Elisa liittymä-hinnat Anvian yhdistymisessä

  • 24 huhtikuu 2018
  • 7 kommenttia
  • 1539 katselukerrat

Juuri anvian ryöväyksen aikoihin ostettiin tontti jolle kysyin kaapelin hintaa ja maksoi 1200e no meni reilu vuosi, että saatiin kämppä myityä ja rakentaminen alkuun. No Elisa kerkes tässä välissä nostaa hinnan tuplaksi. Meinas vielä unohtuakki että kaapeli tv kuukausi maksu oli noussut myös tässä välissä.

Kiitos elisa tästäkin köyhtymisestä.

7 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Osta elisan osakkeita
niin hyödyt osakkeen omistajillehan rahat menee.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Antenni kattoon ja menoksi, meillä on pärjätty jo vuoden ilman ELISAn kaapelimodeemia/kaapeliverkkotelevisiota ja antennilla KAIKKI näkyy hyvin. ILMAISEKSI.

Kyseisessä taloudessa nettinä dna 10M/10M 4G 13,90 € kk aiemmin maksoivat 39,90 euroa pätkivästä kaapelimodeemista (hukkasi aina taajuuudet, voinut olla modeemissa vikaa).
Antenni kattoon ja menoksi, meillä on pärjätty jo vuoden ilman ELISAn kaapelimodeemia/kaapeliverkkotelevisiota ja antennilla KAIKKI näkyy hyvin. ILMAISEKSI.

Jos sitä antennia ei ole niin ei se sinne ILMAISEKSI ilmesty. Lisäksi antenniverkon kanavatarjonta on suppeampi kuin kaapelitv-verkon. Kaapelitv-lähetysten bitrate on myös korkeampi ja kuvanlaatu on parempi.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
  • Tv-antenni maksaa huomattavasti vähemmän kuin mitä kaapeli-tv:n kytkentämaksu. Antennin hintaluokka on muutama sata euroa versus kaapeli-tv muutama tuhat euroa. Lisäksi tv-antennista ei tule jatkuvia kustannuksia. Omakotitalossa antenni voi toimia asennuksen jälkeen kymmenestä kolmeenkymmentä vuotta 0 €/kk, kun kaapeli-tv samaan aikaan on jatkuva rahareikä pyöreästi 10 €/kk kustannuksellaan.
  • Kaapeli-tv:ssä ei ole sen enempää vapaita kanavia kuin antennissakaan. Jotta saisit kaapeli-tv:stä irti enemmän kanavia, joudut maksamaan mennen, tullen ja siinä välissä: perusmaksu, korttimaksu ja kanavamaksu.
  • Mitä lähetysten bittinopeuksiin tulee, enpä ole nähnyt yhdenkään operaattorin erittelevän mitkä heidän kanavistaan tulevat suoraan tv-studioilta ja mitkä ovat maanpäällisen lähetyksen jälleenlähetyksiä. Kuvanlaatu saattaa siis joissakin tapauksissa olla parempi, mutta se voi olla myös ihan samakin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Käyttäjä osti noin vuosi ja 5 kk sitten antennin, samana päivänä oli maksettu loppuun, ei uusia kuukausimaksuja. Antennikaapelin veto hoitui omana työnä ja antennin asennus. Myöhemmin joutui ostamaan vahvistimen, koska jotkut kanavat näkyi huonosti lähinnä pitkän kaapelivedon takia ja digiboksi oli valmiina televisiossa. Vahvistin oli toinen investointi. Tämä kaikki oli usko tai älä halvempaa kuin yksi (1) vuosimaksu kaapelille - valehtelematta sekuntiakaan.

Sekin kaapelimaksu nousi aina vuosittain, vuoden 2017 muutos tuskin olisi jäänyt viimeiseksi!

