Ratkaistu muuten

Uusi rakenne Keskustelufoorumille

  • 14 kesäkuu 2015
  • 34 kommenttia
  • 1838 katselukerrat

Käyttäjätaso 2
Jotenkin aina vähän huvittavaa, kun Googlaa "Elisa keskustelupalsta" ja saa ekaksi tulokseksi:

palstapalstapalstapalsta.jpg

Jo siinä on palstaa kerrakseen, neljä kertaa. Ja sitten Navigointisivulla pistää ekaksi silmään tää hieno jaottelu:

palsta2.jpg

Palsta sivun alasivu Palsta. Siinähän pitäisi tuon ylemmän Palsta -sanan kohdalla lukea "Navigointisivu", mutta koska jo ollaan Navigointisivulla, niin siellä on turhaa olla linkkiä Navigointisivulle.

Toivottavasti Palsta/Palstan ei ole menneisyytensä vanki siten että koodia ei voida kovin helposti muuttaa (tottakai sitä voidaan muuttaa, jos halutaan), mutta jos aloittasin tällaisen keskutelupalstan sauunnittelun alusta niin tekisin niin, että siirtäisin tuon nyt Palsta sivulla olevan keskustelualueiden luettelon sivun vasemmalle listaksi. Sieltä kun valitsee alueen, niin se tulee näkyville poistamatta sitä listaa vasemmalta. Siinä listassa olisivat vain alueiden otsikot (koska selitteet veisivät liikaa tilaa). Korkeintaan "OnMOuseOver" javascriptillä laittaisin sitten näkymään tarkemman selosteen siitä, mistä alueella keskustellaan. Tällöin sieltä vasemmalta pääsisi yhdellä hiiren näpäytyksellä toiselle keskutelualueelle. Nykyisin pitää painaa joko pageback ja valita uusi alue palsta/palsta sivulta tai sitten mennä painamaan valintalista auki ja valita sieltä.

Ehkä demo selventää mitä tarkoitan:

http://petke.info/elisa/1.html

Demossa kaikki 24 palsta valintaa toimivat eli painelkaa niitä palsta otsikoita siellä vasemmalla, niin tajuatte ideani. Itse viestisivut ovat tietenkin vain kuvina.

Tuollaisessa rakenteessa voi sen Siirry Palstalla pudotus valikon sieltä oikeasta yläkulmasta heittää romukoppaan samoin kuin Navigointi tiedot alhaalta. Nykyisin on vähän epäselvää, että kumpi se nyt on se pääsivu, Palstasivu vai Navigointisivu, niin tuossa rakenteessa ongelma poistuu kun Palsta sivu on eräällä tavalla joka sivulla siellä vasemmalla valintapalkkina

//EDIT: Muokattu kategoriat. -Norris

34 kommenttia

Käyttäjätaso 2
Soikrates:

"Veikkaanpa , että 99%:lla kotikäyttäjistä on vain yksi näyttö. Ja kyllä tuollaista monen näytön "patteriakin" voi käyttää järkevästi.  Heitä se Iltalehti huutin tuuttiin  , kun ei siellä ole muuta kuin hömppää"

En näköjään tiennyt yhtään, että mistä hemmetin "patterista" puhuit. Luulin, että puhuit tästä ehdottamastani haluttaessa käyttöön otetavasta "vaatetuksesta" tälle sivustolle, mutta aloitkin puhumaan näytöistäni? No sitä suuremmalla syyllä, jos 99% käyttäjistä on vain yksi näyttö, niin se olisi hyvä saada tehokkaaseen käyttöön tällä sivustolla ollessa, eli että siinä ei olisi miktään tyhjiä reuna-aluieta. Tai antaa edes siihen edes mahdollisuus niille, jotka haluvat sitä käyttää.
Käyttäjätaso 7
Ihan miten haluat , mutta sinuna minä katselisin tätä palstaa sillä pystynäytöllä. Iltasanoman voi laittaa toiseen välilehteen , koska ei sitä kokoajan tarvita.

Tämä vain pienenä vinkkinä ja problem solved.  😉
Käyttäjätaso 2
No enhän minä nyt pelkästään itseäni ajattele vaan niitäkin, joilla on vain yksi näyttö, ja joita sinun mukaasi on 99% sivuston käyttäjistä. Problem not solved. No, ehä siis kaikilla ei ole vaakanäyttöä, mutta sanoisin, että noin puolet käyttäjistä selaavat tätä sivustoa kannettavalla, missä on vaakanäyttö.
Käyttäjätaso 7
Ei minulla ole vaakanäytön kanssakaan mitään ongelmaa kuten jo aiemmin kerroin.

