Kysymys

Kaapeli-TV ja KAMO infrastruktuuri taloyhtiöissä

 • 16 joulukuu 2014
 • 3 kommenttia
 • 1549 katselukerrat

Käyttäjätaso 3
Hei,

Taloyhtiömme on Elisa Kaapeli-TV asiakas ja luonnollisesti kiinteät nettiyhteydet tarjotaan KAMOna.

Ongelmanamme on, että kun sähköt katkeaa, niin myös kaapeli-tv ja netti katkeavat. Luulen että teidän puolen päätteet (CMTS) on varmannatulla virransyötöllä ja akuilla (toivottavasti), mutta meidän yhtiön kaapeli-tv:n lineaari-vahvistimet eivät varmaan ole.

Onko tälle tehtävissä jotain? Vaikka sitten toimittaa sinne vahvistimille UPS jos ovat lämpimässä tilassa. Sähkön katkot eivät ole pitkiä (ja ne onkin sitten sähköverkkoyhtiön heiniä juu), mutta niitä kuitenkin on ja asiakkaiden kaapelimodeemit eivät nouse kovinkaan nopealla tahdilla takaisin linjoille ja ne jotka nousevat, niin yhteyden laatu on mitä sattuu. Modeemin resetointi korjaa tilanteen, mutta on siitäkin vaivaa, kun kitinää on kerta tullut 🙂

3 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
 • Voin kysäistä tästä, mutta epäilen ettei asiaan nopeasti tehtävissä mitään. Pitäisi varmaan kaikkiin laittaa upsit jos yhteen taloyhtiöön lähdetään laittamaan.
 • Käyttäjätaso 3
  Jos ei Elisan laskuun niin jos nyt ainakin saisi asentajan paikanpäälle avaamaan laitetilan/kopin oven ja taloyhtiön edustaja(t) voisivat sitten ihmetellä tilannetta, eli jos sen UPSin sinne helposti saa niin vaikka sitten jonkun muun laskuun.
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
  Sain vastauksen että ei ole mahdollista UPS:in asennus taloyhtiön tiloihin eikä myös omakustanteisesti. Myöskin se ei todennäköisesti hirveästi vaikuttaisi sähkökatkos tilanteeseen koska varmistus pitäisi samaten olla myös seuraavilla välivahvistimilla.

  Osallistu keskusteluun