Pidetään mielessä

Vastinetta pakkodatalle puheliittymiin: datan nopeus kahdenkertaiseksi?

  • 20 maaliskuu 2013
  • 40 kommenttia
  • 36387 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
  • Entinen OmaYhteisön jäsen
  • 14255 kommenttia
Saunalahti ottaa käyttöön ns. pakkodatan 1.4. alkaen. Minulla ei ole mitään sitä vastaan, mutta nopeus on luokattoman hidas. Nykyisin älypuhelimet, joita muuten Elisakin myy vain ja ainoastaan, kuluttavat ja vaativat paljon dataa. Esimerkiksi Spotifyn Extreme-laatu ei soi lainkaan 256 kbps -netillä. Ehdotankin, että annatte vastinetta asiakkaille ja nostatte liittymän nopeutta ilmaiseksi puolella eli 0.5M tasolle.

Voin suoraan sanoa, että tuolla oletuspakkodatalla tee mitään. Tai voi tehdä, jos haluaa odottaa, odottaa, odottaa... odottaa tosi pitkään ja odottaa lisää... 😃 Se olisi myös liittymien parannusta, jos jatkossa Mini kuuluisi kuukausimaksuun. Nythän kk-maksuun kuuluu joihinkin liittymiin ns. etanadata. Muutos näin ollen on todella naurettava, sillä monikaan ei halua maksaa kahdesta netistä eli on pakko suostua käyttämään perusdata ja irtisanoa Mini.

Tähän joku järjellinen korjaus kiitos!

40 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Ei voi olla totta, olet tulla toisessa ketjussa puolustellut tätä liittymäuudistusta varmaan 100 viestillä, nyt kun tuli tämä ideapaja niin tulit täysin toisiin aatoksiin.

Tätä samaa siellä toisessa ketjussa on moni yrittänyt sanoa.

//Edit: Poistettu henkilökohtaisuudet, jotka eivät enää liittyneet idean kommentointiin. -Norris
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Data voisi silti olla nopeampi. Tuo 256 kbps on hidas nykykäyttöön. Ei tuossa pakkomaksussa muuta vikaa ole, se on vain hidas.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Niin päinvastoin kuin THK yrittää uskotella itselleen ja muille 256 ei käytännössä ole sama kuin 0,5. Se on puolta vähemmän ja kun jo valmiiksi pientä aletaan puolittamaan, ei oikein jää mitään jäljelle. Paitsi isompi lasku.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Liittymäuudistusta (datasiirron lisäys, AEP ja kuukausimaksukorotus) koskeva keskustelu jatkuu Palstan puolella :)

Jos nyt ymmärsin oikein, hpguru ehdottaa tällä ideallaan, että 1.4. alkaen liittymien kuukausimaksuun sisältyvä datasiirto ei olisi maksiminopeudeltaan 256 kbit/s vaan 0,5 Mbit/s. Tätä ideaa voi kannattaa antamalla idealle kiitoksen, jos ideasta ei kuitenkaan tykkää, voi äänestää muita tai kehitellä itse vielä parempia!

Palstan pelisäännöt pätevät myös Ideapajan puolella eikä henkilökohtaisuuksiin sovi mennä. Keskustellaan siis ideoista, ei niiden antajista 🙂
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Kiittäminen ei oikein toimi tässäkään, kun yrittää kiittää useampaa ehdotusta, tulee ensimmäisen jälkeen ilmoitus kiittämiskiintiön täyttymisestä. Sen pitäisi valvoa vain sitä, ettei sama hlö kiitää samaa viestiä useampaa kertaa, ei sitä, montaako viestiä kiittää minuutin aikana. Pois koko kiitokset Palstalta, tai ainakin niiden laskuri, allekirjoitan nappi ilman laskuria riittäisi ehdotuksen kannattamiseen. Sitä täällä taas ei ole.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Kiitoksia voi antaa Ideapajankin puolella yhden minuutissa, kuitenkin enintään 60 tunnissa ja 100 päivässä. Tämä hpgurun idea käsittelee nyt liittymiin 1.4. lisättävän datanopeuden korotusta, jos kuitenkin haluat keskustella Ideapajasta ja sen toiminnallisuuksista yleisesti, on sille hyvä paikka vaikka tämä tiedote Palstalla :) Jos taas haluat antaa kehitysidean Palstaan liittyen, kannattaa sinun avata uusi idea täällä Ideapajan puolella, näin muutkin voivat ottaa kantaa ajatukseesi!

