Elisa viihteen tallennussääntöihin mahdollisuus välttää uusinnat


Olisiko mahdollista toteuttaa joko esimerkiksi tallennus sääntöihin säätö tietyille päiville.

Esimerkiksi vaikka Salatut elämät* tallentaa sekä ma-pe klo 19:30 tulevat uudet jaksot, mutta myös kaikki mahdolliset uusinnat.

Salatut elämät sarjan uusinnat taitavat olla nyt tosin avalla, joten tämä ongelma ei koske niinkään sitä.

Mutta moni muu sarja on laitettu niin, että tällä ohjelman nimi* tallennussäänöllä tallentuu esimerkiksi sekä uusi jakso torstaina klo 21:00 sekä lauantaina klo 18:00 sekä tiistaina klo 00:30 tulevat uusinnat.Jos tuo tallennussääntö olisi säädettävissä rajaamaan uusinnat pois, niin ei tarvitsisi aina olla poistamassa uusintoja käsin.
Tämä on työn alla ja suunnittelussa. Vain 8 vuotta ollut ideapajassa, toivomuslistalla, joulupukkikirjeessa, joten tyydy kohtaloosi.

Oletko muuten laittanut ideapajaan ällistyytävän ehdotuksen, että elisaviihteessä voisi olla myös roskakori, jonne poistetut tallenteet menevät ennen lopullista poistamista??
Tähän uusintojen tallentumiseen liittyvään ongelmaan pyritään kehittämään järkevää ratkaisua, mutta ei ole tarkkaa aikataulua tiedossa toistaiseksi. Pidetään siis mielessä tämä(kin) ehdotus ongelman ratkaisemiseksi. 🙂
pyritään kehittämään järkevää ratkaisua?Kuinka pöhkösti tuo koodaus on alun perinkin tehty, jos ei 8 vuoden aikana ole keksitty aiheeseen ratkaisua?tarkkaa aikataulua tiedossa toistaiseksiNo ei kait, jos asia on tällä asteella vasta:

Pidetään siis mielessä tämä(kin) ehdotusPaljon vähemmän voisitte kiinnittää huomiota kaiken maailman koristelujen tekemiseen ja niistä seuraaviin "uudistuksiin"....
Olisiko mahdollista toteuttaa joko esimerkiksi tallennus sääntöihin säätö tietyille päiville.

Esimerkiksi vaikka Salatut elämät* tallentaa sekä ma-pe klo 19:30 tulevat uudet jaksot, mutta myös kaikki mahdolliset uusinnat.

Salatut elämät sarjan uusinnat taitavat olla nyt tosin avalla, joten tämä ongelma ei koske niinkään sitä.

Mutta moni muu sarja on laitettu niin, että tällä ohjelman nimi* tallennussäänöllä tallentuu esimerkiksi sekä uusi jakso torstaina klo 21:00 sekä lauantaina klo 18:00 sekä tiistaina klo 00:30 tulevat uusinnat.Jos tuo tallennussääntö olisi säädettävissä rajaamaan uusinnat pois, niin ei tarvitsisi aina olla poistamassa uusintoja käsin.
Salkkarit kyllä uusitaan Maikkarillakin arkipäivisin klo 16.00 edellisen päivän jaksot. ja viikonloppuisin toiset uusinnat viikon jaksoista .

Avalla sitten vielä kolmannet uusinnat....Tämä olisi todella tervetullut uudistus. Nyt päivitäisistäkin tallenteista saa vähintään puolet poistaa, kun ne on uusintoja.
Tähän uusintojen tallentumiseen liittyvään ongelmaan pyritään kehittämään järkevää ratkaisua, mutta ei ole tarkkaa aikataulua tiedossa toistaiseksi. Pidetään siis mielessä tämä(kin) ehdotus ongelman ratkaisemiseksi. :)Jos asia hieman karrikoidusti esitettäisiin, riittäisi ongelman ratkaisuun yksi ehtolauseke koodiin: "Jos henkilö X on tallentanut jakson Y, älä tallenna jaksoa Y uudelleen".

Koodissa jakson Y dataa verrattaisiin aiemmin tallennettujen jaksojen dataan. Jos vastaavuus löytyy, jätetään tallennus tekemättä, muuten ohjelma tallennettaisiin normaalisti.
Tai sitten:Henkilö X tallettaa uuden, toistuvan tallennuksen X, ohjelmasarjalle Y, viikonpäivälle ja kellonajalle Z.
Tai sitten:Henkilö X tallettaa uuden, toistuvan tallennuksen X, ohjelmasarjalle Y, viikonpäivälle ja kellonajalle Z.
Tähän voidaan ottaa esimerkki vaikka Australian Master Chef -ohjelmasta. Uudet jaksot tulivat ma-to kestoltaan 55-100 min ja finaalijakso 120 min. Jaksojen pituudethan näkyy vain viikon eteenpäin

