vähän lisää rahaa. Toisaaalta operaattorit ovat panostaneet hyvin voimakkaasti langattomaan verkkoon ja miellään näkisivtä, että tämä olisi ainoa tie nettiin maaseudulla ja taajamien laita alueilla (mm. omakotitaloalueet).

Langaton verkko on ihan OK, jos tarve on vaikka satunnainen mökki netti tai työ puolesta tarvitsee päästä nettiin tien päältä. Jos kuitenkin pitää kotiin tai yritykseen miettiä yhteyttä, se on ehdottomasti kiinteä (=kuitu). Jos pari syytä luettelee, niin a) Tasaisempi nopeus b) taisaisemmat vasteajat c) sää ei vaikuta d) Nopeampi c) kuidun huippu nopeutta ei tiedä vielä kukaan (=lähes rajaton mahdollisuus nostaa nopeutta vaihtamalla vain päätelaitetta)

Tuokki
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
PPO:n osalta sain vastaukseksi "Aloitimme Saunalahti Talokuidun uusmyynnin PPO:n alueella 2.6.2014. Jos PPO tarjonnut kuitua, pitäisi saatavuus olla nyt meilläkin :)"
Juuri hetki sitten soitin saunalahden asiakaspalveluun. Asiakaspalveluhenkilö ei tiennyt tuon taivaallista mistään uusmyynnistä ja tarjosi kuituliittymän sijaan 20M adslää kuparissa. Mikähän lie tässä asiassa nyt sitten totuus, muu kuin se että kuitutilausta ei saa tehtyä.
Ja homma jatkuu, juuri saatu tekstiviesti:

Hei, osoitteeseen nnn 111 12345 nnn, ei enää mahdollisuutta tilata kuitua. Kupariyhteys vain ja mahdollisesta saneerauksesta asiakkaille lähetetään kirje. Saunalahti
Eli nopeaa yhteyttä ei ole eikä tule, ja vielä vihjaillaan että kohta lähtee kuparitkin. Näin tämä homma toimii ja palvelu paranee. Saas nähdä että mikä on meininki taas puolen vuoden päästä.

Mihinkäs seuraavaksi ollaan yhteydessä? Elisan johtoon? Viestintäministeriin? Hannu Karpoon? Joulupukkiin? Suureen kurpitsaan?

Osallistu keskusteluun