Elisan kaapeliTV:n perusmaksu +33,9%

  • 24 tammikuu 2019
  • 15 kommenttia
  • 4719 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
Elisa ilmoitti, että 1.3.2019 alkaen kaapeliTV-liittymämme perusmaksu on 7,50€/kk. Nyt se on 5,60€, joten korotus on 33,9%.

En valita, jos voin luottaa siihen, että hommat hoituu, ja asiakaspalvelu pelaa. En kuitenkaan ymmärrä nettigurun tapaisia "palveluja", mutta sen käyttö onkin vapaaehtoista hölmöyttä.

15 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Sen eteen teemme kaikkemme että hommat hoituu ja asiakaspalvelu pelaa 🙂 Nettigurulla ilmeisesti viittaat tuohon meidän Omaguruun? 🙂 Kaikille ei tuosta Omagurusta välttämättä niin paljoa apua ole, mutta ainakin itse tykkään että hyvä se on olla tuollainen palvelu myös meiltä niin on muiden vastaavien ohella myös sellainen vaihtoehto tarjolla joka tuntee suoraan meidän kautta tarjolla olevat laitteet ja palvelut muiden kodin teknisten ratkaisujen ohella 🙂 Itsekään en siis lukeudu asiakaskohderyhmään enkä -kuntaan, mutta tuo nyt johtuu muutenkin teknisemmästä orientoituneisuudesta omalla kohdallani 😅
Meille posti kantoi tänään samansisältöisen kirjeen. Asun entisellä Anvian alueella ja meillä vastaavat luvut: nykyinen hinta 7,90e/kk ja uusi 9,27e/kk. Korotus meillä "vain" 17,3%. Perustelut korotukselle ontuvat, sillä kirjeen mukaan " yhtenäistämme hinnoittelumme valtakunnallisesti".
Olin myös reilu viikko sitten asiakaspalveluun yhteydessä koskien nettiliittymäni päättyvää tarjousta. Tiedustelin, onko liittymään saatavilla jatkotarjousta vai miten homma etenee. Hämmästyin melkoisesti kun asiakaspalveluhenkilö kertoi että koska talooni tulee Kotikuitu, ei minulle ole tarjota muuta kuin listahinta 51,90e/kk. Nykyinen hintani on 29,90e/kk joten kyllähän tässä alkaa nämä hinnan pompsahdukset ahdistaa. Netin hinnankorotukseksi tulee hulppeat 73,6%.
Tämä reilu vuoden kestänyt asiakkuus Elisan kanssa ei todellakaan näytä jatkuvan hymyssä suin. Vaan turhaapa tässä avaudun. Kaapeli tv:n voi aina vaihtaa antenniin tai eri operaattoreiden tarjoamiin IPTV palveluihin jos hinnan korotukset ei miellytä. Netinkin voi vaihtaa Kotikuidusta 4G tekniikkaan, ja itselläni on siitä hyvä tilanne, että myös sisätiloissa saan 4G verkon kautta keskimäärin 80-120M. Ihmettelenpä vain.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei.

Meille tuli tällainen korotuskirje Elisalta (TTV) jo 2016. Korotusprosentti oli valtaisa eikä ensimmäinen. KTV-asiakas tuohtui siinä määrin että haki naftaliinista vanhan pöytäantennin ja kokeili toimivuutta sillä. Useimmat kanavat näkyi, mutta hieman pikselöi. Hän tuumi näin: ahaa, tässä vissiin noinkin saa näkemään samat ohjelmat mainoksineen. Hän juoksi Giganttiin ostamaan kattoantennin ja vahvistimen, samat kanavat näkyvät siitä lähtien täysin ILMAISEKSI.

Hankinta maksanut itsensä takaisin jo, sillä enää ei Elisa pääse veloittamaan 120 euroa 12 kk. Hauskinta oli ehkä irtisanominen. Soitettiin Elisan asiakaspalveluun, mutta siellä ei voitu irtisanoa Elisan kaapelitelevisioverkkoa?! Piti oikein kysyä soitimmeko asiakaspalveluun vai leikkipajaan, eli siis Elisan asiakaspalvelussa ei voinut sanoa irti Elisan palvelun.

