Uusi rakenne Keskustelufoorumille


Jotenkin aina vähän huvittavaa, kun Googlaa "Elisa keskustelupalsta" ja saa ekaksi tulokseksi:palstapalstapalstapalsta.jpgJo siinä on palstaa kerrakseen, neljä kertaa. Ja sitten Navigointisivulla pistää ekaksi silmään tää hieno jaottelu:palsta2.jpgPalsta sivun alasivu Palsta. Siinähän pitäisi tuon ylemmän Palsta -sanan kohdalla lukea "Navigointisivu", mutta koska jo ollaan Navigointisivulla, niin siellä on turhaa olla linkkiä Navigointisivulle.Toivottavasti Palsta/Palstan ei ole menneisyytensä vanki siten että koodia ei voida kovin helposti muuttaa (tottakai sitä voidaan muuttaa, jos halutaan), mutta jos aloittasin tällaisen keskutelupalstan sauunnittelun alusta niin tekisin niin, että siirtäisin tuon nyt Palsta sivulla olevan keskustelualueiden luettelon sivun vasemmalle listaksi. Sieltä kun valitsee alueen, niin se tulee näkyville poistamatta sitä listaa vasemmalta. Siinä listassa olisivat vain alueiden otsikot (koska selitteet veisivät liikaa tilaa). Korkeintaan "OnMOuseOver" javascriptillä laittaisin sitten näkymään tarkemman selosteen siitä, mistä alueella keskustellaan. Tällöin sieltä vasemmalta pääsisi yhdellä hiiren näpäytyksellä toiselle keskutelualueelle. Nykyisin pitää painaa joko pageback ja valita uusi alue palsta/palsta sivulta tai sitten mennä painamaan valintalista auki ja valita sieltä.Ehkä demo selventää mitä tarkoitan:http://petke.info/elisa/1.htmlDemossa kaikki 24 palsta valintaa toimivat eli painelkaa niitä palsta otsikoita siellä vasemmalla, niin tajuatte ideani. Itse viestisivut ovat tietenkin vain kuvina.Tuollaisessa rakenteessa voi sen Siirry Palstalla pudotus valikon sieltä oikeasta yläkulmasta heittää romukoppaan samoin kuin Navigointi tiedot alhaalta. Nykyisin on vähän epäselvää, että kumpi se nyt on se pääsivu, Palstasivu vai Navigointisivu, niin tuossa rakenteessa ongelma poistuu kun Palsta sivu on eräällä tavalla joka sivulla siellä vasemmalla valintapalkkina//EDIT: Muokattu kategoriat. -Norris
Ehkä siihen on syynsä, että ideapajan viestiä ei voi editoida jälkikäteen, mutta piti lisämän, että eiköhän tuo olisi useimmille selvinnyt yhdestä kuvasta kertasilmäisyllä koko ideani:Clipboard02e.jpg
Taitaa olla Lithiumin ongelma.http://yhteiso.elisa.fi/t5/Tiedotteet/Palstat-yhdistyv%C3%A4t/m-p/419636#M9233
No, jos alustaa ei voida uusia, niin ohjelmoidaan javascriptillä, tai millä nyt ohjelmoinkaan javascriptiä, uusi näkymä sen päälle:http://petke.info/elisa/u1.html#roskatpoisTuossa on se halauamani vasen palkki ja tuossa on hyvää myös se, että Internetin historian ruminta ja hyödyttömintä yläpalkkia ei tarvitse nähdä sivulle tullessa. Täysin merkityksen ja informaatiota sisältämätön iso alue, missä epämääräinen mikä lie Elisaa kuvaava värioliohahmo. Sitten rumafonttinen, kuin pultsarin oksennus fontilla kirjoitettu elisa logoteksti. Miksei tämän keskustelualueen yläpalkkia yhdenmukaisteta muun vähän tyylikkäämmän Elisan sivuston kanssa, missä ei tuollaista isoa merkityksetöntä aluetta ole? Tuosta rumasta elisa logotekstistähän ei tietysti päästä eroon. Siitä ollaan maksettu kymmeniä tuhansia jollekin graafikolle ja maksaisi maltaita ostaa uusi. Ja en tiedä onko muilla sama vika kuin minulla, että se melko hyödytön ja ainakin hyödyttömän iso Palsta teksti oikealla, minkä pitäisi viedä Palsta/Palsta:lle ei edes toimi aina. No, onneksi sitäkään ei tarvitse tässä minun näkymässäni enää nähdä. Sitä ei saa edes näkyviin jos haluaa. Tuo yläpalkki siellä vielä on.Jos joku alkaa käyttämään tätä sivua Elisan keskustelupalstalle