Kysymys

JIM, LIV ja HERO MPEG2 käyttämä pakkauskoodekki?

 • 21 huhtikuu 2015
 • 4 kommenttia
 • 1648 katselukerrat

HEI

Onko kellään tarkempaa tietoa, että mitä ihmeen MPEG2 pakkauskoodekkia nämä kyseiset kanavat oikein käyttävät?

Ja minkäkö takia kysyn tällaista asiaa?

Omistan kaksi eri merkkistä tallentavaa digiboksia toinen on Finlux 9500c ja toinen Topfield 5100PVRc HDMI.

Jos olen nauhoittanut noilta kyseisiltä kanavilta jotain ohjelmaa ja kelaan kuvallisena eteenpäin (tai taaksepäin) esmes joutavat kohdat tai mainokset. Niin kuvallinen kelaus on AIKA tökkivää eikä ollenkaan ns. "sulavaa" ja tasaista.

Tai sitten jos laitan katselun aikana pausen päälle niin kuva saattaa mennä useita frameja eteenpäin ennen kuin kuva pysähtyy.

"Vika" tai siis ominaisuus on molemmissa digibokseissa.

2008 kun kaapeli-tv verkot menivät digiaika kauteen (eli analogiset lähetykse loppuivat)  niin tätä ongelmaa ei ollunna aikaisemmin. Nyt on ollunna useamman vuoden ajan.

Olen yrittänyt selvittää tätä asiaa mutta en ole saanut täyttä selvyttää tähän asiaan. Olen jopa kysynyt feissarissa näitten kanavien sivuilla tästä........mutta en ole saanut vastausta.

"Vika" EI OLE Elisan kaapeli-tv verkon lähetyssignaalissa ja EIKÄ laitteissani ja eikä johdoissa.

Koska tätä kelaus "vikaa" EI TULE ollenkaan seuraavilla kanavilla: Yle1, Yle2, MTV3, Nelonen, Yle Fem, Sub, TV5, Kutonen, Frii, MTV3 Max, MTV3 Leffa, MTV3 Fakta, C More First, C More Hits, C More Emotion, C More Series, SF-Kanalen, ja niin edelleen......

Eli näiltä kanavilta nauhoitetuissa tallenteissa kuvallinen kelaus on niin "sulavaa" ja tasaista kuin vanhoilla hyvillä? VHS kasettien aikakausilla.

Joten olen tullunna siihen tulokseen, että nämä JIM, LIV, ja Hero kanavat ovat alkaneet käyttämään jotain sellaista MPEG2 pakkauskoodekkia jota tallentavat digiboksit eivät täysin ymmärrä kuvallisen kelauksen aikana.......tai jotain muuta vastavaa. Mutta normaali toisto sujuu kuin junan vessa eli mitään ongelmia.

Niin ja nuo kyseiset kanavat eivät ole edes mitenkään salattuja.

Jos täällä palstalla on joku bittivirtuoosi joka on aika haka näissä pakkauskoodekeissa sekä laitteissa niin olisi mukava kuulla, että mistä tuo yo. "ongema" johtuu kelauksen aikana?

Ei minua mitenkään muuten tuo "ongelma" häiritse on vain jotenkin hiukan ärsyttävä kun kuvallisena kelauksen aikana useita frameja jää ns. välistä pois eli ei näytetä kaikkia kuvia. Toisin kuin muilta kanavilta nauhoitetuissa.

4 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
 • Alustava tieto oli että samalla lailla pakattu kuin muutkin, mutta testaillaanpa vielä meidän laitteilla ja palataan tähän kun on varmempaa tietoa mahd. ensi viikolla 🙂
 • Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +2
  Hommaa Toppariin Sinipomppu lisäpalikka, niin onnistuu mainosten yli pomppiminen paljon helpommin kuin alkeellisesti kelaten.

  En tiedä kyllä, että saako sitä enää mistään, mutta itsellä se on edelleen käytössä, jos/kun Toppya käytän syystä tai toisesta.

  En kyllä Elisankaan digiboksilla mitään kelauksia käytä, vaan hyppien silläkin mennään. VHS-aikaan piti kelailla, ei enää nykyisin.
  Millähän tavalla tuo topparin sinipomppu oikein liittyy tuohon tallenteen kuvalliseen kelaamiseen.

  JOS VIKA esiintyy Finlux ja Topfield (sekä muissa merkeissä jotka ovat tallentavia digibokseja).

  Kun kelaa kuvallisena jotain tallennetta joka ON NAUHOITETTU JIM, LIV, tai HERO kanavilta, että kuvallinen kelaus eteen tai taaksepäin on ns. diashow:ta.

  Että kyllä nuo kanavat käyttävät jotain todella omituista MPEG2 videokoodekkia jota tallentavat digiboksit merkistä riippumatta EIVÄT ymmärrä täysin.

  Tai sitten tallenteen MPEG2 koodekin seassa ajetaaan jotain sellaista mitä tallentavan digiboksin purkukoodekki ei täysin ymmärrä.
  Vaikka threadi on vanha....niin päätin kumminkin kommentoida tähän vanhaan ketjuuni.

  En tiedä mitä muutoksia tämän vuoden alussa noihin kyseisiin kanaviin tuli? jotka tuottivat tuon kuvallisen kelausongelman....kelas sitten eteenpäin tai taaksepäin.....josta kirjoitin tuohon ylös?
  Vaiko tekikö Elisa sitten jotain muutoksia.....vaiko kyseiset kanavat? Mene ja tiedä.

  Nimittäin nyt kun noilta kanavilta (JIM, LIV, HERO) on tallennellut ohjelmia tallentavilla digibokseilla (Topfield TF5100PVRc HDMI ja Finlux 9500C).

  Ja kun ohjelman mainokset tai muuten vain eteenpäin "kelaa" ohjelmaa....kuvallisena....eteenpäin tai taaksepäin.....niin kelaus ON niin sujuvaa ja sulavaa kuin voi vain olla....eikä OLE enää sellaista tökkivää.

  Osallistu keskusteluun