Vastattu

Elisa alkaa laskuttaa peruskanavista

  • 19 lokakuu 2016
  • 33 kommenttia
  • 5056 katselukerrat

Elisa järjesti hienon yllätyksen ilmoittamalla ryhtyvänsä laskuttamaan omakoti- ja rivitaloasujia peruskanavista (Yle 1, 2, mtv 3, Nelonen, JIM, AVA jne.). En ymmärrä laskutuksen perustetta, koska maksan Yle veroa jolla katson saavani oikeuden ainakin Yle kanaviin.
Meillä on jo Elisa Viihde ja kun mietin asiakaspalvelunne viestintää ajassa taaksepäin ja mitä tietoa olen saanut liittyen Viihteen kautta tuleviin tv kanaviin ja nyt tähän kirjeeseen peruskanavista, jää aika epäselväksi mitä kanavia Viihteen kautta tulee ilman peruskanavia. Jääkö yhtään mitään ?? Mitä siis teen koko h***tin Viihteellä..

Maksan jo tällä hetkellä Elisa Viihteestä 39,90 eur/kk, joka on ihan tarpeeksi telkkarin katselusta per kk. En ole todellakaan valmis maksamaan Elisalle yhtään enempää, enkä aio ostaa teiltä enää mitään lisää ellei ole pakko. Lupaan myös auliisti jakaa kokemuksiani toiminnastanne. Teki mieli myös noitua tähän loppuun, mutta jätettäköön toiseen kertaan.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Urhokas 19 lokakuu 2016, 14:38

Soitin taas Elisa Aspaan kun oli sen verran epäselvää nämä jutut. Eli Viihteen kanaviin ei tulekaan muutoksia, ainoastaan jos valokuitupäätelaitteen antenniliittimen on kytketty telkkareita, niiden televisio lähetykset loppuu 1.12.

Asiakastiedote oli kyllä muotoiltu siten, että koko muutoksesta saa helposti ihan väärän kuvan.
Elisa Viihdehän käyttää peruskanavien osalta joko kaapeli tv:tä tai antenni tv:tä niiden näyttämiseen. Tämän lisäksi on sitten lisäkanavat jotka tulee internetin yli Elisa Viihteen digiboksille 500+ kanavapaikoilta. Kaapelikanavia käyttävät asiakkaat ovat maksaneet aiemmin peruskanavien näkymisestä. Talokuiduissa kaapeli tv päätettiin lisätä nettiyhteyden päälle toistaiseksi voimaan ilmaisena, mutta sen ei ollut tarkoitus olla ilmainen loputtomiin. Maksavathan muutkin asiakkaamme jo kaapelitv:n käytöstä erillistä maksua.Jos nyt ehdottomasti ei haluaisi kaapelikanavia käyttää jatkossa niin sopimusta kaapelitv:stä ei tarvi tehdä ja voi vaikka hankkia sisäisen antennin kotiin muutamalla kympillä ja se sitten telkkuun kiinni niin tulee peruskanavat sitten antennin kautta ja tietenkin vaihtoehtoisesti ei mitään antennivirityksiä jos ei ole peruskanavat muutenkaan käytössä telkkarilla/telkkareilla.
Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

33 kommenttia

Mielenkiintoista!
Käyttäjätaso 3
Ei ole tänne ainakaan tullut mitään tiedotetta asiasta, vaikka olemme kaapeli TV:ssä???

-J-
Käyttäjätaso 3
Ei ole tänne ainakaan tullut mitään tiedotetta asiasta, vaikka olemme kaapeli TV:ssä???

-J-


Sivulla https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/kaapeli-tv/ohje/kuitu-ktv/ lukee,
Saunalahti Talokuituun kuuluvan Elisan Kaapeli-TV-palvelu

eli jos kotiin asti tulee valokuitu Elisalta/Saunalhdelta
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Samanlainen kirje tupsahti myös tänne. Miten asiakkailla, joilla voimassa oleva (määräaikainen) kanavapaketti sekä kanavakortti. Ilmeisesti näiden sopimus puretaan teidän puoleltanne automaattisesti, mikäli ei tuota uutta kaapeli-tv-sopimusta halua tehdä?

Kanavakortti tulee erikseen irtisanoa, jos ei halua jatkaa sopimusta.
Vastaava kirje tuli myös meille.

Jos oikein ymmärsin Elisa haluaa efektiivisesti laskuttaa seuraavista "live" kanavista 5,60€/kk 1.12. alkaen:

-4
-Sub
-Liv
-JIM
-5
-6
-FOX

Yhteensä siis 7 kanavaa jotka Elisa Viihteen asiakkailta halutaan periä lisämaksu.
Tässä jotenkin paistaa läpi kiire Elisan puolella, ainakin suppeahko tiedotus ja vähän jälkijunassä tehdyt pikaiset korjaukset nettisivuille kielivät tästä. Sopimuksen tekeminenkin ohjataan Questbackin kyselysivuille ja tilausvahvistukset tulevat sitten joskus marraskuussa (ei tullut edes kiitoksia). Elisan digitalisaatiossa tärkeä osa tulee näemmä yhteenliitetyistä purkkavirityksistä.
Haluaisin kyllä kuulla Elisalta hyvät perustelut tähän Saunalahti talokuidun kautta tulleen Kaapeli-TV:n maksulliseksi muuttamiseen. Yleispalveluvelvoitteen mukaan Elisan pitäisi tarjota edelleen Ylen kanavat ja MTV3 ja Nelonen. Mitä järkeä on siis harhauttaa asiakkaat maksamaan muista ilmaiskanavista?

Toisekseen, kun tuolla asiasta kertovalla sivulla https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/kaapeli-tv/ohje/kuitu-ktv/ annetaan oikein erikseen numero, johon tässä asiassa pitäisi soittaa, niin siellä vastaaja sanoo tiistaina, että palvelu ei ole käytettävissä pyhäpäivinä.

Tv. Elisan asiakas pakon sanelemana
Kyse on verkon ylläpitomaksusta, itse kanavistahan ei veloiteta.

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2014/20140917

Lainaus tuolta tekstistä:

"Edellä 1 momentissa tarkoitetut ohjelmistot niihin liittyvine palveluineen on tarjottava käyttäjälle maksutta. Teleyritys voi kuitenkin vaatia käyttäjältä kohtuullisen maksun verkon ylläpidosta."