Yksinkertaistakaa reilu-luiittmää


Reiluliittymä oli aikanaan mullistava idea. Nyt se on jäänyt paitsioon niin Saunalahden omien liittymien kuin kilpailijoidenkin takia. Erityisesti tekstiviestipakettien hienosäätö tuntuu oudolta. Onko kahdeksalle vaihtoehdolle todellakin tarvetta. Tele Finlandilla on kaksi vaihtoehtoa: 100 ja rajoittamaton. 5000 viestillä Reilu on kalliimpi kuin Megareilu. Puhepakettejakin on kumman paljon, joskin ne paremmin ymmärtää. Tekstareissa jos joku lähettää 2000 tekstaria, saa hän myös saman verran, joten mahdolliset terminointimaksut kumoavat toisensa. Siksi kuluihin perustuvaa syytä laskuttaa niin paljon isoista tekstiviestipaketeista ei ole.



En siis tässä tarkoita samanlaista karsimista kuin 100 minuutin paketilla vaan ajattelin sellaista, jossa asiakkaan hinta yleensä laskee. Toiseksi nykyään Reilussa on kiellettyä hinnan pilkkomista, kun liittymällä on kaksi pakollista perusmaksua: datalle ja puheelle.



// Muokattu kategorioita. -Vortex
Itse poistaisin koko Reilun valikoimista. Nämä MegaReilut ajavat hyvin paljon puhuvien ja tekstaavien asiaa. Tuntuu turhauttavata maksaa 3 € puheesta jota ei käytä kuin tunnin verran kuukaudessa. Ja latausliittymään siirtyminen on tehty niin ihmeen vaikeaksi!



Tämän jälkeen meille vähän puhuville Norppa+ 66 snt ja Mobiililaajakaista alk. 4,90 € ja muu käytön mukaan...



Reilu on jopa ylihinnoiteltu, esim. rautaknagen kankea Sonerakin tarjoaa megan nettiä kympillä ja 100 min/sms eli siis kumpaakin sata kappaletta eli yhteensä 200 yksikköä. Mikä Saunalahdella on, kun ei halua tarjota halpaa liittymää?



Minä en säästä sekuntiakaan, jos joudun maksamaan rahalla siitä mitä en ikinä käytä! Muuttakaa siis sloganinne Säästöä joka sekunti muotoon Ylimääräistä rahavirtaa Saunalahden tilille joka sekunti.
Jokin megareilu saattaisi sopia jollekin yrityksen myyntimiehelle, mutta ei hemmetissä tavalliselle kuluttajalle, joka käy päivät töissä ja vapaa-aikana ei tule paljon kenellekään soiteltua. 



Liittymävalikoima on nykyisin ihan liian pakettimainen ja kankea. Kyllä moni osaa nähdä onko liittymä oikeasti edullinen, jos ei edes käytä kolmasosaa paketin minuuteista. 🙂
En minä Reiluja mihinkään hävittäs. Me vanhemmat ei ehkä käytetä niin paljon viestejä/puhetta, mutta nuorilla voi kyllä 1000 viestiä mennä ihan keposesti.



Valintoja liittymän sisällä vaan pitää olla enemmän, ilman että hinta kuitenkaan karkaa käsistä. Eurokin on paljon rahaa, sillon jos sitä ei ole.
En ymmärrä mitä ihmettä Reilun poistaminen auttaisi. Silloin perusdataa nopeampaa haluavat joutuisivat ottamaan megareilun. Ensimmäisestä vastauksesta paljastui joku ihmeen katkeruus, kun 100 minuutin paketti poistui. Totuushan on, että hinta on oikea silli, kun asiakas valittaa sen kalleutta, mutta ostaa silti. En ymmärrä suurta määrää portaita. Se on kuin asiakasta pyrittäisiin arvaamaan viestien määrää ja sitten rangaistaisiin jos arvaisi liian pienen märän. Tele Finlandilla on yksinkertaisesti. Perushintaan saa sata viestiä ja rajoittamaton on viisi euroa. Sopivat portaat voisivat olla vaikka 50, 500 ja 5000 viestiä



Uskokaa jo, ne Norppa+ ei tule takaisin.
Miten niin ei tule? Kun kukaan ei osta Saunalahden ylihinnoiteltuja palveluita, kummasti alkaa halua löytymään tarkistelemaan missä mättää kun ei palvelu käy kaupaksi!
Mitä ihmeen ylihinnoiteltuja? Ensimmäinen vastaaja valitti, kun maksaa 12,90 kuussa ja puhuu vain tunnin. OK, otetaan Norppa+: Perusmaksu 0,66, mobiililaajakaista 9,90, puhelut 60 min: 4,14 euroa. Yhteensä 14,70. Toisille tuntuu olevan niin suuri pelko turhasta maksamisesta, että eivät olisivat valmiita maksamaan enemmän, jotta eivät maksaisi sellaisesta, jota eivät tarvitse.