Kuinka tekisit ehdottamallasi systeemillä jatkuvan tallennuksen tuosta?
Ehdottomasti samaa mieltä. Uusintoja tulee överisti liikaa muutenkin niin karsea homma näppäillä niitä,pous tallennekansiosta.
Arska ihmettelee kuinka tekisin ehdottamallani systeemillä jatkuvan "tallennuksen tuosta" AMC:lle (Henkilö X tallettaa uuden, toistuvan tallennuksen X, ohjelmasarjalle Y, viikonpäivälle ja kellonajalle Z)Näemmä olet ottanut asian esille aiemminkin. Aivan sama minulle, miten ne varsinaiset koodaajat homman toteuttavat! Y, kausiX, torstai? Kunhan heitin, ei voi ottaa enempää kantaa, koska parametrit, koodikieli sun muut ei ole tiedossä. Erilaisia optioita oli heitetty ratkaisuksi niissä aiemmissakin kommenteissa, jossa samaa asiaa toivotaan.Olisihan se kyllä hemmetin noloa, jos Australian Master Chefin takia homma ei koskaan, ikinä, never ever onnistuisi! Voi surkujen surku.... Senkö takia korjauksia vain "pidetään mielessä" Elisalla?
Tässä ideassa se on siksi tuo "pidetään mielessä"- tila, että aikataulua ei voida luvata suuntaan tai toiseen. Ilman muuta tää on kaikkien mielestä hyvä idea. Siitä ei liene epäselvyyttä.

Kerromme kyllä mm. täällä ketjussa kun tilanteesta jotain uutta tiedetään 🙂
VUOSIA jo... ja laskenta jatkuu....Kollegasi Redin kommentti 10 kk sitten kuului:

Tämä pidetään mielessä, uusintojen poistaminen helposti/nopeasti on ollut jo pitkään toivottu ominaisuus Elisa Viihteen tallennuspalveluun. Tämä on selvityksessä ja tähän tullaan hakemaan ratkaisuja tämän vuoden aikana.Eli noihin aikoihinkaan ei yritetty ratkoa sitä ydinasiaa, vaan haettiin nopeampia tapoja poistaa näitä ylimääräisiä tallennuksia. Kumma lähestymistapa? Edelleen turhien tallennuksien poistaminen on yhtä hankalaa ja turhauttava kuin tuolloin.Hyvä vinkki vielä kerran: vähemmän koristelua "uutuuksiksi" ja toiminnallisuutta kehittämään sen sijaan.
Mitenköhän tuolla opensource-puolella on sitten onnistuttu tekemään sellaisia, jotka osaa verrata tallenteiden otsikkoa ja/tai kuvausta kaksoiskappaleiden päättelyssä? Toki niissä on ongelmansa, kun eri kanavilla kuvaukset hieman vaihtelee plus muutama erikoistapaus joissa bugittaa muuten vaan, mutta toimii kuitenkin auttavasti. Osaavat muuten katsoa myös niiden mukaan, jotka ei ole enää tallennettuna levylle...Niissä on vain niin iso työ pitää softat ajan tasalla, puhumattakaan muiden bugien kanssa elämisestä, että halusin ulkoistaa Elisalle nämä tallenteiden automatisointihommat :)Tein joskus johonkin ketjuun 5-kohtaisen listan parannusehdotuksista, jotka tekisi palvelusta täydellisen tallennusten osalta, tämä oli siinä mukana.
Vuosia olin Canal digitalin asiakkaana ja toimi homma kuin junan vessa. Miinuksena oli,ettei käytössäni olleeseen laitteeseen saanut antennikanavia lainkaan vain satelliittikanavat. Canalin paketissa pystyi tallentamaan kaikkia kanavia ja jatkuvalla sarjatallennuksella tallensi vain halutun ilman uusintoja ja järjesteli ne jopa vielä automaattisesti omiin kansioihin. Kanavat pysyivät kohdillaan jne. Menin vaihtamaan aitio sun muun vuoksi,mutta voi olla vaihto takaisin edessä... Ärsyttävää! 😠
Voisiko tämän tehdä ohjelmatietojen metadatan perusteella? Tuleeko TV-yhtiöiltä ohjelmatietodatan mukana sarjaohjelman yksilöllinen jaksotunniste jonka perusteella voisi karsia uusinnat pois?Tämän kysymyksen ratkaisun luulisi olevan Elisalle petatavuluokan levytilasääsökysymys..
Voisiko tämän tehdä ohjelmatietojen metadatan perusteella? Tuleeko TV-yhtiöiltä ohjelmatietodatan mukana sarjaohjelman yksilöllinen jaksotunniste jonka perusteella voisi karsia uusinnat pois?