On totta, että kaapelissa on keskimäärin enemmän, etenkin HD-tarjontaa. MUTTA. Saman verran uusintoja ja uusintojen uusintoja eli ei mitään katsottavaa. Normaalilla ihmisellä ei ole varaa pistää 30 eur puheliittymään jokaiselle ja 30 eur kanavapaketteihin. 110 euroa on iso säästö vuodessa, mitä kaikkea muuta sinä sakarialanne haluaisit enemmän, kuin ainaisia uusintoja - joita muuten näkee ilmaiseksi (edellyttäen että investoi vuoden kaapelimaksut välineisiin).
Antenni kattoon ja menoksi, meillä on pärjätty jo vuoden ilman ELISAn kaapelimodeemia/kaapeliverkkotelevisiota ja antennilla KAIKKI näkyy hyvin. ILMAISEKSI.

Jos sitä antennia ei ole niin ei se sinne ILMAISEKSI ilmesty. Lisäksi antenniverkon kanavatarjonta on suppeampi kuin kaapelitv-verkon. Kaapelitv-lähetysten bitrate on myös korkeampi ja kuvanlaatu on parempi.


Nyt Sakari puhuu omiaan. Ainakaan Ylen HD:een bitrate ole yhtään sen suurempi kuin antenniverkossa ja jos vielä asennetaan oma satelliittilautanen, niin sieltä tuleekin se 1000kanavaa ilmaiseksi. Sekä ei tartte maksaa F1-lähetyksistä penniäkään.

Must Carry periaatteen mukaan operaattori ei saa koskea tiettyihin lähetyksiin vaan ne välitetään sellaisenaan kuin ne lähtee esim. Yleltä. Eli tässä suhteessa ktv-operaattori ei saa etuutta antenniverkoon nähden.

https://www.viestintavirasto.fi/tvradio/jakelujavastaanotto/Kaapeli-tv/mustcarryelisiirtovelvoite.html

"Siirtovelvoitteen alaisia ohjelmistoja ovat Yleisradio Oy:n julkisen palvelun televisio- ja radio-ohjelmistot, joita jaetaan maanpäällisessä joukkoviestintäverkossa. Televisiokanavista siirtovelvoitteen piiriin kuuluvat YLE TV1, YLE TV2, Teema & Fem. DNA:n verkkojen peittoalueella myös YLE TV1 HD, YLE TV2 HD, YLE Teema & Fem HD kuuluvat siirtovelvoitteen piiriin.

Kaapelitelevisio- ja IPTV-verkoissa toimivan teleyrityksen on siirrettävä edellä mainitut ohjelmistot ja niihin liittyvät oheis- ja lisäpalvelut ilman korvausta. Ohjelmistot ja palvelut on tarjottava käyttäjille maksutta, muuttamattomana ja samanaikaisesti alkuperäisen lähetyksen kanssa. Muuttamattomuudella tarkoitetaan muun muassa sitä, että signaaliin ei saa lisätä salausta eikä mahdollista salausta saa poistaa.

Myös asunto-osakeyhtiön, kiinteistöosakeyhtiön tai muun niihin verrattavan yhteisantennijärjestelmän ylläpitäjän on huolehdittava siitä, että edellä mainitut ohjelmistot ja palvelut ovat käyttäjien saatavilla muuttamattomina ja samanaikaisesti alkuperäisen lähetyksen kanssa."
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Kaiken lisäksi elisa ei välitä/poistaa/suodattaa kaapeliverkossaan asiakkaan näkökulmasta siirtovelvoitteen alaisen 'Application Information Table'n (AI-taulu), jonka välittyminen vaaditaan, jotta asiakkaan päätelaite osaisi näyttää HbbTV-palveluita (Hybridi-TV).

Lisätietoja:

https://www.digita.fi/hybriditv (toimii antenniverkossa ja esimerkiksi Telian kaapelissa)
https://palsta.elisa.fi/ideapaja-57/hbbtv-elisan-kaapeliverkkoon-509211/index1.html#post577219

Osallistu keskusteluun