Vastattu

Hbbtv

  • 7 maaliskuu 2013
  • 66 kommenttia
  • 14982 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
Heippa

Digita on nyt ottanut käyttöön järjestelmässään HbbTv standardin jolla nettisisältöjä voidaan siirtää televisiosignaalin mukana.

http://www.digita.fi/yritykset/yhtio/media/tiedotteet/tv-kanavien_runsaat_nettisisallot_nyt_helposti_siirrettavissa_televisioon.2121.news

Tuleeko tämä myös toimiaan kaapeli tv:n katsojille koska eikös Elisa ota antenniverkosta signaalinsa ja lähetä ne eteenpäin. Miten on?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Bamsku 30 kesäkuu 2015, 07:29

Tästä aiheesta olikin jo selvitys tehtynä!Elisan verkossa ei ole käytössä HBB-TV:tä.AIheesta ollut keskustelua täällä:http://yhteiso.elisa.fi/t5/Kaapeli-TV/Hbb-TV/m-p/444663
Katso alkuperäinen viesti

66 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
Huomasin tuossa itse, että DNA on ottanut tuon käyttöön ainakin Lahden KTV-verkon palvelualueella.
Asia viety nyt sitten viestintäviraston käsittelyyn ja kuluttujavirastolle. Katsotaan miten asia lähtee etenemään ;)

Kenelle tuo virasto vastaa tähän kyselyyn, lähettäjälle vai Elisalle. Mikähän on käsittelyaika jos yleensä ottaa käsittelyyn?
Elisan olisi jo aika siirtyä nykyaikaan ja antaa ihmisille palvelut jotka niille kuuluu jo tasaarvon nimissä.
Miksi yksi operaattori on näin ajastaan jäljessä, vai eikö osaaminen riitä, Suomesta kyllä löytyy neuvojia.
Käyttäjätaso 2
Valitettavasti vielä ei ole tietoa mutta tilanne on yhä selvityksessä 😥
Tuolla Elisan "selvitysvirastossa" ei varmaan yksikään asia "selviydy" hengissä siten että siitä olisi asiakkaille mitään hyötyä?

Olen ollut Elisan kaapeliTVn asiakas muutaman kuukauden. Harmittaa tuo HbbTVn toimimattomuus.

Pitääkö siirtyä takaisin antennin käyttöön, se toimi. Satelliitin kautta toimii, esim Arte kanavalla.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Niin kauan kuin Elisa ei sovi HbbTV:stä Yleisradion, Telian ja Sanoma Median kanssa, oma antenni on ainoa vaihtoehto HbbTV:lle.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1

Niin kauan kuin Elisa ei sovi HbbTV:stä Yleisradion, Telian ja Sanoma Median kanssa, oma antenni on ainoa vaihtoehto HbbTV:lle.

Rahastakohan tapauksessa lopulta on eniten kyse. Aiemmin pohdittiin, voiko kaapelioperaattori poistaa signaalista jotain sinne alunperin kuuluvaa. Aika hiljaista ollut asian suhteen. Meillä taloyhtiössä palattiin Telialta takaisin ellun kaapeliin ja tietysti tuon HbbTV:n menettäminen sapettaa.. Siitähän on jo neljä vuotta, kun palvelu viimeksi toimi hetken ellun kaapelissa täällä Mansessa. 

Käyttäjätaso 5

Syy varmaan elisa viihteessä, eivät halua mitään mahdollista nykyaikaista ratkaisua kilpailemaan heidän vanhanaikaisenn ELisa Viihde  boksi ratkaisun rinnalle. Muuta syytä en näe.

Käyttäjätaso 2

Tämä asia ei näytä etenevän, vai onko jotain uutta tietoa?

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1

Lähetin tiedustelun käsittelyn tilasta Traficomille, koska nimimerkki @Tovuori kertoi toisessa säikeessä lähettäneensä helmikuussa 2019 kyselyn elisan toimista kaapeliverkossaan must carry-velvoitteen ja HbbTV:n suhteen. Kerron täällä heti, kun saan lisätietoa aiheesta.

 

Pohdintahan on nyt siitä, millä kumman verukkeella elisan lakimiehet onnistuvat vetkuttelemaan vuodesta toiseen asian kanssa? Miksi Traficom tuntuu olevan kädetön asian suhteen? Kuka nuolee kenen..

Käyttäjätaso 3

Tämä asia ei näytä etenevän, vai onko jotain uutta tietoa?

Valitettavasti ei ole tällä hetkellä lisätietoa aiheeseen liittyen. 

Ei varmasti etene, jos emme me tai jokin muu taho taistele vastaan. Elisa pyrkii tuottamaan voittoa ja Paljon sitä. Tällaiset mahdolliset palvelut, jotka heidän mielestään hyökkäävät Viihde-palvelua vastaan piilotetaan hatun alle. Elisa on ollut jo vuosia melkoinen taikuri ja veikkaan, että heidän lakimiehet ovat oppineet yhden jos toisenkin silmänkääntötempun ja konstin millä lakia voidaan kiertää (vaikka laissa on tämä Must Carry, eli Siirtovelvoite).

Jos olisin tiennyt, niin meidänkään taloyhtiö ei olisi siirtynyt Elisan asiakkaaksi. Itseäni ei haittaa vain tämä HbbTV:n puuttuminen vaan myös EPG:n Swedish-sekoilu laittaessa valikot Englanniksi, jonka Elisa itse testasi ja myönsi Huhtikuussa 2018 ja ilmoitti, että asialle ei tehdä mitään (koska ongelma johtuu kolmannen osapuolen järjestelmästä ja Elisa varmaan joutuisi kasaamaan euroja pöydälle, jotta ongelma saataisiin korjattua?!). Kumpaakaan näistä ongelmista ei ilmene esim Telian kaapeliverkossa, eli loppukäyttäjän laitteissa ei ole taaskaan vikaa.

Mitä tähän sanois oisin toivonut elisa verkoon hbbtv ratkaisu on että ikkunalaudalla on antenni ja kilometrinpäästä otan antennisignaalin tuolta digitan mestauskallion linkistä tosin kanava valikoima on suppea kosksa´täytelähetin. no hybridi boksi löytyy pitää digitan signaalin kautta katsoa. 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1

Nimimerkin @Erkkiesimerkki2  vastaus kertoo nykytilanteesta.

https://yhteiso.elisa.fi/ideapaja-57/hbbtv-elisan-kaapeliverkkoon-509211?postid=637576#post637576

 

 

Käyttäjätaso 5

Tää Elisan touhu on kyllä täysin säälittävää. Ei voi kun harmitella mitä idiootteja istuu päättävissä asemissa. Antakaa nyt jumalauta asiakkaille se tekniikka mitä ne haluaa ja lopettakaa tämä järjettömyys. 

Kiinnostaisi tietää onko Elisan johtoryhmä (alla merkittävimmät nimet) nostanut tätä kissaa pöydälle ja kuinkahan monta kertaa?!

Seuraavilla varmasti Tj:n lisäksi on isot kapulat käsissään johtaa yritystä oikeaan suuntaan.
 

Veli-Matti Mattila
Toimitusjohtaja

Sami Komulainen
Johtaja, Tuotanto

Pasi Mäenpää
Johtaja, Uudet palvelut

Henri Korpi
Johtaja, Kansainväliset digitaaliset palvelut

Antti Nieminen
Johtaja, Markkinointi

Vesa-Pekka Nikula
Johtaja, Henkilöasiakasyksikkö

Osallistu keskusteluun