Uuden Digiboxin kaukosäädin?

Tuote: Elisa Viihde

Saatiin uusi kun edellinen alkanut temppuilemaan, mutta miksi tästä uudesta on poistettu mute nappi kokonaan? Tai onhan tuossa normaali äänensäätö, mutta välillä tulee vaan niin järkyttävän ärsyttäviä mainoksia että pakko pistää äänet poies, esim lidlin grillaagrillaagrillaa mainos, voi elämä xD





Mute nappia ikävä, en näe mitään logiikkaa että miksi tämä on jätetty poies?


Onneksi television omassa on vielä mute nappi, mutta envaan ymmärrä tätä...





Toinen kysymys vielä tähän perään, että saisiko näihin digiboxeihin herättimen joka vaihtaisi lähteen automaattisesti? Ainakin Bluray asema osaa tehdä tämän niin tiedän, että tekniikka on olemassa, eli kun on ensin katsonut digiboxin kautta ja sitten haluaa katsella blurayn kautta niin riittää että käynnistää soittimen ja se vaihtaa lähteen hdmi1->hdmi2, mutta se ei sitten osaa tehdä sitä toisinpäin, kun lähde jää hdmi2 niin se pitää käydä itse manuaalisesti klikkaamassa hdmi1 jotta näkyy boxi, saisiko siihen mahdollisesti herätteen että kun käynnistää boxin niin se valitsisi automaattisesti tietyn lähteen? minkä nyt sitten onkaan asettanut...
Kiitos palautteestasi, välitän ne täällä meidän päässä eteenpäin 🙂 Siirretään tämä keskustelu samalla ideapajan puolelle.



En ollutkaan aikaisemmin huomannut mute -napin uupumista uudemmasta kaukosäätimestä mutta näinhän se tosiaan oli. Mute -merkintä kyllä löytyy mutta on hieman erillä tapaa toteutettu kuin aikaisemman kaukosäätimen mute.

Äänenvoimakkuuden miinusmerkkisessä päässä on mute -merkintä ja sitä pohjassa pitämällä voimakkuus laskee hieman normaalia nopeammin hiljaisemmaksi. Samalla tavalla äänenvoimakkuutta nostaessa plusmerkkisestä päästä. Eihän tämä toimi mute -napin tavoin, mutta ajaa asiansa ainakin siihen asti että sellainen taas saadaan.



Lähteen vaihtoa ei digiboksin kaukosäätimestä ainakaan toistaiseksi löydy. Siitä saisi kyllä mainion lisän kapulaan 🙂
Ovatko muut uuden N7700 / 7800 boksin käyttäjät kaivanneet mute -namiskaa kaukkariin?
Ovatko muut uuden N7700 / 7800 boksin käyttäjät kaivanneet mute -namiskaa kaukkariin?



Mulla vanha N7700 boxin kaukosäädin, missä tuo mute-namiska on ja tuo on todella hyödyllinen, mikä kyllä pitäisi kaikissa kapuloissa olla.





Lähteen vaihtoa ei digiboksin kaukosäätimestä ainakaan toistaiseksi löydy. Siitä saisi kyllä mainion lisän kapulaan :)


Ei tuota lähteen vaihtoa digiboxissa tarviikaan olla, mutta en tiedä millä teniikalla tuo on pelittänyt mullakin, että jos laitan vaikka BluRayn päälle, niin televisio kääntää lähteen juurikin BluRaylle. Jos sitten laitan Elisa Viihteen päälle, niin sen lähteen pitää vaihtaa erikseen manuaalisesti telkkarin kaukosäätimestä.

Näin ollen jos ei Elisa Viihde boxi osaa automaattisesti tuota lähdettä vaihtaa, niin se on sama onko tuo AV-nappula Elisan boxin kaukosäätimessä vai telkkarin kaukosäätimessä.
Ovatko muut uuden N7700 / 7800 boksin käyttäjät kaivanneet mute -namiskaa kaukkariin?



No heti aloin kaipaamaan muuteman minutin käytön jälkeen. Pitää nähtästi pitää tuota vanhaa kaukosäädintä koristeena pelkästään sen mute napin takia. 😞 Vanha kapula toimii uudessakin boksissa, ainakin muten osalta. Mute on kyllä ehdottomasti oltava kaukosäätimessä!
Päivitetty idean tila Uusi ideaPidetään mielessä