Ulkoisen tallennuksen mahdollistaminen


Se mikä minua ihmetyttää tässä Elisan versiossa viihdepalvelussa on se, että ei mahdollisteta ulkoista tallennusta ollenkaan. Jossain oli maininta että se ei ole idean mukaista koska tarkoitus on tallentaa pilveen. Mutta minusta se ei ole koko viihdeen mukaista että kanavia ei voi tallentaa ollenkaan.Peruskanavat voisivat tallentua pilveen kuten nykyäänkin, mutta kanaville mitä ei voi tallentaa pilveen tekijänoikeussyistä, pitäisi olla mahdollisuus tallentaa ulkoiselle usb-kovalevylle. Taitaa kuitenkin olla kaikkien mahdollisten lakien mukaista edelleenkin omaan käyttöön tallentaminen, ainakin sen perusteella että suunnilleen jokaisesta tietoteknisestä laitteesta maksetaan entistä kasettimaksua cramexin ja teoston virkamiesrattaiston pyörittämiseen.Kohtapuoliin on viimeinen päivä Kympin viihdettä käytössä, ja jos lisäkanavia ei todellakaan pysty millään ilveellä tallentamaan ja kaiken lisäksi Discovery kanavasta pitäisi maksaa vielä 9,9€/kk lisää, siirryn johonkin toiseen palveluun joka mahdollistaa kanavien tallentamisen tai sitten siirryn takaisin kivikauteen ja alan tallentamaan digiboksille koska se kuitenkin on laillista ja mahdollista. Ja onhan se halvempaakin kuin "viihde".
Kaikkihan me tiedämme, et kilpailijan viihteessä tämä ominaisuus on. Voi olla, et jos maksukanavien tallennus sallittaisiin, niin kanavat vaatisimmat isomman osan kk-maksusta, eli Ellun kate pienenis. Vaikee keksii muutakaan syytä... Tekninen mahdollisuus on jo olemassa ja varsin helposti implementoitavissa.
Tätä on vaadittu Elisalta jo päiväyksellä ?19-06-2010 21:10 aiheessa:https:///t5/Elisa-Viihde-Ominaisuudet-ja/PAINETTA-MAKSUKANAVIEN-TALLENNUKSEN-TOTEUTUKSELLE/m-p/17351#U17351Eipä ole Elisa tälle korvaansa lotkauttanut moneen vuoteen. Ei siis halua. Lainaus Elisan asiakasvastuusta: "Asiakaskeskeisyys on yksi arvoistamme ja asiakastyytyväisyys tärkeä toimintaamme ohjaava tekijä."Paikalliseen tallennukseen kannattaa ostaa tallentava digiboxi.
Kyllä täitä on odotettu vielä kauemminkin:http://yhteiso.elisa.fi/t5/Elisa-Viihde-Ominaisuudet-ja/Maksukanavien-tallennus/m-p/563#M14410
Heh... hätäisempi voisi jo kuvitella, että tämä saattaa jäädä toteutumatta.Mutta mutta mutta!Jospa se vaatikin tätä ehdotusta Ideapajaan?!Nyt kaikki äänestämään, sitten "pidetään mielessä" ja "keskustellaan" niin ehkei mene kuin se toiset viisi vuotta toteutuksessa...  :pTosin tämä ideahan koskee ulkoista tallennusta joten hieman eri asiasta on kyse mutta kuitenkin.
