Ulkopeittoalueet pois Elisan kuuluvuuskartasta


Mielestäni Elisalla on selvästi muita parempi peitto, mutta kuuluvuuskartta on surkea. Elisa ei erittele kartassaan ns. epävarmoja alueita kuuluvuuden osalta. Kyseiset ulkopeittoalueet näyttävät asiakkaan silmin hyviltä alueilta kartassa. Totuus on, että esim. itselläni LTE on ulkopeittoaluetta ja tätä kuuluvuuskartta ei kerro.



Selvyyden vuoksi ulkopeittoalueet pitäisi korvata "kuuluvuus vain lisäantennilla" -maininnalla tai poistaa sellaiset alueet kokonaan kartasta, jolloin kartasta tulisi tarkempi. Nyt kun verkkotekniikoita on paljon, käytännössä ainoa selvin ja järkevin keino olisi poistaa ulkopeittoalueet kartasta.



Tämä on tärkeää, koska se helpottaisi asiakkaiden ostopäätöstä. Vikapalvelussa tosiaan Elisalla näkevät onko alue ulkopeittoa, mutta voi olla vähän myöhäistä siinä vaiheessa se tieto, kun on kahden vuoden sopimuksen saanut aikaiseksi (puhelin)myyjien perusteella.
Joo aika paljon kuuluvuuskartta valehtelee ja siinä pitäisi näkyä vain ne alueet , missä verkko varmuudella toimii.



Tästä aiheesta on jo entuudestaan Ideapajassa ehdotus , joten tämä nyt on vähän turha ketju. Olisihan nuo gurun kommentit mahtuneet tännekin



http://yhteiso.elisa.fi/t5/Saunalahti-Ideapaja/Kuuluvuuskartat-v%C3%A4h%C3%A4n-realistisemmiksi/idi-p/275400
Joo taisi unohtua edellinen, noh, modet voi yhdistää tai lukita tämän. :D



Ulkopeittoalue kannattaa kuitenkin mainita siinä aiheessa, kun se on oikea termi tälle. 🙂
Ulkopeittoalueet pois Elisan kuuluvuuskartasta