Toteutettu

viihde liten Netgem N7700 jatkokehittelyyn pacen tilalle

  • 24 syyskuu 2013
  • 20 kommenttia
  • 26831 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
  • Vakiokalustoa
  • 217 kommenttia
Nyt kun elisa on VIHDOINKIN ottanut netgemin boxit takaisin, niin voisiko onnistua se että tuota netgem n7700 boxin ohjelmistoa päivitettäisiin ominaisuuksiltaan vastaamaan pacea.
Eli tuotaisiin iptv, maksukanavat ja muut vastaavat tilpehöörit mukaan netgemiin jotta pacesta päästäisiin mahdollisimman nopeasti eroon.

//Muokattu kategoriat uusia vastaaviksi. -Norris

20 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Olisi varsin tervetullut muutos. Pacea on kehitelty vuoden 2010 loppupuolelta saakka ja asiakaskäyttöön se tuli elokuussa 2011. Edelleen se on hidas ja epävakaa murheenkryyni. Eiköhän jo olisi aika tehdä johtopäätöksiä ja ottaa uusi suunta.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Luulisi, että Elisallakin jo oltaisiin todettu Pacen sopimattomuus TOIMIVAKSI viihdeboksiksi?

Onko  vaan käynyt niin, että Elisan etevät sopimusnikkarit (huoh...) ovat tehneet sellaisen diilin, että Elisa ei vaan pysty tuosta Pacesta irtautumaan?! Ja onko käytetty Sulo Vilenin logiikkaa: "kun saatiin niin halavalla"?

Oma Netgem (harmaa) on pikkuhiljaa alkanut näyttämään väsymisen merkkejä ja alkaa oikeasti huolestuttamaan, mitä Viihteelle tapahtuu kun Netgem heittää kupin nurin.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Seuraava askel: Pidetään mielessä... :smileyembarrased:

Lopuksi: Ei toteuteta. :smileyshocked:

Pace. Now and forever. :smileylipsrsealed:
Käyttäjätaso 5
Eipä ole yllätys et elisalta.ei aiheesta kuulu mitään, kaapeli puolella kun ei edes haittaisi noi netgem purkin puutteet toisin kuin se että pacella ei edes voi katsoa f1 lähetyksiä ton katsomo palvelun kautta kun toi pace menee siitä täysin jumiin keskimäärin 6-10 kertaa per kisa. Antakaa edes mahdollisuus nykyisille viihde asiakkaille päivittää pelkkä pace tuohon netgemiin mutta ilman että täytyisi ottaa tota viihde ilman laajakaistaa palvelua, tietenkin myös omat tallenteet säilyttäen.
Ei meillä Pace mene jumiin F1 kisan aikana!
Käyttäjätaso 5
No täällä joko menee pace jumiin tai alkaa.hervoton pätkiminen, pacen romuja on vaihdettu ainakin 4 tai 5 kertaa, asentaja on käynyt tutkimassa nettiä ja todennut että nettiyhteyden nopeudessa tai laadussa vika ei ole modeemeja on vaihdettu vähintäänkin yhtä monesti kuin noita pacen romujakin. Modeemina on ollut sekä bewanin romuja että ciscon epc3825 joista bevan antoi nopeudeksi vaihtelevasti kaikkea 15-50 megan väliltä mutta cisco antaa tasaisesti noin 80-100 megaa. Muuten olisinkin tyytyväinen viihteeseen mutta jotta sen saisi toimimaan palvelukuvauksen lupausten mukakaisesti siitänpitääkin maksaa 20€ sakkomaksua(viihde ilman laajakaistaa 20€+saunalahden 100 meganen kaapeli40€) miksi elisa tekee tahallaan asioista niin vaikeita, miksei elisa vaan joko hylkää koko toivotonta pacea ja jollei kaikille niin ainakin ongelmista kärsiville asiakkaille tarjottaisiin mahdollisuutta pitää vanha viihde netteineen ja ottaa netgem 7700 digiboxi tilalle. Olisin vaikka valmis maksamaan elisalle 50-100€ kyseisestä laitteesta mutta kun ei raha kelpaa.
Käyttäjätaso 7
Jos nyt vaikka julkisesti lupaisivat, etteivät enää kertaakaan vetoa siihen, että keskittyvät vain Paceen, niinkuin nyt on jankutettu ja samaan aikaan Netgemiä lykätään lite-liittymään. Meriselvitystä odotellessa... (villi veikkaus: "me yhteisö-palsta-aspalaiset ei tiedetty mitä ne tuolla tuotekehitysosastolla tekee...)

