voip/sip puheliittymiin automaattisesti

Tuote: Puheliittymät

voip/sip puheliittymiin (matkapuhelin) automaattisesti.



ideani olisi että puheliittymiin kytkettäisiin automaattisesti voip/sip tai vastaava ja siinä toimisi tekstiviestit. tällöin sitä voisi käyttää app:ssä, tietokoneella tai jossain muussa laitteessa mikä on kytkettynä nettiin. kysymys on matkapuhelinnumerosta.



elisan hinnat alkaa olla sellaisella tasolla että tämän pitäisi käytännössä kuulua kk-maksuun.
Hei @lasselusse :)



Mitenkäs muu yhteisö kokee tämän idean? 🙂
@lasselusse on tätä samaa ideaa markkinoinut melkein jokaisen operaattorin saitilla.



Jos idea on vain lähetellä tekstareita ilmaiseksi , niin sehän onnistuu jo nyt Oma Elisassa (määrä/kk riippuu liittymästä) tai esim. WhatsAppilla käytännössä ilmaiseksi.



Jos kyse on myös VoIP-puheluista , niin sekin onnistuu puhelimella WhatsAppilla melkein ilmaiseksi eli datan hinnalla tai Skypellä tietsikalla mm.



En vastusta idean toteutusta , mutta VoLTE/VoWiFi-tuki olisi minusta tärkeämpää saada ensin kaikille puhelimille.
idea ei ole ns. ilmaisissa tekstareissa, ja saahan puheluitakin tehtyä ilmaiseksi netin kautta jos ei käytä operaattori välitystä.



pääpointti on siinä että matkapuhelinnumero kytketään tuohon tekstarit mukaan lukien. volte/vowifi saisi kyllä tulla ja on ehkäpä tullutkin mutta ne ovat sim-kortti sidonnaisia. minun ideassa voip toimii vaikka laite tai sim-kortti olisi sammuksissa.



tämän voisi sanoa myös siten että olisi multi-sim ilman sim-korttia.

“Ei toteuteta” tilaan meni tämä idea, tällä hetkellä satsataan tuohon VoLTE/VoWiFi kehitykseen ja laitetukeakin kokoajan laajennellaan sinne sitä myöten :) 


SIP ja VoWiFi ovat täysin eri maailmasta, vaikka molemmat kulkevatkin Wi-Fi:n kautta. VoWiFi ei oikeastaan anna käyttäjälle normaaliin matkapuhelinkäyttöön verrattuna mitään muuta kuin mahdollisesti paremman kuuluvuuden. SIP-palvelu sen sijaan mahdollistaisi vaikka mitä: puheluiden tallennuksen, välityksen, poimimisen, ryhmäpuhelut, soittosarjat, vastaajarobotit, monta puhelua yhtäaikaisesti samaan numeroon/samasta numerosta ja monta muuta asiaa, joita en tähän hätään keksi.

 

Saunalahti nettipuhelin oli aivan loistava palvelu. Puheluhinnat olivat uskomattoman edulliset, kuukausimaksu olematon ja mahdollisuudet rajattomat, kun kirjautui siihen kotona pyörivällä Asteriskilla. Mutta Elisa tietysti lopetti sen.


VoIP/SIP-rinnakkaispuhelimet Saunalahden matkapuhelinliittymiin voisi olla myös hyvä tapa pelastaa puheluiden äänenlaatu 2023 jälkeen, kun Elisa suunnittelee UMTS-verkon sulkemista.


Te jotka kaipaatte VoIP/SIP-puhelupalveluita, Suomessa on ainakin kaksi pientä operaattoria jotka myy ihan kuluttajillekin VoIP/SIP-liittymiä, PerusTele Oy:n Nettipuhelin ja Oma Puhelin Oy (jälkimmäinen on vasta aloittanut). Voi niitä olla enemmänkin mutta en tiedä kaikista.

 

https://nettipuhelin.fi

http://www.omapuhelin.fi

Kk-maksu on 3,03 euroa molemmissa.


JV0600, kiitos Oma Puhelin vinkistä, vaikka kyllähän näitä tulossa pian / coming soon-operaattoreita riittää. Moitelellä voi ainakin soittaa ulos, mutta mahtavatko he tukea lainkaan saapuvia puheluita?

Oma ongelmansa ovat sitten tekstiviestit. Suomessa niitä ei ole tuotu lankapuhelinliittymiin, joten jos otat Perustelen tai Ixon liittymän, niin siinä toimivat vain puhelut. Siksi hakusessa on liittymä, joka toimii matkapuhelinnumerolla sekä GSM- että SIP-protokollilla. Tai kuten Lasselusse sen mainiosti ilmaisi, tämän voisi sanoa myös siten että olisi multi-sim ilman sim-korttia.

Toinen ongelma on lankapuhelinnumerotarjoajien hinnoittelun jymähtäminen 2000-luvun alkuun. Kun Traficom otti matkapuheluiden yhdysliikennemaksut sääntelyyn, ne laskivat hiljalleen lankapuheluiden yhdysliikennemaksujen alle. Nettipuhelimen 0,13 €/min ei ole enää tätä päivää. Heidän liittymällään voikin soittaa halvemmalla vaikka Ranskaan kuin Suomeen!