Siellä sanottiin, että "voimme tehdä paremman tarjouksen". Paremman tarjouksen kuin samat kanavat ilmaiseksi? Lisäksi asiakaspalvelija uhkaili, että netti samalla lähtee (Kaapelimodeemi). Tämä oli OK, sillä asunnossa on Elisan VDLS2 ja käytössä DNA 4G 10M/10M 13,90 € kk.

Lopulta kun vakuutimme asiakaspalvelijan, että ei, emme tarvitse KTV:tä - hän antoi sähköpostin. Sinne kirjoittamalla KTV lopulta sanottiin irti. Sekin onnistui vasta vuoden lopussa eli pari kuukautta vielä joutui "maksamaan turhasta". Itse asun KTV-talossa, mutta kuuluu vuokraan, niin ei voi vaikuttaa/irtisanoa tai tehdä mitään.

Enkä omista televisiota jo yli kolmeen vuoteen, hyvin toimii elämä näinkin.

Tee niin kuin moni muu, hanki kattoantenni ja sano irti KTV!
Minäkin sain kyseisen ilmoituksen, jossa kk-maksun ilmoitettiin nousevan 7,90€ -> 9,27€. Tahkokorvan kertoma informaatio antaa mielenkiintoisen sävyn ilmoitukseen. Tämähän on taas kerran Elisalta täyttä asiakkaille valehtelua. Tarkoitan lausetta "Yhtenäistämme hinnoittelumme valtakunnallisesti."

Siinä tapauksessa että matematiikka ei ole Elisalla vahvuus, voin antaa vinkin että jos toisella alueella hinta nousee 7,50 euroon, silloin 7,90 eurosta pitää vähentää 40 senttiä, ei nostaa 1,37€.

Jään odottamaan Elisan oikaisua virheeseen...
Elisa ilmoitti, että 1.3.2019 alkaen kaapeliTV-liittymämme perusmaksu on 7,50€/kk. Nyt se on 5,60€, joten korotus on 33,9%.

Missä Elisan kaapeli-TV hinta noin alhainen on??
Minulle tuli kirje että nykyinen hinta 7,90€/kk nousee 9,27€/kk . Tämä siis entisen Anvian alueella.
Voisi kuvitella että valtakunnallisella operaattorilla olisi yhtenäinen liitymä hinnoittelu kun juuri hintojen valtakunnallisella yhtenäistämisellä tätäkin korotusta perustellaan. Varmaan Tahokorvallakin hinta pian yhtenäistetään kalliimman mukaan.
Perusmaksu nousi jo kerran aiemmin ja silloin perusteltiin verkon kaksisuuntaistamisen (Docsis) kustannuksilla.
Sapetti jo silloin kun itsellä tulee kaapeliTV kuidun kautta, n1500€ siitä liittymästä joskus maksoin, eikä sille tarvitse nettiyhteyden vuoksi tehdä yhtään mitään.

Seuraava välillinen hinnannousu tuli kun Watson palvelu irrotettiin KTV liittymästä ja Watson palvelun hinta nousi n 5€/kk -> 10€/kk.
Näillä suorilla ja välillisillä hinnannousuilla liittymän hinta on jo noussut vähintään 100%.

Kysymys:
Miten irtisanon kaapeli-tv liittymän? Oma Elistasta en siihen paikka löytänyt.
Vertailua:
Perus Neflix 7,99 €/kk
Elisa kaapelitv 9,27€/kk
Kanavakortti n 10:lle lisäkanavalle 3,50 €/kk , Eurosport HD ehkä se paras lisäkanava, muut ihan turhia.

