Turbonappi mobiilidataan


Turbonappi. Eli liittymä vaikkapa Reilu Mini, jossa perusnopeus olisi se puoli Megaa ja hinta olisi sama kuin normaali Reilussa, mutta käytettävissä olisi turbonappi, jolla nopeuden saisi nostettua vaikka viisi kertaa kuukaudeksi verkon maksimille viideksi tunniksi / kerta. Tavallinen kiinteä nopeus Reilussa taas on koko kuukauden ajan kokonainen Mega.



Tajusiko joku mitä tarkoitan? Tässä ei vielä ole mitään toteutustapaa siitä, missä se nappula on eli ideatasolla mennään.



Joskus viime vuosikymmenellä tämmöinen Turbonappi oli käytössä, mutta se taisi olla kiinteässä datassa.
Hyvä idea! Olisiko tämä saatavilla myös muille liittymille, esim. vuorokaudeksi kerrallaan jollain kertamaksulla?
Mielestäni kyseeseen tulisi mikä tahansa laajakaista. Mobiililiittymässä selkeintä olisi, jos tuon voisi saada vaikka euron tai parin lisämaksulla liittymään, jonka kuukausimaksuun sisältyy datasiirtoa. Vuorokautinen kertamaksu voisi toimia muuten, mutta niitä turbopainalluksia saattaisi tulla helposti kuukaudessa niin monta, että kannattaisi jo pysyvästi vaihtaa siihen seuraavaan nopeusluokkaan.



Entäs jos se yksi turbovuorokausi (nopeuden nosto seuraavaan nopeusluokkaan) olisi käytettäessä kuukauden aikana yhden kerran? Se voisi sisältyä kuukausimaksuun ja olla tarjolla vain alimmissa nopeusluokissa eli 256 kt ja 512 kt. Käyttäjän omalle riskille jäisi sitten etsiä paikka, jossa turbosta olisi hyötyä.



Jos turbo olisi tarjolla kertamaksuilla, pitäisi operaattorin puolelta antaa jokin nopeustakuu, mutta se taitaa olla liian hankalaa.
Tämä on tosiaan mielenkiintoinen idea, vähän niinkuin ohituskaista internetiin! Toistaiseksi ainakin pysytään nykymallissa, ohituskaistan voi hankkia vaikka tilaamalla 4G-liittymän, sillä sehän toimii eri tekniikalla kuin 3G 🙂 -Suvi