ja hänellä on selaimessa talletettuna kirjautumistiedot, niin joutuu ne tallettamaan tietysti uudelleen. Sen ongelman huomasin, että kun kävin editoimassa vanhaa viestiäni ja yritin asettaa hyperlinkiksi jotain tekstiä, niin selain jämähti. Viesteihin voi kyllä vastailla. Ja näköjään fontin koakin muuttaa, en tiedä mitä toisaalla tapahtui.Kaikki sivut sain aikaiseksi tuollaisella Rebol-koodin pätkällä: http://petke.info/elisa/uelisa.rVasemmalla olevan palkin kuvat tein tolla: http://petke.info/elisa/kuvat3.rEli omasta puolestani voin ideadi tilasta sanoa: "Toteutettu itselleni"
Kukin voi tuunata omaa näkymäänsä minun puolestani ihan vapaasti , mutta mielestäni tuo sivupalkki ei tuo mitään uutta Palstalle. Vie vain turhaan sivutilaa ja nuo samat valikot löytyvät jo nyt "Siirry Palstalla"-linkin takaa.  :smileycheesy:
Tuo "Palsta - Palsta - Palsta - Elisa"-tilanne juontaa juurensa historiaamme, jolloin meillä vielä oli kaksi erillistä Palstaa: Saunalahden Palsta ja Elisan Palsta. Nämä yhdistettiin muutamia vuosia sitten yhdeksi yhteiso.elisa.fi-sivustoksi, jolla oli edelleen kuitenkin omat Palsta-kattoalueensa niin Elisalle kuin Saunalahdellekin, ja myöhemmin yhdeksi yhtenäiseksi Palstaksi. Itse näkisin, että koko yhteiso.elisa.fi-osoitteesta voitaisiin luopua, ja siirtyä käyttämään vain palsta.elisa.fi-osoitetta, tai oikeastaan elisa.fi/palsta :)Mutta muutosta on kyllä muuhunkin kuin osoitteeseen luvassa! En osaa vielä sanoa, minkälainen tulevaisuus meillä on edessämme, tai koska se koittaa, mutta nyt on ehdottoman hyvä hetki esittää tämäntyyppisiä toiveita ja ajatuksia 🙂
käyttäjä Norris päiväyksellä ?15-06-2015 8:58  Mutta muutosta on kyllä muuhunkin kuin osoitteeseen luvassa! En osaa vielä sanoa, minkälainen tulevaisuus meillä on edessämme, tai koska se koittaa, mutta nyt on ehdottoman hyvä hetki esittää tämäntyyppisiä toiveita ja ajatuksia Smiley Niinpä. Toivomuksena olisi , että jatkossa olisi vain yksi "aloitussivu" kuten oli ennen viimeisintä päivitystä viime talvena. Nythän noita "aloitussivuja" ( se navigointisivu https:/// ja palstasivu https:///t5/Palsta/ct-p/Elisa ) on kaksin kappalein , mikä tekee esim. lukemattomien viestien seuraamisen hyppimiseksi noiden sivujen välillä , kun kummaltakaan ei löydy kaikkia tarpeellisia tietoja ainakaan helposti. Enkä viitsisi pitää kahta välilehteäkään selaimessa sen vuoksi auki , koska hyppimistä sekin on.
Sokrates_" tuo sivupalkki ei tuo mitään uutta Palstalle. Vie vain turhaan sivutilaa"- nopeuttaa navigointia: pääsee yhdellä klikkauksella keskustelualueelta toiselle. Ei tarvitse ensin painaa näkyviin jotain valintalistaa ja valita sieltä, saatikka mennä uudestaan Palsta/Palsta-sivulle ja valita sieltä.- näyttää selkeästi kokoajan millä keskustelualueella olen (valittu alue listassa valkoisella taustalla, muilla sinisellä)ja sitten tuo minun toteutukseni siitä:- selaa sivulle tultaessa sen verran alaspäin että tarpeeton yläosa poistuu.Sokrates"mikä tekee esim. lukemattomien viestien seuraamisen hyppimiseksi noiden sivujen välillä"Ala käyttämään tätä: http://petke.info/elisa/u1.html#roskatpois , niin ainakin siirtymisesi sivujen välillä huomattavasti helpottuu: vain yksi klkikkaus sivupalkista.Sokrates:"Nythän noita "aloitussivuja" ( se navigointisivuhttps:/// ja palstasivu https:///t5/Palsta/ct-p/Elisa ) on kaksin kappalein"Ala käyttämään tätä: http://petke.info/elisa/u1.html#roskatpois Siinä on yksi aloitussivu, oletuksena tosin siis "Navigointi", mutta mille tahansa haluamalleen muulle pääsee yhdellä hiiren näpäytyksellä.