Minulle voi myös aina laittaa yksityisviestiä, jos haluaa vain tuulettaa tunteitaan tai kirjoitella muuten "epävirallisesti" 🙂
Käyttäjätaso 5
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Se perusdata ei olekaan tarkoitettu extreme-hommiin. Jos haluaa extreme-laatua voi ottaa erillisen datapaketin. Spotify tukee erilaisia nopeuksia juuri siksi, että sitä voi käyttää erinopeuksisilla yhteyksillä. Perusnopeuden idea lähinnä on mahdollistaa satunnainen datan käyttö, ei jatkuva musiikin kuuntelu verkon yli huippulaadulla. Toki jos on datapaketti jo, tuntuu ikävältä maksaa kahdesti datasta. Reilua olisikin nopeuttaa datapaketteja sillä 256 kbit/s:llä.

Olisihan se asiakaan annalta kiva saada kaikkea mahdollisimman halvalla. Operaattortin kuitenkin pitää jostain ottaa rahansa ja reilua on, että jäyttäjät maksavat käytöstään.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Miksi kahdesta datasta joutuu maksamaan, vaikka toisesta ei hyödykään mitään?
Käyttäjätaso 5
No jaa-a. Ainakin otettaessa nopeampi datapalvelu esim. mini, niin tuolloin tuo perusdatan hintaosuus pitäisi jollain muotoa hyvittää. Eikai tuossa muuta epäreiluutta ole.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Saunalahden liittymäuudistuksessa tuotiin kaksi ominaisuutta, AlleEuronPäivät-hintakatto ja rajaton datakäyttö. Tällä haluamme tuoda liittymän käyttöön huolettomuutta ja helppoutta. Tällä kertaa nopeus on nimenomaan huoletonta peruskäyttöä varten, jos internetiä haluaa käyttää enemmän, suosittelemme tilaamaan liittymälle Mobiililaajakaista-lisäpalvelun tai vaihtamaan liittymätyyppiä esimerkiksi Reiluun. Näin saat puhelimestasi kaiken irti 🙂 - Suvi
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Joo, mutta kun tilaa nopeamman laajakaistan, maksaa kahdesta laajakaistasta.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Jos se "pakkodatan" nopeus olisi tulevaisuudessxa puoli Megaa, se pakkokorotus olisi Mobiililaajakaista Mini -lisäpalvelun hinnan verran. Hinnan nousu olisi 4,90 euroa kuukaudessa ja siitä se riemu repeäisi.

Vai luuleeko joku oikeasti, että se puolen Megan kuukausihinta laskisi tässä uudistuksessa alle puoleen eli 4,90 e  --> 1,99 e?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
No laittakaa edes 384 kbps data? DNA:n halpabrandilla on tukeva määrä Oman verkon puheluita ja 0.5 Mbit siirtorajaton netti hieman päälle neljän euron! Saunalahdella 4,91 € hintaan saa saman, mutta 256 kbps datalla... Saunalahti herätys!!!
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
384kbps olisi todellakin ollut paljon järkevämpi perusnopeus kaikkiin liittymiin kun melkein joka kolkasta löytyy se 3g. Kyllähän toi 256 kuulostaa lähinnä vitsiltä ja paluulta menneisyyteen. Saunalahti innovatiivinen operaattori? Tätä menoa koko operaattori on pian menneisyyttä.

Tämäkin uudistus olisi varmasti sujunut suht koht kivutta ja ilman soraääniä jos perusnopeus olisi ollut se 384kbps. Eniten näräähän tässä on nimenomaan herättänyt tuo surkea etananetti jolla ei tee mitään. Minäkin olisin jopa voinut jäädä asiakkaaksi jos perusnopeus olisi ollut vähän järkevämpi. Tosiaankin, haloo saunalahti?
Käyttäjätaso 3
Onko nyt niin, että kun mulla on Mobiililaajakaista Mini (0,5M nopeus) niin nyt maksan kahdesta nettiliittymästä puhelimessani? Eli jos nyt suljen tuon Mini sopimuksen kun sen nopeus muutenkin melkein sama kuin tämä "ilmainen" ts. pakollinen nettiliittymä, niin mulla edelleen on nettiliittymä ettei tule mitään ylläreitä?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
🙂 Mikä liittymä, varmista vielä oma.Saunalahti, jos on voit halutessasi lopettaa minin.
Käyttäjätaso 3
Satakieli 2000 + mobiililaajakaista Mini on tällä hetkellä. Kumpikin maksaa sen ~5€/kk niin eikös tuo ole sama ottaa se 0,2M liittymä kun nolla euroa? Kun en nettiä puhelimella loppujen lopuksi paljoa käytä. Oma.Saunalahti sivun mukaan voisin irtisanoa Minin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei, Mini kannattaa irtisanoa.

