Jatkuvan tallennuksen säätö


Classix kirjoitti:

Olisi erittäin tervetullut ominaisuus, jos jatkuvaan tallennukseen pysytyis rajaamaan ainakin viikonpäivät ja mieluiten kellonaika välikin, milloin tallennus suoritetaan, koskapa monet sarjat tulevat uusintana ja näillä tallennus kriteereillä nuo pystyisi rajaamaan pois. Tämäkin on odottanut toteutumistaan jo muutaman vuoden. Ja täydennettynä mahdollisuudella tehdä jatkuvia tallennuksia myös digiboksilla eikä vain netissä 
Lisäksi tähän olisi hyvä saada mahdollisuus asettaa haku koskemaan kaikkia kanavia ja ohjelmien kuvauksia. Näin saisi vaikkapa kaikki johonkin bändiin tai henkilöön liittyvät ohjelmat talteen yhdellä tallennussäännöllä.
Jatkuvan tallennuksen säätö
Elisa tuolla Naamakirjassa kovin potki, että tänne pitäis tulla kirjoitteleen... :)Tämä "papparaisen" julkituoma muutos on varmaan yksi eniten toivotuista ominaisuuksista. Olisi vielä kohtuu helppo toteuttaa... Tuntuu kuitenkin olevan merkillisen vaikea tapaus. Liekö sitten syynä suomalaisten TV-yhtiöiden "toive"?Mikäli nämä automaattitallennukset olisivat "älykkäämpiä" niin tänäkin iltana olisi monelta pettymykseltä vältytty. Nimittän Maikkari siirsi eilen (siis vain vrk etukäteen!) tänä iltana ohjelmistossa  21:00 olleen sarjan Pahuuden Jäljillä  yht'äkkiä Subille klo 22:00. Aivan varmasti monelta tuota sarjaa tallantavalta jäi huomaamatta tämä muutos. Varsinkin jos eivät ole edes aloittaneet vielä sarjan seuraamista (kuten meidän talous).Tässäkään tapauksessa ei olisi tapahtunut mitään vahinkoa, jos ajastussäännöt voisi tehdä halutessaan usealle kanavalle, kuten tuossa edellä ehdotettiin.
Tuota NA:n esille ottamaa ohjelmien kuvauksella tallentamista on toivottu jo monta vuottaherrahuu kirjoitti:   päiväyksellä ?22-05-2010 18:53

Esimerkiksi elokuvia ei voi luotettavasti aina tallentaa, koska sana elokuva ei esiinny aina otsikossa. Sen sijaan se lähes aina esiintyy jommassa kummassa, otsikossa tai kuvaustekstissä.Kuvausteksteistä tallentaminen mahdollistaisi myös paljon muita aihepiireistä tehtäviä tallennuksia.

Todella hyvä ajatus! Tällä hetkellä ollaan tekemässä muita juttuja, mutta se ei tarkoita etteikö tätä voisi joskus toteuttaa. Sitä odottaessa voisitte kertoa meille lisää ajatuksia ja tapauksia joissa käyttäisitte ominaisuutta. Näin ne ovat sitten tallessa kun tämän toteutus tulee suunnittelupöydälle, ja saadaan kerralla hyvä!
