Ajansiirto uusiin Netgem bokseihin

Tuote: Elisa Viihde

On jotenkin todella hämmentävää että 2010-luvulla tarjotaan tallentavia digibokseja joista kuitenkin puuttuu kokonaan ajansiirto. Ajansiirrolla tarkoitan mahdollisuutta pysäyttää tv-lähetys (ja käydä jääkaapilla, vessassa, vastata puhelimeen jne) ja sitten jatkaa lähetyken katsomista. Ajansiirtoon kuuluu myös mahdollisuus kelata ohjelmaa ja niin edelleen. Kaikki tuttuja juttuja digi-tv-ajan tallentaville digibokseille ja monille vanhempien Elisa Viihteen boksien käyttäjille (esim. harmaa Netgem N7600).Joten ihan oikeasti, nämä uudemmat Netgemit (N7700 ja onko se N7800 tulossa?) TARVITSEVAT ajansiirron. Eikä mitään pilvipohjaista ajansiirtoa jonka toteutus on tuomittu epäonnistumaan (tällainen oli ilmeisesti tulossa vuonna 2015 mutta ei sitten tullutkaan ja ei jälkeenpäin kerrottiin että ei koskaan ollut tulossakaan???), vaan boksin kylkeen liitettyyn USB-mediaan perustuva ajansiirto. Ihan niin kuin N7600:ssa!Tuo ajansiirron korvikkeeksi mainittu "hei, sä voit laittaa sen katsomasi ohjelman tallennukseen ja sitten alkaa katsomaan tallennetta ennen kuin se on loppunut"-toiminto on todella kömpelö, toimii vain kanavilla joita voi tallentaa ja menee jo heti rikki jos ohjelma vaihtuu sillä aikaa kun niin sanotusti "oli pause päällä."Jotenkin nurin kurista kun Elisa Viihteeseen kehitetään kaikenlaisia mediakirjastopalveluita kun tavallisen tv:n katselun perusasiatkaan eivät ole kunnossa. Minulle on parin viime vuoden aikana tarjottu monta kertaa mahdollisuutta vaihtaa boksini uudempaan mutta sen verran kuitenkin katson telkkaria että en suostu vaihtamaan oleellisilta ominaisuuksilta huonompaan digiboksiin. Jää nyt sitten kaikki uudet hienot Elisa Viihteen palvelut käyttämättä (ja Elisalta liikevaihtoa saamatta) kun ei tuo N7600 vaan oikein niihin veny.
Kun tulee leima "ei toteuteta" niin peräänkuulutan taas sitä, että muistakaa kirjata asiaan perustelut, eli miksi se ei onnistu.Kannatan kuitenkin ideaa, vaikka onkin jo todettu ettei ole tulossa.
Huutelen tämän perään uudemman kerran ja toki keskustelu on aina tervetullutta, mutta turhia toivoja en lähtisi herättelemään. Todella monelle teistä tämä kuulostaa olevan erittäin tärkeä ominaisuus.Laitoin myös oman peukun tuonne ylös. 😃
Tämä ominaisuus on yksi niistä syistä miksi en netgem 8100 vaihda uudempaan. Samalla usb voisi sallia tallennuksen. Ei pitäisi olla keneltäkään pois.
Tämä viety nyt selvitykseen.
Ai tämäkin puuttuu uudesta. Ei hemmetti tätä touhua!Väkisin kuitenkin yritetään tyrkyttää "uutta" boksia parin kuukauden välein.Tämä on ensimmäinen tietotekninen laite/ohjelmisto -paketti, jossa uusi versio on selvästi huonompi kuin vanha ja ominaisuuksia, joita paljon käytetään, on suuressa viisaudessa jätetty pois.

Listaan voisi lisätä

- kirjanmerkkien käyttö ei onnistu

- videovuokraamon elokuvissa ei tueta monikanavaääniä!!!!!!!!!!!!!
Otimme juuri Viihde palvelun ja boksina on tuo N7800. Jotenkin pidin täysin itsestäänselvänä että nykyajan digiboksissa voi laittaa ohjelman pauselle ja kävästä vaikka jääkaapilla... Toimisi edes niin että lyö usb tikun kiinni.
Jopa Yle Areena saa digibokseista tutun ja elämää helpottavan ajansiirron ennen Viihdeboksia http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2017/01/26/yle-areena-flash-html5Uutta tuoreessa toistimessa on mahdollisuus keskeyttää suorat lähetykset. Kun painat soittimen alareunasta löytyvää pause-painiketta, niin lähetys keskeytyy. Kun painat play-painiketta, niin lähetys jatkaa etenemistä samasta kohtaa.Amazing! :8
Jopa Yle Areena saa digibokseista tutun ja elämää helpottavan ajansiirron ennen Viihdeboksia http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2017/01/26/yle-areena-flash-html5

Kehitysrahojen kohde: "Osingoksi Elisa esittää 1,50 euroa osakkeelta, kun analyytikot odottivat 1,50 euroa (mediaani). Vuosi sitten Elisa jakoi 1,40 euron osakekohtaisen osingon."http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/elisa-teki-ennatystuloksen-aikoo-rutistaa-lisaa-tuloja-mobiilidatasta-6619194
Päivitystä ajansiirtoon: Ei ole tulossa, Netgemissä katselu kesken tallenteen on vastaava ominaisuus.
Hieno juttu, että saatiin perustelua mukaan. Kiitos siitä ja näitä lisää! :)Huono juttu onkin, että puuttumiseen ei olekaan järkevää syytä, vaan kyseessä on vain tapa näyttää asiakkaille ja käyttäjille keskisormea. Hyihyi ja risuja niille jotka tämän aivopierun saivat.
Netgemissä katselu kesken tallenteen on vastaava ominaisuus.

