"Mokkuloiden" taajuusvalinta


LTE800 tulee -toivottavasti- laajenemaan kovaa vauhtia, ja jälleen tulee tavallaan uudelleen ajankohtaiseksi käyttäjän mahdollisuudet vaikuttaa käytettävään taajuuteen. Päätelaitteet pääsääntöisesti mahdollistavat tarkan taajuusvalinnan, mutta ohjelmistot eivät. Joko olisi vihdoin aika nykyaikaistaa käytettävät hallinta/yhteysohjelmat sekä laitteiden firmwaret sellaisiksi, että todellisilla peruskäyttäjilläkin olisi mahdollisuudet valita käytettävä mobiiliverkon taajuus?Vaikkei vielä olekaan tietoa siitä, miten laitteet preferoivat tai preferoivatko ne eri LTE-taajuuksia, niin yhteyden toimivuuden kannalta on aina parempi, että käyttäjä pystyy helposti itse määräämään käytettävän taajuuden. Jollakin kuuluvuuskartan taajuustiedolla ei ole suurta merkitystä, jos käyttäjä ei kuitenkaan voi itse helposti lukita päätelaitettaan halutulle taajuudelle. Lisäksi nykyisillä pessimistisiltä kartoilta saa helposti väärän kuvan mahdollisesta ongelman aiheuttajasta, koska käytännössä 3G-verkossa on todettu, että automaatti-valinnalla laite saattaa tarttua "kentättömään" taajuuteen useita kilometrejä kuuluvuuskarttaan merkityn alueen ulkopuolella.//Muokattu kategoriat uusia vastaaviksi. -Norris
🙂 Hyvä idea ns. "virittelijälle" tuokin mahdollisuus.Toisaalta luulisi/olettaisi 4G "älyverkkojen" ja päätelaitteiden joskus kehittyvän parempaan automaatti suuntaan, eli havaitsemaan missä siellä "verkkosolukossa" saa todella ko. vastaanottopaikan parhaan datayhteyden.:smileyshocked:
En odottele ainakaan henkeäni pidätellen mobiilipäätelaitteiden automaattisten verkonvalintaominaisuuksien kehittymistä. Automaation onnistuminen riippuu pitkälti siitä, miten hyvin solun signaali-informaatio (voimakkuus, laatu) korreloi saatavan nopeuden ja vakauden kanssa. Tuo ei ole ollut mitenkään itsestäänselvää 3G-verkossa, ja tuskin tulee olemaan sen selvempää LTE:lläkään. Vaikuttavia muuttujia on niin paljon, että loppupelissään vastuu parhaan verkon saamisesta käyttöön jää kuitenkin käyttäjälle.Lisäksi laitteet on kuitenkin tarkoitettu ensisijaisesti mobiileiksi, jolloin verkonvalinnan tärkeänä kriteerinä pidetään ilmeisesti myös yhteyden jatkuvuutta, eli yhteys otetaan verkkoon, josta on odotettavissa pisin yhtämittainen yhteys. Suomeksi em. tarkoittaa tietenkin laajemman kuuluvuusalueen omaavan eli alemman taajuuden verkon preferointia. Ei ainakaan oma järkeni osaa muuten selittää, miksi uudemman pään päätelaite (E5776) sitkeästi pyrkisi yli 40 dB heikompaan 900-verkkoon DC-verkon sijasta."Virittelijöillä" on jo pasmat varmasti selvillä, miten verkkoja "hallitaan". Tässä peräänkuuluttelen sitä, että vastaavat helpot mahdollisuudet tarjottaisiin myös tavallisemmille käyttäjille. 
Hyvä idea
"Mokkuloiden" taajuusvalinta
"Mokkuloiden" taajuusvalinta
Moi, Kiitos palautteesta. Ainakaan toistaiseksi vastaavaa ominaisuutta ei olla tuomassa laitteiden ominaisuuksiin. Terv. - Jari
Hyviä uutisia! Olemme tuoneet syksyn aikana myyntiin ZTE MF910 4G/WiFi -reitittimen, jossa on mahdollisuus lukita LTE-verkon taajuus (2600/1800/800 MHz) laitteen hallintaliittymän kautta.Taajuusvalinta voidaan kirjata jatkossa tulevien laitteiden vaatimusmäärittelyihin ei-pakollisena preferoituna lisäominaisuutena 🙂
Eipä se yksi pääsky kesää tee. Tuokaa se taajuuslukitus kaikkiin jo myynnissä oleviin mobiilireitittimiin ja tikkuihin. Siis vanhempiinkin.
Taajuusvalinnalle olisi käyttöä. Esim. Huawei B593s-22 laitteelle. Nyt se joskus valitsee 1800 MHZ verkon jolloin juuri ja juuri kuuluu koko verkko. Jos se sattuu valitsemaan 800 MHZ verkon, on kuuluvuus tosi hyvä. Laite on koko ajan samassa paikassa (kotona ainoana netti yhteys vempaimen).Kait tässä ei muu auta, kuin jokin ulkoinen antenni, että saa sen 1800 MHZ verkonkin pelaamaan kunnolla. Se taajuusvalinta olisi tässä tapauksessa ratkaisu ongelmaan.
Moni varmaan aavistaakin miksi elisa ei tuo taajuuslukituksella  oleva päivitystä 593:ssään .no laitetta varmaan myyty aika paljon ja ketkä tarvitsee taajuuslukituksen ostavat elislta sellaisen laitteen jossa kyseinen ominaisuus on . kyse on rahastamisesta !!
Eivät varmasti tuo b593s taajuuslukitusta koska nyt uuden päivityksen myötä pilasivat koko laitteen.Ja siihen eivät edes korjausta tule tekemään tämähän vain tarkoittaa sitä että pakotetaan ihmiset ostamaan uuden laitteen pilaamalla päivityksellä vanhat laitteet.