Jotenkin tuo bizin kommentti ei yllätä. Tuo alkuperäinen ehdotus on tehty jo päiväyksellä ?03-10-2009 11:25 kuten täältä käy ilmihttps:///t5/Elisa-Viihde-Ominaisuudet-ja/Jatkuvan-tallennuksen-s%C3%A4%C3%A4t%C3%B6/m-p/195#M13647Minä vain kopioin idean vanhoista tänne Ideapajaan , kun asia ei toistaiseksi ole johtanut mihinkään konkreettiseen. Onko tuollainen liki neljän vuoden odotusaika Elisalaiset mielestänne kohtuullinen? Luulisi , että neljässä vuodessa olisi jo tullut sellainen rako , jolloin tämä olisi voitu toteuttaa. Tämä lienee yksi niistä ehdotuksista , jota käyttäjät ovat toivoneet eniten vuosien varrella.Näitä vastaavia vanhoja ketjuja on enemmänkin. Tässä yksihttp://yhteiso.elisa.fi/t5/Elisa-Viihde-Ominaisuudet-ja/Aina-tallentuvat-ominaisuuteen-lis%C3%A4%C3%A4-%C3%A4ly%C3%A4/td-p/772/page/10
Okei, selitetään tarkemmin:Itse haluaisin ensisijaisesti mahdollisuuden kohdistaa tallennussääntö kaikkiin kanaviin ja ohjelmien kuvauksiin. Tällöin esimerkiksi hakusanalla *pmmp* saisi talteen kaikki kyseisen bändin esiintymiset ja haastattelut kanavasta tai ohjelman nimestä riippumatta. Samalla tavalla saisi talteen vaikkapa kaikki Timo Soinin tai Noora Karman tv-esiintymiset, tai kenestä nyt kukakin tykkää.Nykysysteemillä käyttäjän pitää seurata omia kiinnostuksenkohteitaan jatkuvasti ja ajastaa halutut ohjelmat yksitellen. Toinen vaihtoehto on laittaa kaiken maailman keskusteluohjelmat (esim. *arto nyberg*) ja konserttilähetykset (esim. *yle live*) jatkuvaan tallennukseen ja poistaa turhat jaksot manuaalisesti. Toki ohi menneet haastattelut löytää usein esimerkiksi Yle Areenasta tai YouTubesta, mutta mieluummin ne katsoisi digiboksilla tallenteelta.Tallennussäännön rajoittaminen puolestaan olisi tarpeen uusintojen karsimiseksi. Jos esimerkiksi The Voice of Finlandin tallennussäännön voisi laittaa koskemaan vain perjantain lähetyksiä, sunnuntain uusinta jäisi tallentumatta. Joissakin tapauksissa rajoitus pitäisi pystyä tekemään myös kellonajan mukaan, koska esimerkiksi American Idolin uudet jaksot tulevat lauantaina ja sunnuntaina klo 18.00 ja edellisen viikon jaksojen uusinnat lauantaiaamuisin.Nykysysteemillä uusinnat on poistettava käsin.
Minkähänlainen määrä kannatusääniä tälle pitäisi kerätä , että asia otettaisiin tosissaan Elisalla? Ominaisuutta on pyydetty jo neljä vuotta , mutta tuloksetta , vaikka asia on luvattu toteuttaa jo aikoja sitten ja on ollut vanhalla palstallakin tulossa / työn alla iät ja ajat  :(Haloo!!!!!  Ottakaa tämä vinkki tosissanne Elisalaiset.
käyttäjä papparainen päiväyksellä ?09-04-2013 9:57Minkähänlainen määrä kannatusääniä tälle pitäisi kerätä , että asia otettaisiin tosissaan Elisalla? Ominaisuutta on pyydetty jo neljä vuotta , mutta tuloksetta , vaikka asia on luvattu toteuttaa jo aikoja sitten ja on ollut vanhalla palstallakin tulossa / työn alla iät ja ajatHaloo!!!!! Ottakaa tämä vinkki tosissanne Elisalaiset.  Niinpä.
Itse tallenna useita poliisi- ym. sarjoja ja ärsyttää, kun pitää aina erikseen tarkistaa, mitkä on uusintoja!!Todella kaipaisin ominaisuutta, että jokainen ohjelma tallennettaisiin VAIN KERRAN!!
Mitään uutta tätä koskien?Eikun sori, eihän tätä ole toivottu kuin KOHTA PÄIVÄLLEEN 4 VUOTTA!!!Eli ei mitään kiirettä... keep up the good work! :smileycry:
Kannatan!