Minun tarkoitus ei ollut avata uutta valitusketjua, joten jatkossa toivoisin keskittyvä ehdotuksen rakentavaan kommentointiin, ei pakkodatasta valittamiseen jne.
Ottaisin puolen megan netin.



Siis toistan: 0,66 € ja 4,90 € ja 0.066 * 60 = 9,52 €.



Ja yleensä puhekäyttöni on jotain välillä 0-60 eli on kuukausia jolloin en käytä lainkaan puhetta, toisinaan hyvin vähän.



Olen kuitenkin pakotettu uhraamaan tuon verran eli 12,90, koska DNA ei ole toiminut kovin hyvin (suurimman osan ajasta EDGE), mutta hyvän kuukauden testasin eri paikoissa. Toimii, mutta Elisalla peitto oli laajempi.
Siis koko reilu pitäisi poistaa,koska juuri sinulle riittää puolen megan netti, etkä ole valmis maksamaan kolmea euroa ylimääräistä kahden megan netistä. Nyt voit valita joko Kelpo+:n 256 kbit/s netillä ja maksaa siitä 2,90-7,04 € kuukaudessa tai sitten Reilun 2 Mbit/s netillä ja maksaa siitä 12,9 €/kk. Minusta tässä on aika hyvät vaihtoehdot.  Toki olisi hyvä, jos Kelpo+:aan saisi nopeamman netin lisäpalveluna kohtuulliseen hintaan, mutta se olisi eri keskustelun aihe. Nyt puhe on Reilusta.
"Nyt voit valita joko Kelpo+:n 256 kbit/s netillä ja maksaa siitä 2,90-7,04 € kuukaudessa tai sitten Reilun 2 Mbit/s netillä ja maksaa siitä 12,9 €/kk. Minusta tässä on aika hyvät vaihtoehdot."



Aika kallista! Miksei välillä ole vaihtoehtoja?
Yksinkertaistakaa reilu-luiittmää
"ja minä haluan 5 Megan netin, mutta haluan maksaa siitä vain 8,90 e kuukaudessa, koska en tarvitse nopeampaa eikä puhelimeni nopeampaa tue. Tahdon katsoa liikkuvaa kuvaa, mutta minulle siihen riittää 5 Megan nopeus. Haluan myös liittymääni 500 min puhetta kuukaudessa, mutta en halua maksaa siitä vitosta, koska silloin kappalehinnaksi tulee niille minuuteille peräti yksi sentti. MegaReiluliittymissä hinnaksi muodostuu enintään 10 prossaa siitä. tms."



ohhoijaa.
Vanhemmalle siskolleni katselin liittymää, ja vähän hankalaksi menee. Ihminen inhoaa kaikkea nettiin liittyvää, joten 2Mt netillä ei ole mitään lisäarvoa, 256kt saisi varmaan varuilta olla, tosin nykyisessä puhelimessaankaan ei ole nettiä. Puhuu vaihtelevasti n. 3-8 tuntia kuussa, tekstareita n. 50kpl molemmin puolin. Joten esim. 500/100 Reilu menisi muuten, mutta kun siinä pakkomyydään se 2Mt netti (16,80€ kun TF vastaava 14€ ilman dataa ja 16€ 1Mt datalla). Perusreilu taasen on vähän overkilliä, ja normaali kk hintakin liian kallis. Ja puheluprofiili sisältää myös paljon soneraa joten satakieletkään ei ole ratkaisu.



Joten Reiluun voisi lisätä vaihtoehdon myös joko ilman dataa tai 256 etanadatalla.
Ei kai taas.  Data on kaikissa liittymissä ollut lähes 10 vuotta. Kyse on vain siitä, miten siitä laskutetaan. Vanhat tavat aiheuttivat yllätyslaskuja juuri niille, jotka eivät dataa tarvinneet. Siksi erillisitä käyttöpohjaisista dataveloituksista luovittiin. Nyt kaikissa liittymissä on rajoittamaton data perusmaksussa ja niin pitääkin olla.



Satakieli 2000:ssa on alle euron päivät, joten jos ei puhu joka päivä Soneran liittymiin, voi se olla halvin.
Miksi me jotka tajuamme tilata pakettidatan älypuhelimeen joudumme maksamaan siitä että mummot sekä papat voivat ottaa luurinsa käyttöön huoletta? Meille kyseinen maksu on pakkomyyntiä.
Miten niin joudutte? Saunalahden nykyliittymissä data on kiinteästi liittymässä, eikä mitään erillistä pakettia edes voi tilata.
No muutoshan on vain siksi tehty, koska jotkut eivät ole halunneet dataa ottaa. Minulla oli jo 2011 alkaen data älypuhelimessa. Saunalahden aikaan Norppa+ ja MLK Mini. Se oli hyvä liittymä niin kauan kunnes tuli tämä pakkodata joka on puolet hitaampi... No minä en halua valittaa siitä, data riittää käyttööni. Elisa vain ei saa minulta nyt kuin 2,90 euroa jossa ilmainen pakkodata ja 100 min puhetta. Jos tuota pakkodataa ei olisi, minulla olisi edelleen Norppa+ ja MLK Mini noin kuuden euron hinnalla. Ja näin olisi monella muullakin!



