HD-kanava pikselöityy, antennirasiasuosituksia?

  • 15 heinäkuu 2016
  • 5 kommenttia
  • 528 katselukerrat

  • Uusi keskustelija
  • 1 kommentti
(Ylen) HD-kanavat pikselöityvät tamperelaisessa omakotitalossa, johon netti ja tv tulevat Elisan kaapelia pitkin. Antennirasiat ovat todennäköisesti peräisin 1980-luvulta. Oletan että rasian vaihto nykyaikaisempaan auttaisi ongelmaan ja ajattelin vaihtaa uuden rasian tilalle. Onko antaa suositusta uudesta rasiasta ja hankintapaikasta? Vai hoituuko vaihto Elisan toimesta? Mitä maksaa?

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Ota yhteyttä johonkin paikalliseen antenniasennusfirmaan. He pystyvät päivittämään rasioita uuteen sekä tarvittaessa tekemään muitakin muutostöitä, mikäli tarve vaatii. Hinnoittelu riippuu työtä tekevän yrityksen omasta hinnoittelusta.

On mahdollista, että pelkkä antennivahvistin auttaa korjaamaan ongelman. Ne eivät paljoa maksa, eikä niiden asennus tarvitse ammattilaista.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Uskon että rasian vaihto voisi auttaa, meidän taloyhtiöön tuli kuitu ja loppupää tv kaapelilla, olin asiasta hajulla jo ennakkoon joten valokuvasin rasian sisäkalut ja näytin asentajalle joka totesi että on vaihdettava. Talon on valmistunut v-90.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Itse jouduin samasta syystä vaih(dat)tamaan rasiat, rak. vuosi myös 1990. Jotkut Telesten rasiat ne on, tyyppiä en valitettavasti muista.

Ota yhteyttä esim. http://www.antenni-lammi.fi/, eiköhän sieltä saa neuvoa ja apua.
Jos kysyjä tai teistä joku asuu taloyhtiössä, niin suosittelen pyytämään taloyhtiön kautta tilaamaan antennifirman vaihtamaan rasiat. Koska ettei tule tehtyä väärin ja mahdollinen lasku ei tule teille. Antennirasiat kuuluvat taloyhtiön eikä asukkaan vastuulle.

Jos talossa on ketjuverkko eli piuha huoneistosta toiseen, niin omilla toimilla saattaa aiheuttaa ongelmia myös muille.
Käyttäjätaso 1
Suosittelen testaamaan myös kunnollisella antennikaapelilla. Itselläni oli tietyn kanavanipun HD-kanavissa satunnaista pikselöintiä ym, joka hävisi kun ostin laadukkaan(?) koaksiaalikaapelin (~20e 2m kaapeli). Vanhalla kaapelilla kuvanlaatu vaihteli jo kun antennia heilutteli/käänteli siitä tv:n puoleisesta liitännästä. Noita halpoja tavallisia valkoisia antennikaapeleita tuli testattua aiemmin useampia.

Osallistu keskusteluun