Ei toteuteta

USB-ajansiirto käyttöön myös Pace-purkissa

  • 31 maaliskuu 2013
  • 7 kommenttia
  • 11787 katselukerrat

Käyttäjätaso 4
Tuo Musta Netgem hakkaa toiminnoiltaan ja toimivuudeltaan valkoisen Pacen 100-0. En siitä luovu ennen kuin on pakko - siis silloin kun Elisan insinöörit niin määräävät. Tuon ajan luulisin olevan jossain vaiheessa edessä ja sitä silmällä pitäen tuon Pacen toimntoihin täytyy saada älyä!

Ideapajassa näihin purkin olemattomiin ominaisuuksiin onkin jo kiinnitetty huomiota, mutta tässä vielä pieni lisäys.

Yksi itselleni tärkeimpiä ominaisuuksia on tuo USBllä tapahtuva automaattinen "ajansiirto" jokaiselta kanavalta. Tämä pitää saada myös Paceen toimimaan! Kommentit jostain "ohjelmayhtiöiden sopimuksista" ovat tässä yhteydessä turhia. Sopimukset ovat juuri sellaisia millaiseksi ne tehdään.

//Muokattu kategoriat uusia vastaaviksi. -Norris

7 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Tässä ei ole kyse sopimuksista, vaan tekniikasta ja sen toimivuudesta. Netgemin kanssa monilla asiakkailla on ollut suunnattomia vaikeuksia USB-muistien laadun ja toimivuuden kanssa, jonka vuoksi USB-tekniikasta haluttiin ajansiirron suhteen Pacessa luopua. Pacessa ajansiirto on toteutettu "IP:n yli" verkosta, jonka vuoksi ajansiirron ominaisuuksista jouduttiin myös jonkin verran tinkimään. Tämä puntaroitiin kuitenkin pienemmäksi pahaksi kuin USB-ongelmat, joten kahdesta huonosta vaihtoehdosta oli valittava se vähemmän huonompi vaihtoehto. Tämä on näkynyt ajansiirtoon liittyvissä palautteissa ja vikailmoituksissa myös merkittävänä laskuna.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Joo toimii tämä nykyinen ehkä vähän luotettavammin.

Tämä ketju ei ilmeisesti ole oikea , mutta kirjoitellaanpa kuitenkin tänne kommenttina , että Pacen ajansiirto pitäisi saada toimimaan myös IP-kanavilla ja myös kaikilla takautuvasti. Siis siellä taustalla pitäisi olla kaikkien kanavien "jatkuva tallennus" mikä mahdollistaisi myös taaksepäin kelauksen eikä kanavan vaihdot aloittasi ajansiirtoa aina alusta.
Käyttäjätaso 7
Usb-tikkujen kanssa ei olisi ollut mitään ongelmaa, jos Ellu olis ite ettiny toimivan tikun ja laittanut sen boksin mukaan toimimattoman f-secure-tikun sijasta..

Eli virhe ei ole usb-tekniikassa, vaan unohtuneesta testauksesta Ellun puolella.

Jos sitten vielä tajuttaisiin, että ulkoisella usb-massamuistilla voisi käyttäjä tehdä ihan "luvallisesti" niitä paikallistallenteita myös maksukanavilta.

Tai siis ainakin Soneralla tämä toimii...
Eikö tätä usb tallennusta voisi hoitaa edes seuraavalla tavalla:

-tehtäisiin usb tallennus mahdolliseksi.

-Elisa voisi sitten vain kertoa mitä vaatimuksia usb -muistille olisi.

-jos asiakas sitten haluaisi hyödyntää tätä tallennus mahdollisuutta, hommaisi hän itse tuon usb -muistin.
Netgemin kanssa monilla asiakkailla on ollut suunnattomia vaikeuksia USB-muistien laadun ja toimivuuden kanssa Jaa, tuohan oli niitä harvoja asioita jotka boksissa toimivat.

jonka vuoksi USB-tekniikasta haluttiin ajansiirron suhteen Pacessa luopua. Pacessa ajansiirto on toteutettu "IP:n yli" verkosta, jonka vuoksi ajansiirron ominaisuuksista jouduttiin myös jonkin verran tinkimään. Hienoa toimintaa, jos joku ei toimi niin ei vahingossakaan korjata ongelmaa. Toteutetaan se uudestaan, huonommin...
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
@ tAVIT:

Kiitos ehdotuksesta. Tämä olisi yksi tapa tottakai, mutta toteuttamisen kannattavuuteen vaikuttavat monet seikat, kuten kuinka moni asiakas olisi valmis hankkimaan vaatimusmäärittelyiden mukaisen laadukkaan USB-muistin muualta, kuinka moni olisi valmis maksamaan siitä erikseen jne.

@ dublin:

Osalla toimi, osalla ei (johtuen USB-muistien laatueroista, joita on jopa saman valmistajan saman mallin tikkujen eri yksilöiden välillä). Usko pois, ongelmaa yritettiin kyllä korjata digiboksin päästä pitkään ja aika monella eri tavalla, mutta jos juurisyynä on huonolaatuiset USB-muistit, niin ongelman korjaamiseen on aika heikot eväät digiboksin päästä. :)

Laadukkaampien USB-muistien tarjoaminen ei myöskään olisi ollut ratkaisu tilanteeseen (vaikka se käyttäjänäkökulmasta kuulostaisikin ilmiselvältä ratkaisulta), koska tällöin taas palvelun kustannukset nousisivat niin paljon, ettei Viihde-palvelua olisi pystytty enää tarjoamaan samaan edulliseen 39,90e/kk hintaan.

Kannattavan palvelun tuottaminen ei ole helppoa, vaan ikuista tasapainottelua riittävän laadun, riittävien ominaisuuksien ja asiakkaalle edullisen myyntihinnan välillä. Kustannukset vaikuttavat kannattavuuteen suoraan, joten kustannukset joudutaan aina minimoimaan, jos palvelun hintaa ei olla valmiita nostamaan.
Kannattavan palvelun tuottaminen ei ole helppoa, vaan ikuista tasapainottelua riittävän laadun, riittävien ominaisuuksien ja asiakkaalle edullisen myyntihinnan välillä. Kustannukset vaikuttavat kannattavuuteen suoraan, joten kustannukset joudutaan aina minimoimaan, jos palvelun hintaa ei olla valmiita nostamaan.Tämä on täysin ymmärrettävää. Tosin samaan hengenvetoon on todettava että monet ongelmat olisivat ratkenneet kunnollisella beta testauksella. Vähän tuntuu että Elisa lemppasi palvelun liian nopeasti, liian keskeneräisenä markkinoille. Lisäksi palvelun (törkeä) ylimyynti tiputti yhteysnopeuksia aivan liikaa, aivan liian pitkäksi aikaa.

Palvelu on paperilla ja periaatteen tasolla loistava, mutta kolmen vuoden aikana on ollut niin paljon eri ongelmia että hieman paha maku on jäänyt suuhun.

Osallistu keskusteluun