Sori pojjaat, mutta Ellu tuskin toteuttaa usealle kanavalle kohdistuvia tallennussääntöjä. Silloin ainakin itse laittaisin tallennus säännön "*" kaikille kanaville. Eli 36h jatkuva olisi takaisin. Hyvähän se olisi, mutta you know...Minulle olisi parasta, jos voisin kohdistaa "*jotain*" tyyppisen tallennussäännön yhdelle kanavalle ja rajata sitä edelleen vain yhdelle viikonpäivälle ja yhdelle aikavälille.Esim.*walking d*FOXJOKA SUNNUNTAI21.00-24:00Homma menisi niin, että tuolla tallennussäännöllä zombiet menee talteen vain jos annetun niminen ohjelmatieto löytyy annettuun kelloaikaan, kanavalta ja annettuna viikonpäivänä. Esim. muina viikonpäivinä esitettäviä uusintoja ei tallenneta, vaikka tulisivat samalta kanavalta. Ei edes samana päivänä olevia uusintoja tallenneta, jos menevät aikahaarukan ulkopuolelle.Jos jotakin tietoja jättää pois, tallennussääntö muuttuu sen mukaan. Jätä *walking d* pois, ja foxilta tallenetaan joka su 21-24 väliset ohjelmat olipa ne mitä vain. Tai pidä vaan toi nimihaku ja poistakin kloaika - ja foksilta tallentuu kaikki sunnuntaizombit. Poista vielä sunnuntai tieto ja foksilta tallentuu kaikkien päivien kaikki zombit. Lisää aikaväli takaisin ja kaikkien päivien 21-24 zombit kävelee telkkarista olohuoneeseen.Rajattomat mahdollisuudet pienin eväin. Säännöstö menee pieleen vain muutamassa tapauksessa: kun (siis ei jos) ja siis KUN elisan ohjelmataulussa on niitä iänikuisia virheitä ja dublikaatteja, tai kun elisa mokaa kesä- ja talviaikaan siirrot, tai kun ohjelmatiedoissa on oikea virhe tai ohjelmatiedot ovat viimehetkellä muuttuneet. Näistä kaksi viimeistä - so what, näitä tapahtuu silloin tällöin. Kaksi ensimmäistä: voidaan kehittää.Summa summarum: palvelussa olisi nyt normaalitason digiboksi tallennusmääritykset, jonka pitäisi olla vähimmäistaso standardo de facto JA vielä lisäksi jotain sellaista hyvää, jota muilla ei ole.
Siirryin aamulla kilpailijalta Elisa Viihteelle, ja melkein nyt jo kaduttaa, ettei järkevämpää tallennussääntösysteemiä ole olemassa.. ja että idean asteella tämä on ollut sen neljä vuotta jo :smileyhuh:Onneksi tässä on vielä 14 päivää aikaa juosta lujaa karkuun.
"Sori pojjaat, mutta Ellu tuskin toteuttaa usealle kanavalle kohdistuvia tallennussääntöjä. Silloin ainakin itse laittaisin tallennus säännön "*" kaikille kanaville. Eli 36h jatkuva olisi takaisin. Hyvähän se olisi, mutta you know..."Tallennussäännössä on oltava vähintään kaksi tavallista merkkiä mahdollisten jokerimerkkien lisäksi, joten tuollainen sääntö on mahdoton.Ja vaikka kaikki ohjelmat tallentavan säännön voisikin laittaa, niin ei siitä olisi paljon iloa, elleivät sen tekemät tallenteet poistuisi automaattisesti esim. 36 tunnin sisällä. Muutenhan käyttäjän pitäisi poistaa kaikki turhat ohjelmat käsin joka päivä.
Luulisi Elisaa kiinnostavan levytilan säästömahdollisuus jonka uusintojen (joita nykyisin riittää) tallentamatta jättäminen tarjoaisi:) Voiskos harkita ohjelmakirjastoon sisällytettävän, kullekin ohjelmalle yksilöllisen, "SOTU" tai "ISBN tunnuksen käyttöä?Mikäli sellaista ei radio- ja tv ohjelmilla vielä ole, sellainen voitaisiin synnyttää. ja ottaa käyttöön aluksi ainakin Elisa viihde laajuisena. Mallia voisi ottaa olemassa olevasta ISBN-järjestelmästä.Jos siis tällainen ISBN yksilöity ohjelma on jo talletettuna, tuota samaa kerran taltioitua ohjelmaa pidettäisiin levyllä vain niin kauan kuin se on yhdenkään käyttäjän (avaimena kannassa, ISBN, aikaleima ja käyttäjäyksilöinti) ohjelmakirjastossa.Samalla logiikalla se voitaisiin olla "ei taltioimatta" käyttäjäkohtaisesti.
Ei tässä Elisalla  levytilaa yhtään säästyisi, koska kaikki ohjelmat tallennetaan vain kertaalleen palvelimille. Eikä uusintoja voi jättää tallentamattakaan.
