Lisämaksuttomat IPTV-kanavat katsottavaksi kaikilla päätelaitteilla Elisan liittymissä


Parantaisi palvelua huomattavasti.Tuskin voinee olla kovin iso sopimustekninen asia, jos kanavien katsomisen rajoitus siirretään Ellun viihdeboksista Ellun modeemiin/reitittimeen?Vai vaatiiko tosiaan maksuttomat IPTV-kanavat lisämaksua siitä, että niitä voidaan katsoa useammalla kuin yhdellä päätelaitteella? Eivät varmasti ainakaan "must carry"-kanavat?
Ai niin, ideaa ei voi muokata edes 30 sekkaa postauksen jälkeen...Piti vielä lisäämäni, et keksiikö kukaan miksi Ellu ei haluaisi tätä toteuttaa? Kaistan käyttö kasvaa, jos IPTV-kanavia voi katsoa niin kuin haluaa?Eikös Särinän liittymissä ollu IPTV-striimit ihan vapaasti toistettavina?
Lisämaksuttomat IPTV-kanavat katsottavaksi kaikilla päätelaitteilla Elisan liittymissä
Jos joku laitteistopuolta tunteva jaksaisi valaista asiaa?Voiko olla niin, että Ellun kytkimiin olisi isokin työ ottaa käyttöön systeemiä, jolla voisi hallinnoida sitä, mitkä portit (liittymät) saavat iptv-striimit ja mitkä ei?Eli onko tässä 3 vaihtoehtoa:1. kaikille Ellun kiinteän yhteyden asiakkaille tulisi iptv-kanavat, mikä veisi kysyntää kalliimmilta liittymiltä kuten Viihde2. vain Viihde-asiakkaille tarjottaisiin iptv-kanavat, mikä vaatisi suuren määrän manuaalista näpläämistä kytkimien ja reitittimien osalta.3. ei kellekkään iptv-kanavia, niin ei tarvii resursseja kuluttaaJa muuten veikkaisin, et mennään vaihtoehdolla 3., mutta kun jotaan mystistä on kuulemma beta-asteella...
Haluaisin hieman selventää kysymystä. Millä laitteilla tarkoitat, että lisäkanavia haluaisit katsella? Mobiililaajakaistan kanssa Elisa Viihteen asiakkailla on jo mahdollisuus katsella lisäkanavia. Tarkoititko, että haluaisit lisäkanavat kaikille laajakaistakäyttäjille näkyviksi ilman Elisa Viihdettä?
Ilmeisesti tarkoittaa lisäkanavien suoraa katselua puhelimilla, tietokoneilla ja tableteilla digiboksin lisäksi. Liittynee aika paljon peruskanavien iptv jakeluun saamiseen...
käyttäjä hvihavai 25 minuuttia sittenhttps:///t5/Ideapaja/Lis%C3%A4maksuttomat-IPTV-kanavat-katsottavaksi-kaikilla/idc-p/424051 Ilmeisesti tarkoittaa lisäkanavien suoraa katselua puhelimilla, tietokoneilla ja tableteilla digiboksin lisäksi. Liittynee aika paljon peruskanavien iptv jakeluun saamiseen...Näin minäkin asian ymmärsin. ElisaViihteen tunnuksilla voit katsoa mitä vaan, missä vaan ja millä vaan.Onko Elisalla halua/kykyä hoitaa asiaa?
Bamsku, tarkoitin juurikin sitä, että jos maksan Elisa Viihteestä johonkin osoitteeseen, saan itse valita millä laitteella iptv-steamiä tässä osoitteessa katson. Nyt se onnistuu vain viihdelaatikolla, joita ei saa edes kahta per liittymä...Saa muokata otsaketta muotoon "kaikilla päätelaitteilla ElisaViihde-liittymissä", jos tämä auttaa ymmärtämään.
En nyt ole kovin vakuuttunut onko sillä mitään merkitystä (ideapajan olemassaolon lisäksi) ymmärtävätkö aspa-modit (tai kukaan muukaan Ellulla) näitä ideoita, mutta haaskaampa nyt vielä hieman lisää aikaa havainnollistavalla esimerkillä:1.a) Kun avaat ipadillä YLEn Areena-äpin tai areena.yle.fi-sivun millä tahansa laitteella ja millä tahansa selaimella, voit katsoa mitä tahansa YLEn kanavaa "livenä" eli suorana lähetyksenä.1.b) Kun avaat Ellun Elisaviihde-äpin millä tahansa laitteella missä tahansa tai avaat elisaviihde.fi-sivun millä tahansa laitteella missä tahansa, voit vain katsella osaa tallenteistasi, mutta et voi katsoa mitään IPTV-kanavaa "livenä".2.a) Kun avaat minkä tahansa laitteen (tietokone, mobiililaite, älytöllö), joka on yhteydessä Soneran liittymään ja laitat sopivan urlin ( https://www.taisto.org/Sonera_Viihde_IPTV_asetukset#Sonera_Viihde_IPTV_kanavat_tietokoneelle ), niin voit katsoa iptv-kanavia "livenä" niin monella laitteella kuin haluat. Voit laittaa vaikka joka huoneeseen kaksi eri kanavaa näkymään.2.b) Kun avaat minkä tahansa laitteen (tietokone, mobiililaite, älytöllö), joka on yhtydessä Elisaviihde-liittymään, niin voit katsoa vain yhtä iptv-kanavaa yhdessä huoneessa yhdestä töllöstä (mihin viihdeloota on kytketty).Tältä kannalta Soneran palvelu on siis noin kymmenen kertaa parempi.Olikohan riittävän ymmärrettävää ja selittävää rautalankaa?
Wanhempi versio samasta ideasta: http://yhteiso.elisa.fi/t5/Ideapaja/Peruskanavat-my%C3%B6s-iptv-n-kautta/idi-p/289272
Ei ole ainakaan tällä hetkellä tulossa toteutukseen.
@toke Tossa voin mainita hiukan takapakkia 2.a) ideaan. Voit katsoa toki useampia kanavia samaanaikaan mutta sitten ei voida toki taata laatua. 2-3 menee ihan hyvin mutta pienikin pakettihäviö näkyy IPTV kuvassa, sehän on siihen aika herkkä. Lisäksi kuitu pitää olla toki, ettei toimi ADSL:nä. 5Mbps SD laadulla ja HD:nä 10Mbps suositus.