Toteutettu

Viihde ilman laajakaistaa myös mobiiliverkkoon

  • 9 joulukuu 2013
  • 36 kommenttia
  • 25794 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
EVIL toimii satunnaisesti myös mobiiliverkossa ja etenkin LTE-verkossa , mutta vielä pitäisi verkkoa kehittää vakaammaksi.

Laittakaapa panoksia lisää kehitystyöhön , jotta EVIL-tuki saataisiin myös virallisesti mobiilipuolelle. Silloin moni asiakas voisi heittää hyvästit jo auttamatta vanhaksi ja liian hitaaksi osoittautuneelle ADSL:lle. Ensi vuonna lanseerataan myös LTE800-verkko ja silloin alkaisi olla myös sitä verkkopeittoa riittävästi.

36 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Tätä on pakko kannattaa!
Meillä tuo on toiminut välillä monta viikkoa ilman ongelmia. Pari kertaa olen tehnyt oikein vikailmoituksen ongelmista, mutta vastaus on ollut, ettei mobiiliverkkoa tueta. Ja samaan hengenvetoon on kerrottu, että joillakin EVIL toimii ongelmitta mobiiliverkossa. Mistähän ero johtuu? Voiko olla eroa esim. NAT jutuissa? Asiakaspalvelija epäili, että omaguru voisi auttaa???
Kyllä se on vain mobiiliverkon vaihtelu, joka vaikuttaa.

Ainakin näin on tallenteiden katselussa 4G:llä, välillä toimii ongelmitta ja välillä ei toimi ollenkaan.
Käyttäjätaso 5
Tulipa käytettyä videovuokraamon lahjakortti. Kuva pätkii tosi paljon, vaikka kaistaa on 22 megaa. 
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
"Asiakaspalvelija epäili, että omaguru voisi auttaa:smileyhuh:"

Kyllä, asiakaspalvelija veikkasi ihan oikein. Omaguru voi auttaa, jos sinulla on lompakossa liikaa ylimääräistä hilloa. Omaguru voi siis näin auttaa pääsemään ylimääräisestä rahasta eroon.

Ja mitä aiheeseen tulee, mokkulaverkon kapasiteetti ei riitä edes YouTube HD:n katkottomaan toistoon aina. Ja Viihteellä nettivaatimus vielä tuotakin korkeampi.
Tässä on kyse enemmän jostakin  muusta, kuin kapasiteetin puutteesta.;)

Eiköhän ne ongelmat ole samoja, kuin tallenteiden katsomisessa.

LTE:llä nopeus 50M eikä tallenne näy.

Turha sitä on tuota vakiojuttua mobiiliyhteyksien ruuhkasta täälläkin tarjota.
Kuitenkin Netflix leffat näkyy teräväpiirtona HD monikanavaäänillä virheettömästi. Koskaan ei ole ollut yhtään häiriötä. Hmmmm. Booxtv+Netflix voisi olla hyvä ja halpa yhdistelmä...
Käyttäjätaso 2
Hyvä Pappa, Elisa Viihde toimii erinomaisesti Soneran LTE-verkossa . Paljon paremmin kuin Elisan adsl-verkoss
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Eikö tää asia yhtään kiinnosta Elisaa.

Minkäänlaista kommenttia ei Elisan puolelta ole tullu.

Kyllä E.V.I.L pitäisi saada mitä pikimmiten tomimaan virallisesti myös LTE verkossa.

Olis valmiina E.V.I.L:tä odottamassa 4G Super 100M (19.90 €) niin vois vaihtaa Elisa Viihteen VDSL (39,90) yhteyden tähän, säästöäkin tulis 20€/kk

ps, tykkäyksiä vaan paljo, niin luulis alkavan kiinnostaa Elisaakin.
DNA:n 4G ilman NATia toimii kohtalaisen hyvin E.V.I.L.n kanssa. On nyt ollut reilun viikon testissä.
Toimiiko tallenteiden toistokin ilman suurempia ongelmia?
Kyllä toimii. Pari kertaa on joutunut modeemin buuttaamaan kun boksi on hukannut verkon. Tallenteet on toiminut joka yrityksellä. Ja pätkimättä. 
Pitäisiköhän tämä idea muuttaa vain Elisan/Saunalahden verkkoja :( koskevaksi, kun  jo toimii toisen operaattorin verkossa?:)
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Sitä lähinnä tarkoitin aloitusviestissä , että EVIL:in pitäisi toimia Elisan LTE-verkossa. Jos toimii myös muiden operaattoreiden verkoissa , niin se on plussaa , mutta toimivuus muualla kuin omassa verkossa ei ole pelkästään Elisan käsissä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Niinkuin tuolla toisaalla laitoinkin, E.V.I.L täytyisi saada toimimaan Elisan LTE verkossa mitä pikimmiten.

