IPTV kanavien katsominen vaihtoehtoisilla digibokseilla


Ainakin itse haluaisin, että asiakas voisi tulevaisuudessa valita mitä digiboksia sitten käyttää katsoessaan IPTV lähetyksiä...



Ainakin Finnsat on tuonut markkinoille IPTV:tä tukevia malleja, joten Elisalla voisi olla hyvä syy tukea mahdollisia Pacen korvaajia *huokaus*.



Tietysti ongelmaksi tulee miten tallenteita katsotaan.



Todennäköisesti Finsatt voisi kehittää jotain omia ohjelmistoja Elisalle siihen, että miten päästään esimerkiksi tallenteita / maksu kanavia katsomaan tai jotain.



"Linkitys" varmasti menee samanlaisesti, kuin HD IPTV digibokseissa on tapana.



Ainakin seuraavat mallit tukevat IPTV-lähetyksiä...



Finnsat FH05-HDR



Finnsat FH1-HD



... tai jotain ...



Lainaus Finnsat sivustolta ....



"Perinteisesti kuluttajapäätelaitteet kehitetään ja valmistetaan ulkomailla, esimerkiksi Etelä-Koreassa. Anvia TV Oy suunnittelee Finnsat laitteet Suomen markkinoille itse. Ainoastaan tuotteiden kokoonpano tehdään ulkomailla. Etuna on paikallisten standardien tuntemus, laaduntarkkailu, käyttölogiikan selkeys ja tuotekehityksen joustavuus."



Kerran xDSL päätelaitteetkin ovat vaihdettavissa asiakkaan omiin.



PS ... Eikö Elisa voisi alkaa tukemaan suomalaista laitevalmistajaa? :)



Toivotaan, että idea saa kannatusta ...



/p



//Muokattu kategoriat uusia vastaaviksi. -Norris
Onko tähän muilla ideaa, mitä vaihtoehtoja voisi olla? Yleinen standardi niin, että minkä tahansa IPTV-digiboksin voisi Viihteeseen liittää vai niin, että Elisa tarjoisi tiettyjä vaihtoehtoja?
Raiveri,



kuten tuolla ilmaisin:



http://yhteiso.elisa.fi/t5/Elisa-Ideapaja/Kunnolliset-Viihdepurkit-vaikka-rahalla/idc-p/276252#M197



niin, jos boksi ei tuu Ellun kautta, niin sen pitää olla "sertifioitu" malli ja firmisversio, jonka toimivuus Ellun systeemien kanssa on testattu ja voidaan taata sekä vikatilanteessa henkilökunta tuntee laitteen ja tarvittaessa pystyy myös opastamaan. Ja mikä tärkeintä, jos asiakas joutuu itse laitteen konffaamaan, niin Ellulta löytyy OHJEET asiaan.
Ehkä Finnsat olisi hyvä yhteistyökumppani Elisalle... :)



"...ja varjele noita Suomen herroja, etteivät toista kertaa löisi päätään Karjalan mäntyyn"



- Tuntematon sotilas, Honkajoki
Ainakin tuossa jälkimmäisessä Finnsatin boksista kerrotaan: "Anvia TV Oy suunnittelee Finnsat laitteet Suomen markkinoille itse."



Vois kuvitella, et Ellu ei haluu maksaa kilpailijalleen...
Finnsat vs Pace :smileycheesy:



Kumpi mahtaisi olla yleisön suosikki? :smileyundecided:
Yleinen standardi olisi hieno juttu. Vapaus boksien suhteen olisi hieno juttu.
Hieman taktinen silmä heittää, jos pyytää firmalta, joka ei ole viimeiseen 4 vuoteen saanut palveluun yhtään uudistusta aikaiseksi, yleistä standardia... ;)



Onhan Ellu tietty ITU:n jäsen, joten pitkällä aikavälillä salatuille iptv-striimeille voitaisiin saada joku standardi jo 2020-luvulla. Luultavasti siitä tulisi hiukka sekavempi kuin nykyisestä broadcast-standardista, joka kuitenkin on johtaunut siihen, että joka maassa on omat viritykset haravaverkossa ja ktv- ja satelliitti-operaattoreilla on maailmalla operaattorikohtaiset viritelmät.



Oikeastaan ainoat käytännön standardit joita enää on, ovat Apple, Google ja Microsoft, ehkä vielä Intel.
 käyttäjä toke päiväyksellä ?18-04-2013 11:57Oikeastaan ainoat käytännön standardit joita enää on, ovat Apple, Google ja Microsoft, ehkä vielä Intel. Eipä nuokaan mitään standardeja ole , vaan enemmänkin määräävässä markkina-asemassa olevia yrityksiä. Siis monopoleja ja niistäkin monopoliksi voi oikeastaan laskea vain Microsoftin  😉
Käytännösähän muita vaihtoehtoja kuin linux pohjainen johon myös android kuuluu ei ole. Valinnan vapaus koskisi digiboxin merkin valintaa  tai ainakin yhden valmistajan mallien vapaata käyttöä.
Käyttäjälle on yks hailee millä käyttiksellä boksi pyörii.



Tärkeää on yhteensopivuus muiden laitteiden kanssa, ominaisuudet, toimivuus ja käytettävyys.



Kaikki nämä on rakennettavissa kaikkiin käyttiksiin.



Joskin esim. AirPlay voi olla helpompi toteuttaa jollain toisella käyttiksellä kuin kolmannella...



Linuxilla on tainnut perinteisesti olla haasteita kaupallisen salauksen kanssa; "secure path"ia on vaikee rakentaa, jos lähdekoodi pitää olla julkinen...
"Käyttäjälle on yks hailee millä käyttiksellä boksi pyörii."



Onkohan tuossa Pacen Viihde boksissa "mitään" GPL:n alaisuudessa? Ellen nyt sitten väärin muista Netgemin boksissa oli GPL:n alaista koodia.



Jota olisi kauhean kiva varmasti päästä katsomaan, jos tuo ohjelmisto ja salauksen purku onkin sitten tehty GPL:n alaisuudessa 🙂
käyttäjä peja ?19-04-2013 8:22 - muokattu ?19-04-2013 8:38Onkohan tuossa Pacen Viihde boksissa "mitään" GPL:n alaisuudessa? Ellen nyt sitten väärin muista Netgemin boksissa oli GPL:n alaista koodia.Jota olisi kauhean kiva varmasti päästä katsomaan, jos tuo ohjelmisto ja salauksen purku onkin sitten tehty GPL:n alaisuudessa .



 



 Eipä noissa Pacen lisenssitiedoissa mainita GPL:stä yhtään mitään. Kaikki oikeudet näyttävät kuuluvan yhtiölle Pace pls,Victoria Road, Saltaire, West Yorkshire BD18 3LF United Kingdom.



 



Netgemin lisenssitiedoissa sen sijaan on pitkät rimpsut tekstiä GPL:stä ja muusta 😉
Kauankos sitä keskustelua pitää vielä pitää käynnissä?



Ehkä jonkinlainen roti aikatauluihin olisi mahdollista määritellä?



Jos siis elluaspalaisten mielestä ei ole kivaa ajankulua vastailla kymmeniä kertoja samaan kysymykseen: koskas?
IPTV-laitteissa ei ole olemassa sellaisia standardeja jotka mahdollistaisivat sen, että laitteita voisi vaihdella joustavasti / toimivasti.