Onhan tuo vanha ehdotus jo täälläkin:http://yhteiso.elisa.fi/t5/Elisa-Ideapaja/Maksukanavien-tallennus/idi-p/268056
Kävin jo perumassa Elisa viihteen tilauksen ennenkuin edes laitteita asensin. Pitäköön tunkkinsa.Tämän kuun loppuun sitten käytetään Kymp Viihdettä ja sitten katsellaan mitä tehdään.Vaihtoehtoina tallentavan digiboksin kaivaminen naftaliinista ja sen käyttö peruskanavien tallennuksiin, eli käytännössä sama toiminta kuin elisan palvelussa tai sitten hankkii watson viihteen jossa pystyy nykyisellään tallentamaan paikallisesti usb-kovalevylle maksu/lisäkanavienkin ohjelmat.
Ulkoista tallennusta on tosiaan toivottu jo pidempään, haetaanpa tähänkin päivitettyä kommenttia Viihteen päättäjiltä 🙂
DNA ja Sonera tarjoaa ulkoista tallennusta kotona olevalle boksille. Elisa jäänyt kehityksestä jälkeen? Käykö Elisalle kuin Nokialle, ylpeys kostautuu? Kuka oikeesti tallentaa hirveesti tavallisia kanavia? Maksukanavia tilatessa pitäisi istua tn:n ääressä, miksi tilata viihdettä kun voi katsoa pelkän kortin kauttakin niitä tv:stä.
ElluViihteeltä on kyselty kilpailijoiden tarjoamia ominaisuuksia jo vuosia:1. Paikallinen / maksukanavien tallennus (liila kilpailija)2. Ilmaisten / maksukanavien suoratoisto (monet kilpailijat)3. Viikon tai parin kaikkien ilmaiskanavien ohjelmien tallennus (kaksoisveekilpailija)Yhteistä näille kaikille on se, että näistä pitäisi maksaa jotain korvausta sisältöjä kaupittelevalle ja niin kauan kun EV tekee kauppansa muutenkin, ei taloudellisesti ole mitään järkeä laskea katteita. Jos sitten kilpailijat alkavat nousta markkinaosuuksissa, jotaan voi alkaa tapahtua. Toistaiseksi on keskitytty keksimään tekosyitä, miksi näitä toimintoja ei voida toteuttaa.
Sonera tarjoaa ulkoista tallennusta ainoastaan VIP1853 boksin omalle kiintolevylle, joka on liiaksi yhden laitteen ympärille tehty kallis ratkaisu.Anvian Watson tarjoaa samaa boksia, mutta vain operaattoriasiakkaille. Watson tikussa tosin toimii tallennus myös muilla as., vaikkakaan ei ole tarjolla kuin YLE:n HD-kanavat + maksukanavat. Watson Viihde boksin paikallinen tallennus on USB-tikulle.DNA ei tarjoa matka-tv:lle ulkoista tallennusta, eikä palvelussa ole muutenkaan HD-kanavia. WBox HD/2 bokseilla voi tallentaa vain kaapeliverkon kautta tulevia lähetyksiä tai katsoa verkossa olevia matka-tv tallenteita. Toivoisin että Elisa Viihteen ulkoinen tallennus tulisi nimenomaan jonkun boksin USB-liitännän kautta.Nykyisellään Elisa Viihde ilman laajakaistaa on ehdottomasti markkinoiden kallein IPTV-palvelu varsinkin näiden rajoitteiden takia.
jpuh kirjoitti:

