Tallenteen katselun aloittaminen ennen tallenteen valmistumista


adrianus kirjoitti:

Tallenteen katselun aloittaminen ennen tallenteen valmistumista (ohjelman loppumista siis). Voisikohan tämä joskus olla mahdollista?
Niinpä. Voisikohan olla mahdollista? Tätäkin on toivottu jo kauan (päiväyksellä ?09-11-2009 23:12 ).
Tallenteen katselun aloittaminen ennen tallenteen valmistumista
Miten lie formulakisojen yms. tallennukset tehty, mutta näitä pystyi kyllä alkaa katselemaan vaikkapa vain 5 minuuttia ohjelman alun jälkeen. Eli ei se mahdotonta olisi lainkaan, vaan miten nyt normitalletukset sitten toteutettukaan.
Tämän toteuttaminen edellyttää massiivisia muutoksia taustajärjestelmiin, jonka vuoksi muutosta ei ole tähän päivään mennessä vieläkään lähdetty toteuttamaan. Ehdotusta ei ole kuitenkaan kuopattu, vaan pidämme sen edelleen mielessä ja hautumassa, sillä ehdotus on toki mitä mainioin ja tarve ominaisuudelle käytön kannalta enemmän kuin perusteltu!
Homma kyllä onnistuu "tavallisilla" digiboxeilla, joten mikä siitä tekee niin vaikean Elisa Viihteessä?
Homma kyllä onnistuu "tavallisilla" digiboxeilla, joten mikä siitä tekee niin vaikean Elisa Viihteessä? 

Taitaa johtua siitä, että ns. "normaaleissa" digibokseissa tallennus tapahtuu fyysisesti laitteessa olevalle kovalevylle. Kun taas Elisa Viihteessä näin ei ole. Tallenteet tulee verkon yli ja palvelimet on ties missä :)
Kysehän nyt on vaan siitä, että dataa tallennetaan siten, että sitä voidaan lukea samaan aikaan kun sitä kirjoitetaan. Tekniikoita tähän on monia, sekä kotona, että serverisalissa. Kyse on siis tahdosta ja hinnasta, jos systeemiä halutaan muuttaa.
Elisa hokee, että vaatii isoja muutoksia tallennusjärjestelmään. Taitaa johtua siitä, että ovat aluenperin suunnitelleet liian yksinkertaiseksi ja halvaksi.Kuulostaa siltä kuin Elisa tallentaa digilähetyksen bittivirtaa sellaisenaan ja tekee tiedoston kun tallennusaika loppuu. Noi voisihan sitä ajatella, että teette tallenuksen useassa osassa ja valmistunutta osaa voisi katsoa ohjelmna ollessa käynnissä ja sitten 'lennoss' yhdistätte tiedostot? 
Tila: Pidetään mielessä.Ai että kun lämmittää.Taitaapi vaan olla liian paljon osingoista pois että tämä toteutettaisiin... kun vaatii "isoja muutoksia tallennusjärjestelmään". Ei tätä kukaan voinut ottaa huomioon kun systeemiä alettiin rakentamaan?Kuten moni jo todennut, tämä on kuitenkin normaalille tallentavalle boksille PERUSTOIMINTO. Elisa Viihteelle sula mahdottomuus.
Myös Elisan Viihteen kilpailijalla Maxivisionilla tämä toimii todella hyvin. Tallennetta pystyy katsomaan heti, vaikka ohjelmaa olisi vielä kesken. Maxivisionilla pystyy myös tallentamaan koko ohjelman, vaikka tallennuksen aloittaisi ohjelman viimeisellä minuutilla. Tämä on tosi hyvä ominaisuus jota on tullut käytettyä aika usein.
Mä olisin vaikka valmis maksamaan Viihteestä hieman lisää, jos tämä ominaisuus toteutettaisiin. Viihteessä on muutamia todella hyviä ominaisuuksia:  • Tallentusten asettaminen kännykälä
  • paljon tallennustilaa
Mutta valitettavasti myös monta todella nihkeää ominaisuutta:  • tämä chase-playn puuttuminen
  • surkea rauta, joka jumittaa ja hidastelee
  • boksia ei käytännössä voi ohjata yleiskaukosäätimellä
Jos nämä ongelmat saataisiin korjattua, niin uskoisin, että Viihteelle olisi vielä paljon potentiaalisia maksavia asiakkaita. Nykymuodossaan sitä ei oikein voi suositella.
Aivan ehdoton toiminto joka on lähes pakollinen!Koin valtavan pettymyksen kun tajusin ettei tallennetta voi alkaa katsomaan kun nauhoitus on vielä kesken.Myöskään ominaisuus joka merkitsisi katsotut tallenteet selkeästi ei olisi ollenkaan hullumpi.Sitten tarvittaisiin vilä mahd. edullinen vaihtoehto saada F1 näkymään! Ei viitsisi montaa kymppiä maksaa yhdestä kanavasta.
Eiköhän tän vois jo kuopata. Yli neljä vuotta ehdoteltu...Tää on niiiiiin turha ominaisuus, ei tätä kukaan oikeasti kaipaa. Vai mitä, Ellu?
Tätä ominaisuutta on jo viitisen vuotta  (ja pari boksia) sitten rukoiltu näillä foorumeilla. Pitääkö tässä kohta alkaa uhrata eläimiä? :smileyundecided: 
Pitkä odotus on palkittu :) Katselu kesken tallennuksen -ominaisuus saatiin Netgem N7700 -digiboksille tällä viikolla!