Ei tarvitse kauhean kauan miettiä kumpaan sitä mielummin rahansa laittaa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Yhtenäistämisen ideana on nimenomaan ajaa noita samaan suuntaan, mutta koska osalla alueista on tosiaan huomattavia eroja ollut verrattuna muihin, ei muutoksia voida "yhdessä yössä" tehdä vaan portaittain. Yhtenäistäminen ei siis tarkoita suorilta että välttämättä kaikkialla olisi tilanne suorilta sama, vaan osaltaan myös voi olla vaiheittaista muutosta. Toivottavasti tämä @hdd selkeyttää tuota meidän laskuoppia :)

@VoihanVeen tuo onnistuu tarvittaessa asiakaspalvelun kautta
Nyt on kaapeli tv liittymä irtisanottu. Hienosti onnistui Chatissa.
" Jos haluat tämän liittymän vielä joku päivä takaisin, niin uudelleenkytkentä on sen 430e."
Kova on maksu siitä että käännetään palvelubitti päälle. Kuitukotiin verkossa kun ei tuo kytkentä ei edellytä asentajan käyntiä ruuvaamassa piuhaa irti.
Ei sentään irtisanomisesta veloiteta.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +4
Kyllä se sieltä toisesta päästä käydään irroittamassa, koska asiakashan ruuvaisi sen oman päätynsä takaisin 2min asentajan käynnin jälkeen mikäli se sen asiakaspäätteen kiinnityksestä olisi koko TV signaalin tulo kiinni.

Mikäli asuntoa joskus myy, kannattaa mainita tuokin lisäkustannus ostajalle etukäteen tai lisätä sinne myyntikuvaukseen, että KaapeliTV ei kuulu talouteen vaikka kuitu tuleekin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Onhan tuo reilu 400€ kuitenkin melko suolainen hinta uudelleenkytkennästä.

Lieneekö edes vartin homma...
Käyttäjätaso 1
Jaa. Satelliittisopimuksen (Canal Digital) ja 4G-netin irtisanomisen jälkeen talokuitu+kaapeliTV teräväpiirtolähetyksineen tulee meille silti halvemmaksi. En ota kantaa siihen jos joku haluaa vaikka putkitöllöstä katsella sumeapiirtokuvaa, sillä sehän on ihan oma valinta. 🙃
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kyllä kaapeli on OK, mutta sen vuosittaiset hinnankorotiukset ei. Miksei Elisa pidä asiakkaitaan tyytyväisenä nostamatta jättämisellä (hinnoille) joka vuosi. Ja ei, antennilla ei tarvitse katsoa pikselimössöä. Täydellistä kuvaa niin sateessa kuin lumimyräkässä halvimmalla Gigantin LOGIK antennilla, lisäksi on UHD-antenni Verkkokauppa.comista, sekin HALVIN.

Noilla saa näkymään kaikki HD-kanavatkin DNA:n antenniverkosta.

HOTBIRDISSÄ näkyy kanavia ilmaiseksi myös lapsille, elokuvafriikeille ja kaikkea maan sekä taivaan väliltä. Toki osa kanavista maksaa, mutta maksuttomia on paljon.

Mutta kaapeli-TV:llä tai tuolla antenni-TV:llä ei voi katsoa vaihtoehtomediaa, siksi meillä on myös käytössä Hotbird lautasantenni. Antennit toki jotain maksaa, mutta ilmainen katselu tämän jälkeen, mm. venäjänkielisiä kanavia (jos osaa venäjää, on kiva katsoa). Satelliittidigiboksissa on tälläkin hetkellä 999 kanavaa eli siitä vain katsomaan mitä löytyy! Löytyy kaikkea.

Hotbirdistä löytyy myös mm. Aljazeera News 24/7 englanniksi eli saa katsoa vaihtoehtoista mediaa jos kiinnostaa, sehän on se arabialainen kanavayhtiö. Ei paljoa näy tavallisessa KTV- verkossa moisia. Todella hyvä tuo satelliitti- ja antenni-verkko, ei kyllä kaivata vieläkään Elisan KTV:tä! Oli huikea korotus jo 2016, tiedä mikä korotus 20017, 2018, 2019 olikaan!!!