"Vastaava". Just joo. Käytettävyydeltään ei todellakaan ole vastaava ja toimii vähän heikommin (ei toimi) kanavilla joita ei voi tallentaa.Tein omat johtopäätökseni, Elisa Viihde on irtisanottu. Näkemiin kiitos.
Eilen otettiin viihde käyttöön. Tai siis otettiin käyttöön ne ominaisuudet, joita siinä on. Yksi boxin tärkeimmistä ja käytetyimmistä ominaisuuksista, eli ajansiirto, puuttuu. Ominaisuuden puuttumiselle ei keksitty mitään järkevää syytä. No onneksi palstalta löytyi vastaus: sille ei ole järkevää syytä.

Ainoa hyvä puoli tässä on että tilauksesta on vielä alle 14 pv. Keneltä löytyisi vastaava palvelu (tai siis ei vastaavaa vaan sellainen, joka toimii)?
Päivitystä ajansiirtoon: Ei ole tulossa, Netgemissä katselu kesken tallenteen on vastaava ominaisuus.

Ei ole vastaava ominaisuus.

Aika loukkaavaa edes väittää moista.

Ikäänkuin kaikki kommentit ja selostukset "vastaavan" toiminnon kömplyydestä on valetta?

Mielipiteitä saa olla ja ihan omiakin, mutta jotaan tolkkua "tolkun kansa" vaati.
Hieman muuten lisää spekulaatiota aiemman lisäksi:Kuka hyötyy pause-nappulasta? Katsoja/käyttäjä/ Elisan asiakas.

Miten se vaikuttaa katsottavan sisällön arvoon? Ohjelman, jonka voi paussata, arvo on suurempi, kuin ohjelman, jota ei voi paussata.

Kuka haluaa palan tästä kasvaneesta arvosta? Ohjelman tekijä/lähettäjä.

Keneltä palaa halutaan? Elisalta, joka tarjoaa palvelun, jossa paussinappula.Mitä mainosrahoitteisen tv-ohjelman tekijä haluaa katsojalta? Että katsoja katsoo mainokset.

Mitä tekee katsoja, joka paussaa mainoskatkon ja käy vessassa, jääkaapilla tms.? Kelaa mainosten yli.

Mitä tapahtuu ohjelman arvolle mainostajan silmissä? Arvo laskee, jolloin mainossekunnin hinta laskee.

Mitä tekee katsoja, joka haluaa jo ennalta välttää kaikki mainokset? Painaa paussia, kun ohjelma alkaa, venaa vartin ja kelaa sitten kaikkien mainoskatkojen yli.

Miten tämä eroaa siitä, että katsoja laittaa ohjelman tallennukseen EVseen ja alkaa katsoa vartin myöhästettynä? Ei mitenkään.Summa summarum: mainoskanava menettää tuloja, joten se haluaa tietty korvausta palvelulta. Mitä esim. mainokseton YLE tai maksukanava menettää, jos paussinappula on olemassa? Ei mitään.
Ei Elisaa tämän kehittäminen selvästikään kiinnosta, "uudessa" boksissa on paljon muitakin oleellisia ominaisuuksia poissa, jotka vanhassa on ja pelaa.

mm. Tämä ajansiirto, monikanavaäänet, kirjanmerkit...Ja kun näistä kysyy, niin vastaukset on tyyliin "kattellaan" "viety tietoa eteenpäin", mutta

kuukausi-vuosikaupalla ovat sitten siinä tilassa. Ilmeisesti kehittäjä -osastolla on niin epäpäteviä töissä, etteivät osaa näitä toteuttaa tai sitten niin ylimielisiä, ettei tehdä, kun on itse sitä mieltä että ei tarvi tuollaisia ominaisuuksia. Tai sitten boksin rauta on valittu niin halvaksi että ko. ominaisuuksia ei sen vuoksi pysty tekemään.En enää keksi minne näistä ilmoittaa kun asiakaspalvelu eikä tämä palsta johda yhtään mihinkään.
On se kumma kun nykyaikana boksista puuttuu pause. Sopimuksen päätyttyä vaihdan firmaa.

Eilen otettiin viihde käyttöön. Tai siis otettiin käyttöön ne ominaisuudet, joita siinä on. Yksi boxin tärkeimmistä ja käytetyimmistä ominaisuuksista, eli ajansiirto, puuttuu. Ominaisuuden puuttumiselle ei keksitty mitään järkevää syytä. No onneksi palstalta löytyi vastaus: sille ei ole järkevää syytä.

 

Muuten ihan sama juttu mutta otettiin käyttöön pari tuntia sitten. Vähän kikkailua kaukosäätimen kanssa ja ihmettelyä, että miksi se siinä oleva pause-nappi ei tee mitään. Pieni googlettelu ja suunnaton sapetus.

Juuri tuo ominaisuus jossa voi kelata hetken taaksepäin ja tarkistaa mitä oikeasti sanottiin. Tai kuinka monta kertaa olen esim uutisten säätiedotuksen kelannut uusiksi ja varmistanut, että mikä se huominen lämpötila olisikaan. Pitääkö tässä siis ensin tallentaa ohjelma eli uutiset takautuvasti ja sitten kelailla parikymmentä minuuttia oikeaan kohtaan ja sitten poistella tallennuksia?

Vieläkö voin perua sopimuksen?