Kannatan mutta kellonaikarajaus on liian epätarkka mutta voi se mukana olla, optiona. Sen sijaan mukana pitäisi olla (optiona) poissulkeva sanahaku kohdistuen ohjelman nimeen ja kuvaukseen. Tällöin uusinnat on helppo jättää väliin lisäämällä avainsanat "uusinta, (u)". Kenttä olisi siis listamuotoinen erottimena pilkku tai välilyönti. Optio tässä yhteydessä tarkoittaa, että kyseistä rajausta voi käyttää tai olla käyttämättä tallennussääntöä luodessa.
Vaihdoin äskettäin tallentavan digiboksin Elisa Viihteeseen ja täytyy sanoa, että olen joiltakin osin hyvin pettynyt. Esim. tämä uusintojen pakkonauhoitushan on aivan käsittämätön! Asiasta on valitettu Palstalla jo v. 2010 eikä asiaan ole saatu korjausta! Tämähän on tallennuksen perusasioita, että voi valita päivän, jolloin jatkuva tallennus toteutuu.
käyttäjä biz päiväyksellä ?25-03-2013 15:38Tilaksi vaihdettu: Pidetään mielessäTodella hyvä ajatus! Tällä hetkellä ollaan tekemässä muita juttuja, mutta se ei tarkoita etteikö tätä voisi joskus toteuttaa. Sitä odottaessa voisitte kertoa meille lisää ajatuksia ja tapauksia joissa käyttäisitte ominaisuutta. Näin ne ovat sitten tallessa kun tämän toteutus tulee suunnittelupöydälle, ja saadaan kerralla hyvä!Tää alkaa olla klassikko, montakohan kertaa teksti löytyy Palstalta...?
Tuli mieleen ajatus tähän tallennusten säätöön.Kun nyt tallennus sääntöihin ei saada parannuksia taikka uusintoihin muuten mitään ratkaisua, niin ehdotan seuraavaa:elisaviihde.fi sivulla ja mobiilisovelluksilla voisi merkata tallennuksen ohitettavaksi ilman että vaikuttaisi sääntöhin mitenkään.Eli kun jatkuvan tallennuksen sääntöön sopiva ohjelma on merkkaantunut tallennettavaksi voisi klikata ohjelman tiedoista että "älä tallenna tällä kertaa" tyylisesti jolloin kyseinen ohjelman esittämis kerta ohitettaisiin, mutta tulevaisuudessa tulevat esitykset tallentuisivat normaalisti.
Käytännön esimerkki samaan ongelmaan. Haluaisin tallentaa lapsille Pikku Kakkosen. Jos kuitenkin laittaisin tuon tallennussäännön päälle, tulee levyt täyteen kolmen minuutin mittaisia jaksoja, koska syystä tai toisesta aamulla tuleva Pikku Kakkonen on jaettu "osiin", jossa erilliset osaohjelmat on omalla nimellään ja varsinaista Pikku Kakkosta ohjelmaoppaassa vain tuo kolme minuuttia. Iltaisin tuleva Pikku Kakkonen on siis tunnin mittainen sisältäen kaikki osaohjelmat. Poistin siis tämän säännön ja lapset eivät vaan siis katso sitä, jos eivät satu olemaan oikeaan aikaan paikalla.Tyytymätön entinen kustomoidun Topfieldin käyttäjä, jossa hakusanatallennus toimi kuin unelma.
Saisiko tähän jonkinlaisen aikataulun milloin tämä toteutettaisiin tai sitten merkkattaisiin rohkeasti, että ei toteuteta? SaunaVisio ajoista asti ollut itse asiakkaana ja ollut kuulemassa/näkemässä pyyntöjä tästä aiheesta siitä asti. xVielä tähän päiväänkään mennessä tätä ei ole toteutettu.Olisiko aika todeta, että ei toteutea tai pistää toteutukseen? SaunaVisio kuitenkin ollut kova sana noin 6 vuotta sitten.
Ei ole Elisalta paljoa kommentteja herunut. :smileylipsrsealed:Jokohan olisi aika toteutukselle? :smileyundecided:Vai pitäisikö lyödä hanskat naulaan tämän(kin) idean suhteen? :smileycry:Eikun pidetään sittenkin vaan mielessä niin hyvä tulee! :smileyangry:
Pidentäänpäs tätäkin ketjua hengissä, niin pysyy mielessä.1259 jaksoa Simpsoneita "tallessa". Milloinkahan alkaisin noista siivilöimään uusinnat pois. Sitten voisi alkaa vaikka katsomaankin noita. Ehkä ensi vuonna.