Nyt soi ItaloBrothers - Radio Hardcore (Crystal Lake Remix).
Käyttäjätaso 1
Eipä se DNAkaan ilmainen ole, ei alkuunkaan, eikä se meillä edes näy. Myös meillä on satelliittiTV, kuten viestissäni kerroin - et ilmeisesti lukenut. Satelliitista luovutaan mm. korkeaan kustannukseen nähden varsin vaatimattoman kanavavalikoiman vuoksi. Kaikki kotimaiset kanavatkaan eivät näy edes sumeapiirtotekniikalla. Ja kyllä se Aljazeera näkyy kaapelista, kuka sitten sitä kaipaakaan.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kyllä minusta DNA on ilmainen.

Ei omakotitalossa makseta DNA:lle mitään siitä, että kattoantennin avulla nähdään ilmaiseksi TV-kanavat, kuin kaapelissa ennen vanhaan. Paitsi että jo yhden vuoden Elisa KTV -maksulla hankittiin sopiva kattoantenni ja sitten vielä vahvistin signaalille.

Jäi vielä ylimääräistä rahaa muuhunkin, elikkä ei se täysin ilmainen ole, alkukustannuksia on - mutta sen jälkeen ei enää tarvitse maksaa vuosimaksuja. Kuva ei pikselöidy edes lumimyräkässä, kun on varmistanut sen, että ostaa laatulaitteita. Esim. Gigantin LOGIK antenni on sellainen.

Satelliittiverkossa, Hotbirdissä ei toki kaikille kaikkea ole, mutta ainakin venäjänkanavat maksavat €0, kun Elisa kehtaa pyytää niistä Kanavakorttimaksu joka kk ja sitten Kanavapakettimaksu joka kk joka tulee kalliksi vuositasolla. Kun samat venäjänkanavat satelliitilla €0 vuodessa, ja DVB-T-antennikaan ei maksa mitään katolla.

Elisalla Venäjän TV -paketti maksaa kuitenkin 29,90 € kk.

Meillä satelliittikustannus oli ko. taloudessa vain satelliittidigiboksi, joka sitten meni rikkikin 5 vuoden jälkeen, niin piti ostaa uusi. Lautasantenni ja asennus oikein. Tämän kertamaksun jälkeen ei kustannuksia ole ollut, toisin kuin olisi Elisalle esim. venäjänkanavista, korttimaksusta ja KTV-vuosimaksu päälle. Puhuttaisiin satasista vuodessa, kun nyt puhutaan €0.

Kuluja on siirtyä toisiin vaihtoehtoihin, mutta ennen pitkään jää ainoastaan voitolle. Vuodessa säästö on lähes 500 euroa, kun on irtisanonut KTV ja katsoo venäjänkanavia satelliitista Hotbird-taajuudelta ja suomenkanavia DNA:n antenniverkosta kattoantennilla.

Vielä ota huomioon Elisan KTV-perusmaksun vuosittainen nousu, niin meille riitti.

Nyt soi Jacky Core - Wonder (Original Mix).
Käyttäjätaso 1
Hienoa, että olet tyytyväinen hankkimiisi tv-palveluihin. Meillä eivät DNA:n antenniHD-kanavat näy minkäänlaisilla laitteilla, eikä niistä olisi mitään lisäetua hankittuun valokuitu+kaapeliTV -pakettiin verraten. Hinta kanavakortteineen ja kaapeliTV-maksuineen on 22,82 €/kk. Lisäkanavapaketit ovat harkinnassa kiinnostuksen mukaan - mm. formulat ja jääkiekon MM. Netflixistä näkyy elokuvat ja valokuidun kautta muukin tarpeellinen ja tarpeeton. Harava-antenni katolla on tätä nykyä tarpeeton, myös satelliittilautanen kalliine kk-maksuineen siirretään lintujen kahluualtaaksi, kunhan lumi katolta sulaa.

Hyvää kevättä ja viihdyttävää venäjäkanavien seurantaa. Tämä oli tässä.

Osallistu keskusteluun