Käsittääkseni ei tule mitään sellaista yksilöintitietoa kanavien ohjelmaopastietojen yhteydessä (DVB-standardeissa siis). Nytkin joissain tallenteissa on jakso- ja kausi-numeroita, mutta nekin Elisa taitaa kehittää jostain toisesta lähteestä.Open source -ratkaisut, kuten MythTV toteuttaa tämän puhtaasti otsikko- ja kuvaus-tekstejä vertailemalla. Ei ole täydellinen ratkaisu, mutta toimii yli 90% tapauksista oikein. Jos tekisi automaattista otsikoiden ja kuvausten yhdenmukaistamista eri kanavien välillä, niin saisi paremman lopputuloksen. Aika hyvin yhden kanavan sisällä pätee sama tekstien muoto.Elokuvat saisi karsittua poistamalla Elokuva-sanan ja ikätiedot, jonka jälkeen vertaa pelkkää otsikkoa... Havaintojeni mukaan tuo voisi toimia jopa 99% tapauksista.Asiaohjelmissa puolestaan riittäisi, jos voisi määrittää päivät ja kellonajat... ja kaikissa säännöissä voisi jättää pois kaiken klo 02-19 välllä alkavan.
Taas on kahdeksan kuukautta edellisestä Elisan kommentista... eli kattellaan ?Ettei vaan olisikin niin että pyritään passiivisesti 8 vuotta hidastelemaan, ja samalla kylkiäisenä passiivisesti minimoituu asiakkaan "tallennustila" = kaistankäyttö kun 3-6 x sama tallenne tukkii yllättävän nopeasti "tallennustilan", etenkin jos niitä on vaikka edes kymmenen eri ohjelmaa.Kuinka moni Viihteen asiakas jaksaa oikeasti niitä päivittäin,

viikottain, vuosittain edes karsia sieltä pois ? se ei varmaan haittaa Elisaa, päinvastoin.

Plussana vielä se ettei kukaan katso niitä ylimääräisiä "tallenteita" ne ovat siellä vain kuluttamassa tallennustilaa, josta kirjaimellisesti maksetaan,

ja Elisa Viihteen myytävä hyödyke on juuri ne tallenteet ?

Jatkuvan tallenteen idea häviää sille työmäärälle joka aiheutuu lopen kyllästyneenä turhia poistaessa.Pakko nykyään tallentaa yksittäin joka ikinen jakso, koska se on stressittömämpää, ja vähemmän työlästä, joka on ihan nurinkurista.Voiko tämä 2017 olla vielä kiinni teknisestä osaamattomuudesta ?????????? :)Suoraanhan voisi sanoa sen, jos tuollaisen totetuttaminen on niin kallista syystä tai toisesta, että kuukausihintaan suhteutettuna emme voi toteuttaa järkevää/perus ominaisuus pyyntöäTosi vaikea tajuta missä mättää, jos sitä ei suoraan kerrota.p.s. ja aivan pakko komppia myös tätä:"Hyvä vinkki vielä kerran: vähemmän koristelua "uutuuksiksi"

ja toiminnallisuutta kehittämään sen sijaan. "
Ihan aikuisten oikeasti! Taas kanavat sekaisin ja MTV3HD hävinnyt ja piti tehdä tehdasasetusten palautus,jotta sai näkymään!!! Miten ei näistä ongelmista päästä eroon?! Määräaikaisuus kun loppuu niin loppuu myös Elisa viihde meidän taloudessa ja CanalDigital palaa meille!
Tähän uusintojen tallentumiseen liittyvään ongelmaan pyritään kehittämään järkevää ratkaisua, mutta ei ole tarkkaa aikataulua tiedossa toistaiseksi. Pidetään siis mielessä tämä(kin) ehdotus ongelman ratkaisemiseksi. :)Jos asia hieman karrikoidusti esitettäisiin, riittäisi ongelman ratkaisuun yksi ehtolauseke koodiin: "Jos henkilö X on tallentanut jakson Y, älä tallenna jaksoa Y uudelleen".

Koodissa jakson Y dataa verrattaisiin aiemmin tallennettujen jaksojen dataan. Jos vastaavuus löytyy, jätetään tallennus tekemättä, muuten ohjelma tallennettaisiin normaalisti.
Onnistuu taatusti samalla kanavalla, mutta jos eri kanava niin kuvaus erilainen niin ei välttämättä toimi 100%. Kaikki softat on perustuneet kuvauksen vertailuun. Videon pätkäkin heittää kun mainokset sotkee sen mitan, että siihen vois verrata. JOS, ois tieto millisekuntteina leffassa / ohjemissa, niin ei taatusti ois kahta saman mittasta olemassa, ja sitä vertaamalla vois onnistua. Kanava kohtainen sääntö ois kans toimiva että, vain esim. mtv3 ja klo 19.30 - 20.10 ma-pe tms.