Ei ole järkevää maksaa kahdesta netistä. Loppupeleissä Mini on puolet pakkodataa nopeampi eli ero on käytännössä mitätön peruskäytössä.

Kun irtisanot lisäpalvelun, alat käyttää 256 kbps vakionettiä. Siinä ei rajaa ole, mutta nopeus on 256 kbps eli puolet 512 kbps:stä, mutta perusselailussa se ei paljoa eroa. Ne, jotka tarvitsevat dataa enemmän, oli se Spotify- tai YouTube-tarve, niin Reilu 2M on parempi vaihtoehto.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Loc_Dogg kirjoitti01-04-2013 23:33

Satakieli 2000 + mobiililaajakaista Mini on tällä hetkellä. Kumpikin maksaa sen ~5€/kk niin eikös tuo ole sama ottaa se 0,2M liittymä kun nolla euroa? Kun en nettiä puhelimella loppujen lopuksi paljoa käytä. Oma.Saunalahti sivun mukaan voisin irtisanoa Minin.

----------------------------------------------------------

Selvennyksenä vielä: irtisanottuasi Mobiililaajakaista Minin Satakieli2000-liittymätyypin kuukausimaksu on noin 5 euroa kuukaudessa. Minuuttimäärä säilyy samana ja datanopeus putoaa noin puoleen.

Mobiililaajakaista Minissa "nopeusleikkuri" on oikeasti jotain 600-700 kbps sen nimellisnopeuden 512 kbps sijaan.
Käyttäjätaso 5
Ei kai SL niin hullu ole että nostavat tämän pakkodatan nopeuden NYT 512:een ja vielä rajoittamattomalla tiedonsiirrolla?

Kun tätä ideaa pitää 2 vuotta tilassa 'Pidetään mielessä' niin silloin tämän voi tahdä hyvällä omalla tunnolla kun sitten tuo 512 on ihan mopo nopeus.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Mäkki kirjoitti:
Ei kai SL niin hullu ole että nostavat tämän pakkodatan nopeuden NYT 512:een ja vielä rajoittamattomalla tiedonsiirrolla?

Kun tätä ideaa pitää 2 vuotta tilassa 'Pidetään mielessä' niin silloin tämän voi tahdä hyvällä omalla tunnolla kun sitten tuo 512 on ihan mopo nopeus.

DNA:lta tämä onnistuu, joten miksei Saunalahdelta? Hintakilpailuun osallistumisen haluttomuus?

DNA Pro 1:

- Huikeat 3 000 minuuttia DNA - DNA Pro -puheluita. (Mikä on 1 000 minuuttia enemmän kuin Saunalahden Satakieli 2000:ssa on Elisa - Saunalahti -puheluita).

- Rajaton 512 kbps -data. (Saunalahdella rajaton 256 kbps -data).

- Liittymän saa ilman bonuskorttia, Saunalahdella vain bonuskortilla.

- Muut puhelut ja viestit: 0,0594 €. Kaikki sekuntiveloiteisia kuten Saunalahdellakin. (Saunalahdella 0,0696 €).

DNA Pro 1 maksaa 3,93 € kk vs. Saunalahti Satakieli 2000 maksaa 4,91 € kk. Saunalahden liittymästä parhaimman tekee Alle euron päivät, mutta vähän soittaville on se ja sama eli jollekin nopeampi data voi olla ratkaisevampi tekijä.

Huomaatko eron? Kannattaa käydä Specsaversilla jos ei huomaa. DNA pystyy siis tarjoamaan tuhdimman paketin 98 senttiä Saunalahtea halvemmalla! Käytännössä Elisa voisi tarjota jopa 0.5M-liittymää paketin mukana, koska se ei Elisalle paljoa maksa. Mutta se maksaa, kun asiakkaat vaihtavat kilpailevalle. Monelle lähes euron säästö on iso raha. Esimerkiksi kolmella liittymällä laskuissa säästää 2,94 €.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
^^ Jeh kelpaa monille. :smileycheesy:

Missä Saunis vastaisku. :smileyhuh:
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Dnalla on paljon vähemmän liittymiä. Niistä sisäisistä puheluista siis on paljon vähemmän hyötyä. Lähinnä niistä hyötyy, jos kaverin kanssa yhdessä vaihtaa dna:lle. Minulla esimerkiksi niillä, joiden kanssa eniten puhun on Sahalahden liittymä. Kun vielä ottaa huomioon alle euron päivien puutteen, on ero merkittävä.Vähän puhuvan tuskin kannattaa tällaista liittymää muutenkaan ottaa,
Käyttäjätaso 5
Ei voi yleistää, kyllä DNA:lla liittymiä on. Jos ei ole sinun kavereilla niin joillakin on.

Osallistu keskusteluun