Oon sillä hilkulla lopetanko viihteen (3,5 v  nyt ei määräaikainen) kokonaan jos ei tule tuota LTE tukea.

Muitakin vaihtoehtoja on, talossa Soneran kuitu, ei tosin Sonera kiinnosta pätkääkään.

Olis valmiina venttaamassa E.V.I.L. Huawei B593 ja 4G Super 100M
Meillä on myös tuo B593. Kokeiltu Saunalahti, Telefinland ja DNA. DNA hitain ja tosi huonot kentät, mut pätkii vähiten. Itse epäilen sen johtuvan tuosta NAT jutusta.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Lisätäänpä sellainen tieto , että Saunalahden 4G-liittymällä ja Huawei B593s purkilla LTE-verkossa vapaat IPTV-kanavat toimivat pääsääntöisesti , mutta tallenteet vain ani harvoin. Vika näyttäisi olevan siellä tallennuspalvelimien puolella tai niille menevässä verkon osassa.
Jotenkin tuo NAT tuntuu minusta olevan se  tallenteiden ongelma, kun DNA:n verkosaa ilman NATia toimii.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Viime elokuussa hommattu S-lahden 4G Super-liittymä ja Huawei B593 ilman ässää. Eihän tolla yhdistelmällä tee E.V.I.L mitään niinkauan kuin ei kaikki tallenteet näy aina, eikä silloin tällöin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Viihde ilman laajakaistaa myös mobiiliverkkoon

Onkos tämä asia edennyt tästä Tila: Keskustelu käynnissä yhtään eteenpäin, vai vieläkö kauankin jatketaan löpinää tämän asian merkeissä?

 

ps, ensimmäisen Lähetä klikkauksen seurauksena tuli alas kirkkaan punaisella teksti: Kirjoitustasi on muutettu, koska viestissä oli asiattomaksi luokiteltuja sanoja (esim. kirosanoja) tai viallista HTML-koodia. Voit lähettää viestin painamalla uudelleen "Lähetä".

Tekstiä en muuta, kun kirosanoja ei ole ja HTML-koodi on varmasti oikeanlaista.

 

ja ylös: Korjaa korostetut virheet ja yritä uudelleen. Mitään korostettuja virheitä ei kuitenkaan näy.

 

ps 2, olisikohan tuo sana "löpinää" se kirosana?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Haloo Elisa, onko siellä tehty mitään tämän asian suhteen?

Vaihdoin Viihteen ilman laajakaistaksi ja varmmuudenvuoksi otin Saunalahti 100m laajakaistan jotta voi noita tallenteita kattoo, kun ei tuon mobiili 4G 100M kautta ne näy. 

E.V.I.L on myös, niinkuin Viihdekin oli, toistaiseksi voimassa joten tässä kevään aikana, jos ei mitään tapahdu tän asiansuhteen (muuta kuin keskustelu käynnissä) on pakko äänestää jaloilla ja siirtyä Netflix, HBO tai vastaavan palvelut tarjoavan asiakkaaksi ja lisäksi hankkia kunnon HD digiboxi. 
Hei

Viihde ilman laajakaistaa -tallenteet on ehdottomasti saatava toimimaan myös mobiiliyhteydellä, muutenhan kyse on suorastaan sumutuksesta. EVILin perusideana luulisi olevan juuri se, että asiakas saa itse valita laajakaistayhteyden. Koska EVIL toimii nyt vain kiinteällä yhteydellä, vaihtoehtoja ei usein ole. Lisäksi hitaan kiinteän verkon (max. 8 Mbits/s) uhrit maaseudulla eivät koskaan pääse katsomaan edes HD-tason kuvaa.
Törkeetä touhua. 4G on hyvin yleinen yhteys tänä päivänä ja MIKSI Soneran 4G:llä tallenteet toimivat moitteetta, mutta ei Elisan? Eikös ole vähän ristiriitaista? Meillä on muutto 1,5 kk kuluttua taloon, jossa on satelliittiantenni. Mikäli homma ei toimi silloinkaan, niin palautan yhteistyöni Elisa Viihteen kanssa loppuu ja ostan Hybridi-HD-boxin.
Täytyy lisätä tuohon edelliseen, että nyt tallenteet toimineet mystisesti lähes viikon verran. Onko tehty muutoksia?

Osallistu keskusteluun