Kysymys

kaapelikanavien lähetysresoluutio pääkaupunkiseudulla

  • 28 lokakuu 2013
  • 5 kommenttia
  • 28541 katselukerrat

Mikähän mahtaa olla avoimien kanavien lähetysresoluutio Elisalla? Just muutimme Welho taloudesta. Minulla humax boxi ja 46tuuman fullhd lcd tv. 

Ero on kuin yöllä ja päivällä. Kuvan laatu on totaalisen surkea. On jo selvinnyt, että liittymässä ja laitteissa ei ole vikaa. 

Kommentteja?

5 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Hei ja tervetuloa Palstalle.

Laitoinpa tästä kyselyä eteenpäin. Vastailemme kun saamme tarkempaa tietoa asiaan. Oletan, että laitteet ovat täysin samat, jotka oli käytössä aikaisemmin Welhon taloudessa?
Joo, samat on ja sama setup. Epäilen lähetysresoluutiota. Tosin d-boxi on ainokainen ja en ole päässyt toisella boxilla kokeilemaan. Mutta hieman epäilen, että boxi voisi tollalailla vaurioitua, että streamaus resoluutio pienenisi. Tehdasasetuksissa boxin resoluutio on "auto" ja yltää 1080:n. Eli Humaxin tallentava HD boxi.
Käyttäjätaso 5
Sainkin tuossa tiedon, eli lähetämme kaapeli-tv:een kuvan juuri sellaisena kuin sen saamme palveluntuottajilta. Kuvaa ei siis pakata tai muunneta mitenkään. Kuvan kyllä pitäisi olla samaa kuin aikaisemmassa asunnossasi Welhon kaapelissa, jos he eivät myöskään muuntele kuvaa mitenkään.

Suosittelen vielä tarkistamaan ettei muutossa ole tapahtunut mitään laitteille ja jos sinulla on uudessa asunnossasi useampaa antennipistorsiaa, niin kannatta ne tarkistaa. Vikahan voi olla pistorasiassa tai vaikka antennijohdossa. Suosittelen myös katsomaan digiboksilta, että millaista tv-signaalia se saa.
Käyttäjätaso 1
Omankin näkemyksen mukaan kaikkien operaattorien kuvan resoluutiot kyllä vastaavat toisiaan. Oletko virittänyt kanavat telkkarin virittimellä näkyviin ja onko siinä sama tilanne?
Kiitos vastauksista. 

kuva-asetuksia muuttamalla olen saanut siedettävämpää kuvaa aikaiseksi. Kun vielä siirsin sohvan oikealle etäisyydelle niin aletaan olla lähellä entistä...

Osallistu keskusteluun