Pari tuttua irtisanoi MLK Minin, kun saa kerta nyt ilmaiseksi surffailla. Nopeus ei järin suuri ole, mutta kyllä sillä 160 kbps Spotify soi mukisematta! Ja kotona onkin Elisan Dual Carrier Wifi-verkkona!
Keneltä se olisi pois jos Reilun data lähtisi vaikkapa siitä 256k eteenpäin? Tuolloin olisi oikeasti vaihtoehtoja. Niin uskomatonta kuin se joillekin näyttää olevan, käyttäjiä on monenlaisia. Joku ei tarvitse puhetta, joku toinen tekstareita, ja joku voi ihan oikeasti käyttää puhelintaan vaikka kokonaan ilman dataakin.
Asiantuntijoiden mukaan operaattorit sopeutuvat hinnoittelua muuttamalla siihen, että matkapuhelinten käyttötarkoitus siirtyy vauhdilla datapohjaisempaan malliin. Perinteiset puhelut ja tekstiviestit jäävät hiljalleen taka-alalle.



Miksi Saunalahti siis pakottaa ottamaan puhe- ja viestipaketteja, jotka nostavat palvelun hintaa huomattavasti?



Vastaus on simppeli.



- Meidän on saatava tietty kassavirta, jotta orkesteri voi pyöriä, Elisan Jan Virkki sanoo.



Ja sen lopulta tietysti me kuluttajat maksamme vaikkemme edes saa vastinetta. En siis hanki Reilua pakkopuheella.
Kuten toisessa ideassa kommentoinkin, Reilu-liittymät ovat meidän valikoimassamme se helppo vaihtoehto. Puhe- ja viestipakettien erilaiset kokovaihtoehdot tuovat valinnanvaraa, jolloin voi itse valita mieleisensä. Toki, rajoittamaton paketti on sitten todella helppo vaihtoehto 🙂 - Suvi
"Puhe- ja viestipakettien erilaiset kokovaihtoehdot tuovat valinnanvaraa."



Mitä valinnanvaraa? Valitsisin Reilun ilman puhepakettia jolloin en maksaisi tyhjästä, mutta sitä ei voi valita.



Valinnanvaraa ei siis ole.
   käyttäjä hpguru päiväyksellä ?23-07-2013 12:58  "Puhe- ja viestipakettien erilaiset kokovaihtoehdot tuovat valinnanvaraa."



 



Mitä valinnanvaraa? Valitsisin Reilun ilman puhepakettia jolloin en maksaisi tyhjästä, mutta sitä ei voi valita.



 



Valinnanvaraa ei siis ole.



Valinnanvaraa on vaihtoehdoissa, mutta niissä ei ole sinun haluamaasi vaihtoehtoa.



Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettei olisi valinnanvaraa.



 



Kaikki eivät voi saada kaikkea.;)
Muistaakseni viime syksynä visioin Palstalla, että vuoden kuluttua Suomessa on tarjolla vain valmiita ennaltahinnoiteltuja paketteja, joihin sisältyy kaikkia mobiililiittymän palveluja ennalta määrätty määrä. Ennustus koski laskutusliittymiä. Siihen menikin vain puoli vuotta.



"Ennustaminen on vaikeaa, varsinkin tulevaisuuden ennustaminen", sanoi tanskalainen fyysikko Nils Bohr.



"Tulevaisuuden ennustaminen on helppoa, mutta oikeaan osuminen vaikeaa", sanoi suomalainen tietokirjailija Petteri Järvinen.
 käyttäjä Hyvis päiväyksellä ?25-07-2013 4:12

 Muistaakseni viime syksynä visioin Palstalla, että vuoden kuluttua Suomessa on tarjolla vain valmiita ennaltahinnoiteltuja paketteja, joihin sisältyy kaikkia mobiililiittymän palveluja ennalta määrätty määrä. Ennustus koski laskutusliittymiä. Siihen menikin vain puoli vuotta.



 





Eipä tuo pidä  täysin paikkaansa edes Kelpon osalta, muista operaattoreista puhumattakaan.;)
Totta joo. Sitä aina ajattelee niin kotoisasti näitä Elisan/Saunalahden matkapuhelinliittymiä. Mutta en kyllä ihmettelisi, vaikka tuo olisi todellisuutta lukuunottamatta marginaalisen markkina-aseman operaattoreita.



Kelpojen lisäksi myös Satakielet kuuluvat siihen poikkeusryhmään. Ei se nykyisyydenkään ennustaminen kovin helppoa näytä olevan. :smileylipsrsealed: :smileyembarrased: