Pidetään mielessä

Yli 25 euron maksut Lähimaksu SIM -kortilla

  • 2 huhtikuu 2015
  • 4 kommenttia
  • 653 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Olisiko mahdollista kehittää Lähimaksu SIM:llä maksamista siten, että 25 euroa suurempiakin summia voisi maksaa näppäilemällä puhelimeen SIM-kortin PIN1- tai PIN2-koodin?

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Onko paikalla muita innokkaita lähimaksajia? 🙂
Käyttäjätaso 3
Kyllä on paikalla. Itsellä toki käytössä vain maksutarra :)

Toi voisi olla ihan hyvä idea, mutta mahtaako tuo 25 euron raja olla joku "standardi", mitä ei niin vaan voi muuttaa ?

Se mitä itse ehdottaisin, olisi tuohon Elisa Lompakkoon liitettävä fyysinen kortti. Siis myös muillekin asiakkaille, eikä pelkästään opiskelijoille.Sillä voisi sitten maksaa myös isompia ostoksia ja toisaalta maksaa voisi myös sellaisissa liikkeisssä, missä lähimaksaminen ei onnistu.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Pankit ovat keskenään sopineet Suomessa 25 euron rajasta, joka on yleinen myös monissa Euroopan maissa. Australiassa raja on 100 dollaria.

25 euroa suuremmat maksut edellyttävät siis käytännössä Suomessa kortinhaltijan tunnistusta tavalla tai toisella. Se voi olla allekirjoitus kynällä, kortin syöttäminen ja tunnusluku, pyyhkäisykuvio Android-puhelimen näytöllä, sormenjälkitunnistus joissakin iPhone-puhelimissa, ym.

Idea tuli mieleeni, kun luin tulevasta OP:n Pivo-lompakon lähimaksuominaisuudesta, jossa kaikensuuruiset lähimaksut ovat mahdollisia kunhan näppäilee puhelimensa näytölle koodin tai pyyhkäisykuvion. Koodi on joko puhelimen oma pääsykoodi tai Pivon pääsykoodi.
Kunniamerkki +3
Viimeinen pteranodonin kommentti avaakin asiaa hyvin. Tämä on tosiaan mahdollista jos kortinhaltija voidaan tunnistaa jollakin tavalla ja toki hyvä idea meidänkin mielestämme. Onkin tulossa, mutta ei ihan lähiaikoina. 🙂

Osallistu keskusteluun