Ei millään pahalla , mutta toistaiseksi se ongelma näyttää rajoittuvan vain yhteen henkilöön. Arvaapa keneen.  😉
Käyttäjätaso 2
Ja PS: jos käyttäisinkin tuota pystynäyttöä, niin siinä ei ole sitä mukavuutta, minkä tuo "vaatetus" minulle käyttökokemuksena tuo: en näe siellä selkeästi väri-informaatiolla missä ja monennellako keskutelealueella olen ja en voi yhdellä hiiren klikkausella siirtyä toiselle. Ei tarvitse avata mitään valintalistaa, etsiä sieltä sitä miihin haluaa saatikka mennä palsa/palstan kautta....
Käyttäjätaso 2
Sokrates

"Ei minulla ole vaakanäytön kanssakaan mitään ongelmaa kuten jo aiemmin kerroin"

Mikä on pääasiallisen keinosi siirtyä keskustelualueelta toiselle, tai navigointisivulle? Palsta/Palstan kautta? Joudut avaaman Palstan - miten sitten sinne siirrytkään -, etsimään sieltä alueen ja klikkaaman sen auki? Vai Valintalistasta? Joudut klikkaamaan valintalistan auki,harottamaan sieltä silmilläsi alueen jonne haluat mennä ja siirtää hiiren sen kohdalle ja valita sen. Jos kaikki olisi kokoajan kuin tarjottimella vasemmalla reunalla (+ siitä näkee, millä alueella on), on minulle ainakin huomattavasti helpompaa tämän koko Palstan käyttö. Mutta eihän tässä mitään ongelmaa ole. Alustava koodi on jo annettu. Halukkaat saavat käyttää. Joitakin ongelmia siinä vielä on...(tosin jos Elisa haluaisi sitä julkisemmin mainostaa ja ottaa sen virallisemmin käyttöön, niin tuottaisi varmaan itse muutamassa sekunnissa (sen jälkeen kun Rebol View on asennettu jonkun koneeseen, nuo sivut ja valintapalkin kuvat laittaisivat palvelimelleen ja muuttaisivat esim #rosktapois viitteen #start nimeksi).

En muuten ole ainoa, joka kokee tällä palstalla surffailiun vaikeaksi. Muistan esim. kun ihmettelin sitä, että miksi kunkin sivun otsikkotiedoissa, yläpalkissa esim.  ei selkeästi kerrota edes sitä, millä alueella kulloinkin ollaan, niin eräs vastasi, että samaa hänkin on ihmetellyt.
Käyttäjätaso 7
Ymmärrän , että jokaisella on omat mieltymyksensä palstan käytössä.

En juurikaan surfaa eri keskustelualueilla valikoiden kautta , vaan seuraan lukemattomien viestien listaa. Siinä ei tuo layout haittaa yhtään mitään ja aina pääsee oikeaan ketjuun yhdellä klikkauksella ihan siitä riippumatta , millä alueella se on. Lisäksi alusta vie normaalisti oletusasetuksilla ensimmäiseen ketjun lukemattomaan viestiin automaattisesti.

Ainoa asia mikä hiukan harmittaa , on tuo "kahden aloitussivun" systeemi , mikä tuli viimeisimmässä päivityksessä talvella. Aiemmin kaikki tarpeellinen oli yhdellä sivulla. No eiköhän sekin korjaannu tulevaisuudessa , näin olen Norriksen viestit ymmärtänyt.
Käyttäjätaso 2
Huomenta, uutta "vaate/peite -sivut" eri keskustelualueille tekevässä Rebol koodissa http://petke.info/elisa/uelisa4.r :

- ohjelmassa oleva lista nimeltään lista keskustelualueista haetaan ohjelmallisesti Palsta/Palsta sivulta ja siihen ollaan lisätty sarake "selite". Koska kaikkia vasemmanlaidan menuun haluttuja valintoja ei sieltä löydy, alustetaan ohjelmassa lista manuaalisesti:

rebol[]
lista: [
["Navigointi" "http://yhteiso.elisa.fi/" "Tästä näkymästä löydät koottuna paitsi kaikki Palstan uudet tapahtumat, myös mm. omat kirjanmerkkisi ja laajennetun haun."]
["Palstan blogi" "http://yhteiso.elisa.fi/t5/Palstan-blogi/bg-p/Uudistus" "Palstan ylläpitäjän Norriksen ylläpitämä blogi"]
["Keskustelualueet Palsta/Palsta" "http://yhteiso.elisa.fi/t5/Palsta/ct-p/Elisa" "Pääpalsta keskustelualueista. Täältä näet myös paikallaolijat sivun alhaalta."]
]

- selitteet tulevat näkyviin kun hiiren osoitin on vasemman menun valinnan päällä:

tip.jpg

- ikävä kyllä jouduin poistamaan siirtymisen yläpalkin ohi. Se teki siirtymisestä täällä ideapajan threadeissa hieman virheellistä - tai ei siis jostain älyttömästä syystä mahdollistanut juuri täällä (häpeällistä ja kiusallista) siirtymistä keskusteluthreadin threadin ensimmäistä sivua pidemmälle.

Tuolla koodilla tehtyihin uusiin keskustelualueiden "peitteisiin/vaatteisiin tms..." on linkki tässä: http://petke.info/elisa/ue1.html

Koko tämän idean otsikoksi pitäisi muuttaa "Uudet peitteet eri keskustelualueille 16:9 vaakanäyttöä varten", mutta kun ei pysty.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Tällainen vanha idea jäänyt täysin roikkumaan, tämä nyt on ratkaistu muuten sillä, että koko Palstan alusta on idean esityksen jälkeen sittemmin uudistunut. 🙂

Osallistu keskusteluun