Pidetään mielessä

Yhdenmukaistakaa MMS-viestien hinnat

  • 10 toukokuu 2013
  • 11 kommenttia
  • 13438 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Katselin tässä Saunalahden hinnastoa ja vaikutti aika sekavalta. Yksi tapa selkeyttää olisi yhdenmukaistaa MMS.viestien hinnat. Nyt siellä on:

"Multimediaviestit (MMS)
Ei koske Reilu-, Säästäri-, Paketti Plus-, SuperPaketti- ja Lanka-liittymiä 0,192 €/kpl
- Kelpo/Opus-liittymät 0,19 €/kpl
- ennen 1.7.2010 tilatut 3G-paketit 0,151 €/kpl"

Jos hinta yhdenmukaistettaisiin esimerkiksi 15 senttiin, voisi tällä olla myös liikennettä lisäävä vaikutus. Reilu ym liittymien halvemmat ylimenneet viestit toki tulisi jättää ennalleen.

11 kommenttia

Eikö MMS:n hinnan pitäisi nyt olla sama kuin tekstiviestillä, kun  nyt kaikissa liittymissä on rajoiittamaton datasiirto?
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Onhan ny MMS sentään parempi palvelu kuin tekstiviesti, joten noin tuplahinta on mielestäni perusteltu. MMS:ssä maksetaan myösvastaanottajan datasiirrosta. Toki sama hinta ovisi antaa vielä enemmän potkua MMS:ien käytölle.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
"MMS:ssä maksetaan myösvastaanottajan datasiirrosta."

Miksi siitä pitäisi maksaa?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Tekstiviestin kanssa sama hinta olisi OK. Kuvat kannattaa lähettää Whatsapp:lla tai vastaavalla sovelluksella, jolloin se ei maksa mitään lisää. Edellyttää tosin vastaanottajalta samaa ohjelmaa. Nythän siitä datasta joutuu kuitenkin maksamaan.
Ainakaan Elisan verkon sisäisissä MMS:ssä ei saisi maksattaa datasiirtoa kahteen kertaan, kun se jo sisältyy rajoittamattomana kaikkiin liittymiin.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
MMS:n hinnoittelumalli nyt sattuu olemaan sellainen, että lähettäjä maksaa kaikki kulut. Kuka haluaisi maksaa siitä, että saa kuvaviestin? B-operaattori haluaa osansa summasta. Ehdotukseni koski hinnaston yksinkertaistamista. Ajatus eri hinnoista eri operaattorien liittymiin lähetetyille viesteille ei oikein istu siihen. MMS:ssä pakettidata on tekninen siirtotie. Hinnoittelu on riippumaton käytetystä pakettidatahinnasta. Myös siirtonopeuden periaatteessa pitäisi olla vapaa perusdatan rajoituksista.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Soneralla muuten tekstaripaketit sisältävät myös MMS-viestit.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Sisältäähän Saunalahdellakin  Reilu-liittymissä paketit myös MMS:t.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Kappas vaan, hyvä näin.
Käyttäjätaso 1
Reilu-liittymiin tosiaan sisältyy myös Multimediaviestit, kuten keskustelussa tulikin jo ilmi. Kannattaakin tarkistaa löytyisikö Reilu-liittymistä itselleen sopivaa vaihtoehtoja 🙂 Pidetään tämä kuitenkin mielessä, eihän sitä koskaan tiedä mitä tuleman pitää! 😉 -M1nna
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Ei löydy, ei. Kaikki Reilut ovat varsin epäreiluja.

Osallistu keskusteluun