On se vaan kumma, ettei Ellulla suostuta uskomaan, et kalliimpien maksullisten laitteiden myynti liittymän mukana tulevien lisäksi/sijasta nostaisi Viihteen suosiota ja asiakaskokemus tuntuisi positiivisemmalta, kun asiaks kokisi voivansa itse valita mitä tarvitsee ja maksaa sen mukaan.

Ylimielinen suhtautuminen tyyliin "99% asiakkaista ei palstalla valittele" tulee vähitellen kostautumaan, koska täällä kuitenkin huutelevat tuttavapiirinsä tukihenkilönörtit, joilta aina kysellään "kandeeks jotaa hankkii" ja loppuosakin väestöstä oppii koko ajan guuglaa enemmän ja enemmän.
Käyttäjätaso 5
en olisi osannut kyllä tuotakaan paremmin sanoa, nimittäin kerrankin kun olin bussissa menossa kaverini luokse niin bussissa istui eräs nais ihmeinen viihde laatikkoa kantaen, oli pienestä kiinni etten noussut penkiltä, repinyt naiselta sitä lootaa ja heittänyt ikkunan lävite keskelle moottoritietä.

en kyllä voi suositella tätä viihdettä kenellekkään joka haluaisi tätä kautta katsella maksukanavia, olenkin sanonut tuttavilleni että jos käyttö on lähinnä tuon 20 tai 100 megan netin hyödyntämistä halpaan hintaan niin ottakaa ihmeessä, MUTTA jos meinaatte jotain f1 palveluita, maksukanavia tai mitään mikä vaatii pacen romun käyttöä niin ÄLKÄÄ OTTAKO VIIHDETTÄ.

kumpikohan olisi parempi elisallekkin se että ihmiset ottavat viihteen ja EIVÄT HALUA TAI PYSTY TILAAMAAN MAKSULLISIA KANAVIA/PALVELUITA, vai se että ihmisillä on noin 20-50€ kalliimmat digiboxit, mutta koska niitä pystyy jopa käyttämään niin ihmiset tilaisivat näitä elokuva, formula, lätkä ja hbo kanavia.

kumpikohan olisi elisalle kannattavampaa...

unohtamatta sitten niitä extra kuluja mitä tulee kun asiakkaiden toimivia modeemeja ja rikkinäisiä paceja vaihdellaan 4-6 kertaa vuodessa, jotenkin minun matikkapäälläni tuntuisi että se 20-50€ säästö per asiakas sulaa jo pelkällä pacen vaihdolla pois puhumattakaan siitä että kun se ei auta niin vaihdetaan pacea vielä 3-6 kertaa ja modeemia vieläkin useammin.
Käyttäjätaso 5
eipä näy elisalaisilta mitään kommenttia asiasta vieläkään, tulisi edes vahvistus siitä että tuota netgemin boxia oltaisiin todellakin kehittelemässä pacen korvaajaksi eikä vain normi viihde asiakkaille pottuiluna.

olisin tyytyväinen pacen virtajohdon repijä jos elisalta kommentoitaisiin että seuraavan 3-12kk aikana  tuon netgemin softaa keihitettäisiin vastaamaan pacea, eli mukaan tulisivat kaikki iptv, maksukanavat, f1/jääkiekko katsomot ja mtv3 hd+sen tallenteet, tuon lupauksen jälkeen vaisin suositellakkin viihdettä kaikille kyseliöillekkin, mutta nykyistä pacetettua viihdettä en suosittelisi edes tyyneimmistä tyyneimmälle buddhalaismunkillekkaan (saattais munkkiparka tarvita popkornien tilalle oppaan suomalaisista kirosanoista ja niiden oikeaoppisesta karjumisesta jos viihteen pacella hommaisi)

testasin tänään tuota netgem 7700 boxia shopitissa ja vaikutti kyllä todella loistavalta kapistukselta, oli kuin vanha netgem mutta modernilla ja toimivalla ulkoasulla ja mikä tärkeintä toimi nopeammin kuin useimmat televisiotkaan, eli kanavat vaihtuivat heti napin painalluksen jälkeen ja viihde valikkokin avautui todella nopeasti.

MIKSI, OI MIKSI ELISA EI HALUA PALVELLA ASIAKKAITAAN. sanokaa nyt vain reilusti hylätäänkö tuo pacen romu vielä tämän tai edes ensivuoden aikana ja annetaanko pacesta kärsivien asiakkaiden päivittää netgemin laitteisiin maksutta vaikka määräaika olisi jo ummessa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kaikkia Elisan Henkilökuntaan kuuluvia, jotka jotai, vaikka huhua asiasta tietävä on ANKARASTI KIELLETTY potkujen uhalla kertomasta asiasta yhtään mitää, eivät saa edes mielessä pohtia niitä :smileyafro:

e, onneks on  Netgem N8100 -1tc toiminu erittäin hyvin jo jonkun vuoden, sen alun hopeaboksin.
Käyttäjätaso 5
Eikö voisi jo pikkuhiljaa alkaa kuulua tiedotetta asiasta, nykyinen pacen kanssa taistelu ei hyödytä sen paremmin elisaa eikä asiakkaitakaan.
Käyttäjätaso 5
Hiljaista on kuin huopatossu tehtaalla, tulis nyt edes tiedotetta siitä et tutkitaanko tätä vaihtoehtoa ollenkaan vai eikö.
Käyttäjätaso 7
Kauankos sitä keskustelua pitää vielä pitää käynnissä?

Ehkä jonkinlainen roti aikatauluihin olisi mahdollista määritellä?

Jos siis elluaspalaisten mielestä ei ole kivaa ajankulua vastailla kymmeniä kertoja samaan kysymykseen: koskas?
Tämänhetkiset  N7700:n ominaisuudet ovat sellaiset, että  se ei mielestäni  hyvin sovellu korvaamaan normaali Viihteen bokseja.

Erityisesti tuo "adaptive bitrate" -ominaisuus heikentää kuvan laatua, erityisesti kaapeli Viihteen HD-kanaviin verrattuna.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Jep, hieman ihmetellyt että eikös n7700 boksia voisi tuoda vanhojen adsl viihteiden uudeksi boksiksi multicast iptv kanavilla, eli samoin kuin vanhoilla bokseille. 
Tämäkin ehdotus on jo ollut puoli vuotta , mutta eipä kukaan Elisalta ole vaivautunut mitenkään kommentoimaan.:(
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
?Osuinkohan oikeaan tuolla 7 viestiä sit (06-10-2013);)

Kaikkia Elisan Henkilökuntaan kuuluvia, jotka jotai, vaikka huhua asiasta tietävä on ANKARASTI KIELLETTY potkujen uhalla kertomasta asiasta yhtään mitää, eivät saa edes mielessä pohtia niitä :smileyafro:

Toivottavasti olin väärässä ja joku pohtii, suunnittelee ja tekee asialle jotain muutakin kuin pyörittelee peukaloitaan:smileycool:
Netgem-digiboksia myydään tällä hetkellä lähes kaikkiin tekniikoihin. Kaapelimodeemiyhteyksiin etsitään vielä sopivaa teknistä ratkaisua. 🙂
Käyttäjätaso 5
Eli kaapeliasiakkaille homma ei ole vieläkään ratkaistu, onnekseni itse sentään olen saanut hommaa eteenpäin siirtymällä taaksepäin eli pacen roinasta netgem 7600 harmaaseen boxiin.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Eikä ilmeisesti ominaisuuksiltaan vieläkään vastaa Pacea, joten toteutettu on vähän turhan vahvasti sanottu...

Osallistu keskusteluun