Samanlainen käytäntö on käytössä Suomi24:ssa:malli.jpg
"Samanlainen käytäntö on käytössä Suomi24:ssa"Ei vaan ole toimiva sivupalkki palstalla, jossa on osastoja, alaosastoja ja alaosaston alaosastoja. Suolen palkkihan lakkaa näyttämästä muita päätasoja siinä vaiheessa kun mennään alaosastoille, eli käytännössä osastolta toiselle joutuu kiertämään "aihealueiden" kautta. Sellainen versio on toimivampi, jossa kulloisenkin päätason alaosastolista avautuu päälistan "sisään". Jos en ihan väärin muista, Suolen edellinen versio toimi niin.Noin muutenkin nykyinen Suoli24 on malliesimerkki aiheesta "älkää tehkö näin".
käyttäjä Kekkulix ?15-06-2015 11:30Sokrates: "mikä tekee esim. lukemattomien viestien seuraamisen hyppimiseksi noiden sivujen välillä" Ala käyttämään tätä: http://petke.info/elisa/u1.html#roskatpois , niin ainakin siirtymisesi sivujen välillä huomattavasti helpottuu: vain yksi klkikkaus sivupalkista. Sokrates:"Nythän noita "aloitussivuja" ( se navigointisivuhttps:/// ja palstasivu https:///t5/Palsta/ct-p/Elisa ) on kaksin kappalein" Ala käyttämään tätä: http://petke.info/elisa/u1.html#roskatpois Siinä on yksi aloitussivu, oletuksena tosin siis "Navigointi", mutta mille tahansa haluamalleen muulle pääsee yhdellä hiiren näpäytyksellä. Elisan palstan edellinen versio oli monessa suhteessa toimivampi kuin tämä nykyinen , joka on ollut käytössä muutaman kuukauden. Odotan , että Elisa korjaa tekemänsä mokat. Yksityisten tekemät sivut ovat yksityisiä ja niiden toimivuudesta ei vastaa oikein kukaan. Jos tarvitsen yksityisiä versioita , niin teen ne sitten ihan itse.  😉
käyttäjä kv36 kirjoitti:

"Ei vaan ole toimiva sivupalkki palstalla, jossa on osastoja, alaosastoja ja alaosaston alaosastoja. Suolen palkkihan lakkaa näyttämästä muita päätasoja siinä vaiheessa kun mennään alaosastoille, eli käytännössä osastolta toiselle joutuu kiertämään "aihealueiden" kautta. Sellainen versio on toimivampi, jossa kulloisenkin päätason alaosastolista avautuu päälistan "sisään". Jos en ihan väärin muista, Suolen edellinen versio toimi niin.Noin muutenkin nykyinen Suoli24 on malliesimerkki aiheesta "älkää tehkö näin".Tuollainen vasemmalle kiinnitetty navigointiopalkki - valintalista - on käytössä monenlaisissa tietokoneen käyttötilanteissa. Se on käytössä sähköpostiohjelmassani (Opera Mail), missä vasemmalta valitaan viestin otsikko ja viestin saa näkymään. Se näyttää olevan käytössä sivustolla Parhaat HTML - OPPAAT - Web-opas  Lisäksi yleensä hyvillä sivuilla on sivun ylälaidassa toinen fixattu valintalista, menu-lista, alueella, mikä täällä on tuo hyödytön:tyhjää.jpgTekisin jotain ton näköistä:layout.jpgSyy tietysti siihen, että tuo vasemmanpuoleinen pysty-menu on niin leveä on se, että siellä on niin pitkiä otsikoita, kuten "Blogi OmaElisan ja asiakastukisivujen parantamisesta", Niitä pitäisi lyhentää ja OnMouseOverilla tuoda pidempää selitystä.
Sokrates, skrivasi: "Tuo sivupalkki ei tuo mitään uutta Palstalle. Vie vain turhaan sivutilaa"Kyllähän tällä sivustolla surffatessa tuota tyhjää ja käyttämätöntä (turhaa)  tilaa pisaa:tyhjaatilaa.jpgjota on hyvä ottaa käyttöön:tayttoa.jpg
Eipä minulla juurikaan ole tyhjää tilaa , kun en kokoruudun tilassa ikkunoita käytä.  ;)Image4.jpgToki se on totta , että noita tyhjiä alueita voisi käyttää hyödyllisemmin , mutta mieluummin sellaisen tiedon esittämiseen , mitä muuten sivulla ei ole.