Watson Viihde boksin paikallinen tallennus on USB-tikulle. Tarkoittaako tämä, että usb-tikun paikalle ei voi laittaa usb-kovalevyä ja siksi "paikallinen tallennus" ei vastaa sitä mitä haluttaisiin?
watson viihteessä toimii ihan tavallinen ulkoinen usb-kiintolevy tallentavana mediana paikallisille tallennuksille.
jpuh kirjoitti:

Toivoisin että Elisa Viihteen ulkoinen tallennus tulisi nimenomaan jonkun boksin USB-liitännän kautta. Vieläkin jäi toi Jpuhin kommentti hieman hämäräksi.Millä muullakaan liitäntätavalla ulkoinen tallennus voitaisiin toteuttaa kuin USB:llä? Thunderbolt? Firewire? eSata? SataExpress?Vai tarkoititko kenties, että haluaisit nimenomaan ulkoisen tallennuksen, etkä kovalevyä piilotettuna jonkin purkin sisään?
Niin kyllähän se USB-kovalevy/tikku on tavallisin "ulkoinen tallennusmedia". Toki myös jotkin digiboksit tukevat myös NAS-palvelimia , mutta Elisan boksit eivät.
No olishan tietty hienointa, jos ulkoinen tallennus onnistuisi rj45-liitännän kautta!
Paikallisella tallentamisella ei päästä riittävän hyvään käyttökokemukseen, koska se esimerkiksi poissulkee etätallennuksen sekä mobiilikäytön.
Käsittämätöntä....Millainen käyttökokemus on se että ei voi kaikkia kanavia tallentaa?Tämä taas sitä niin kuuluisaa ajattelutapaa että asiakkaat ovat tyhmiä. Eivät pystyisi muka ymmärtämään eroa että tallennetaan normaalisti ilmaiset kanavat nykyiseen tapaan. ja ne kanavat mitkä eivät tallennu oletusarvoisesti saadaan tallentumaan digiboksin kautta lisäämällä kovalevy. 
Eipähän tarvitse harkita Elisa viihteen hankkimista, no säästyy rahat paremmille laitteille ja ehkäpä kilpailijoille 😉
Jäsen hvihavai sanoikin tuossa oleellisen. Höpöhöpöä ja seliseliä kyllä saadaan määrissä. Ensimmäistäkään maksukanavaa en tule tilaamaan, ennen kuin niille on tallennusmahdollisuus.
J11J11 kirjoitti:
Tilaksi vaihdettu: https:///t5/Ideapaja/idb-p/Elisa/status-key/Eitoteuteta
Paikallisella tallentamisella ei päästä riittävän hyvään käyttökokemukseen, koska se esimerkiksi poissulkee etätallennuksen sekä mobiilikäytön. 
 No justiinsa!-"ei päästä riittävän hyvään käyttökokemukseen..." KENEN MIELESTÄ?! Elisan????-"poissulkee etätallennuksen..." voi herran pieksut! Paljonko sillä on käyttäjälle väliä, mihin se tallentuu?!?! -"poissulkee mobiilikäytön..." eli maksukanavatallenteita ei voisi katsella mobiililaitteilla? Olisihan se tietenkin rajoite, mutta veikkaanpa, että suurin osa käyttäjistä olisi valmis tuon hinnan maksamaan jos maksukanavat saisi edes jotenkin talteen ja edes boksin kautta katsottua.Eli Elisa siis ajattelee asiakkaan parasta, eikä siksi tarjoa mahdollisuutta maksukanavien paikalliseen tallennukseen edellämainituin perustein. Ei helv... :smileyangry:
Käy Elisalle kuin Nokialle että putoo kehityksestä. Ja kuka oikeesti katselee mobiili laitteella hirveesti tallennettuja kanavia? Jos nyt ei pysty tallennettua maksukanavaa katsoa, niin miten palvelu huononee nykyisestä? Nyt ei maksukanavia pysty tallentaa mitenkään. Ja kaikki ohjelmat alkaa olee maksukanavilla. Eihän ilmasilta ole kohta  mitää katottavaa ja tallennettavaa.
Kyllähän tuo maksukanavien tallennus jossain muodossa olisi hyvä lisä palveluun, vaikka niitä tallenteita ei voisikaan katsella muuta kuin boksin kautta. Tällä hetkellä olohuoneessa on normaali digiboksi, jolla tallennellaan Welhon kautta tulevia maksukanavia. Viihde on pojan huoneen televisiossa, koska maksukanavien tallennus ei ole mahdollista ja Venäjän kanavia ei siihen ole tullut tai edes tulossa.
Eipä tuo käyttökokemus ihan taivaissa taida muutenkaan olla. Miten se parantaa käyttökokemusta jos ihmiset joutuvat hankkimaan toisen boksin Elisa Viihteen lisäksi jolla tallentaa ne mitä ei viihteen kautta voi? Esimerkiksi omassa tapauksessani mikäli haluaisin tallentaa maksukanavia joutuisin hankkimaan erillisen tallentavan digiboksin ja elisan kanavakortin vielä sen lisäksi. Ei hirveästi innosta ottamaan maksukanavapaketteja käyttöön, koska helppouden sijaan tallennusjutut monimutkastuisivat ja tämä olisi myös kalliimpaa. En millään usko että on myöskään mahdottomuus saada etätallennusta toimimaan vaikka tallenne menisikin ulkoiselle kiintolevylle. Ainakin kilpailijan viihde-palvelussa voi valita tallennuksen verkkoon tai boksille etänäkin.
Elisan selitykset... priceless.

J11J11 kirjoitti:

Paikallisella tallentamisella ei päästä riittävän hyvään käyttökokemukseen, koska se esimerkiksi poissulkee etätallennuksen sekä mobiilikäytön. Väärin,paikallinen tallennus ei poissulje yhtään mitään, kun se tarjotaan nykyisen etätallennuksen rinnalle.Ihanko pokkana väität, ettei kukaan Ellulla ole tullut tätä ajatelleeksi, vai että vaan ite et oo tajunnu asiaa?Eihän sekään tietty olis mitenkään mahdollista, et kukaan Ellulainen olis ikinä kokeillu Särinän Viihdettä, joka tarjoaa sekä etätallennuksen, että paikallistallennuksen?Ihan niinku aikuisten ihqu-oikeesti?