iPadilläkään ei ole ollenkaan tyhjää tilaa reunassa. 😉
Minulla kun on usein useita välilehtiä auki, vaikka olisi useita ikkunoitakin auki (useilla screeneillä), ja monet niistä toisista sivustoista on suuniiteltu täyttämään 16:9 näyttö, niin en minä ala selaimen ikkunan koon kanssa vänksläämään aina tullessani Elisan keskustelupalstalle enkä avaa omaa ikkunaa sille. Tosin tuo tuossa kuvassa Iltalehdelle varattu pystyssä oleva näyttö  voisi soveltua tälle keskustelualueelle, mutta kun siinä on mulla päivän Iltalehti. Ois mulla vielä yksi käyttämätön FullHD näyttö, mutta se ei mahdu työpöydälle.screenit.jpg
Niinpä niin. Kukin tekee miten haluaa.  ;)Epäilen kuitenkin , ettei Elisa yhden käyttäjän halujen mukaan sivujansa tee. Ei näyttäisi tuo sinun "patterisi" olevan ihan jokaisen mökinmummon kamaa.PS. Sinulle tuskin on suurikaan ongelma räätälöidä sivut itseäsi miellyttäviksi. Elisa tekee näitä sivuja (tai paremminkin teettää Lithiumilla) tavallisille peruskäyttäjille.
käyttäjä antero minuuttia sitten:"iPadilläkään ei ole ollenkaan tyhjää tilaa reunassa"Niin minulla ainakin Androidilla Opera-selain avaa Elisan keskustelualueelle tullessa ihan eri sivuston, eikä kysy edes, että haluatko avata tavallista selain versiota, joten kännykällä sivustoa selatessa ei näitä ongelmia ole.
Sokrates:"Epäilen kuitenkin , ettei Elisa yhden käyttäjän halujen mukaan sivujansa tee."Eipä tietenkään, mutta kuten Norris aiemmin tässä threadissa kirjoitti:

Norris:"mutta nyt on ehdottoman hyvä hetki esittää tämäntyyppisiä toiveita ja ajatuksia"
Sokrates:Elisa tekee näitä sivuja (tai paremminkin teettää Lithiumilla) Mitäs teettää ja ulkoistaa. Jos Elisa haluaisi jotain tämäntapaista ottaa käyttöön, niin ei sitä tarvitsisi ulkopuoilisiella kalliilla firmalla teettää. Luulisin, että Elisastakin löytyy joku tarpeeksi HTML, jacascriptiä ja ohjelmointia osaava. Julkaisinhan nuo muutaman rivin Rebol-koodin pätkätkin, joilla tämänkaltainen sivusto voidaan tuottaa.  
Sokrates:"Ei näyttäisi tuo sinun "patterisi" olevan ihan jokaisen mökinmummon kamaa."Mikä tekee siitä mielestäsi tekee niin vaikean käyttöliitiittymän erityisesti?
Eihän se iPad mikään kännykkä ole ja avaa aivan saman sivuston kuin läppärikin.
antero:"Eihän se iPad mikään kännykkä ole ja avaa aivan saman sivuston kuin läppärikin."Totta (tyhmä minä), sekotin iPhoneen...Kallista se iPad vaakaan ja jos sulla on kierrä näyttö päällä, niin näet rumat turhat reunat 😉
Vaakana sitä olen käyttänytkin eikä reunoista ole tietoakaan.:)
Samoin täällä kännykällä (Lumia) täyttää ihan koko näytön laidasta laitaan. Siis ihan se työpöytäversio, ja ihan miten päin katsottuna vaan.Tälle palstalle voi antaa kyllä pointsit kahdesta asiasta: pieninäyttöisillä laitteilla(kin) saa valita kumpaa versiota käyttää, ja mobiiliversiokin olisi jopa kohtuullisen käytettävä jos sitä haluaisi käyttää. Jo aiemmin haukuttu Suoli24 onnistui mokaamaan kummankin kohdan viime uudistuksessaan... (ja vielä kehtaavat väittää uuden sivuston olevan "mobiililaitteille optimoitu", vaikka todellisuudessa se on optimoitu korkeintaan mainostajille)
 käyttäjä Kekkulix päiväyksellä ?15-06-2015 19:10Sokrates:"Ei näyttäisi tuo sinun "patterisi" olevan ihan jokaisen mökinmummon kamaa." Mikä tekee siitä mielestäsi tekee niin vaikean käyttöliitiittymän erityisesti?Ei minulle mikään , mutta veikkaanpa , että 99%:lla kotikäyttäjistä on vain yksi näyttö. Ja kyllä tuollaista monen näytön "patteriakin" voi käyttää järkevästi.  Heitä se Iltalehti huutin tuuttiin  , kun ei siellä ole muuta kuin hömppää.  Tai osta suurempi pöytä ja lisää näyttöjä , jos nykyiset ei riitä. 😉