Vastattu

Kanavakortin vanhentuminen-Elisa tiedote 10/2015

 • 18 lokakuu 2015
 • 72 kommenttia
 • 2949 katselukerrat

Käyttäjätaso 3
Ktv/kaapeli-TV kortin vanhenemisesta tuli ilmoitus kotiin kirjeellä. "Elisa parantaa alueellasi kaapeliverkon laatua ja tekee kaapeli-TV-järjestelmään päivityksiä marraskuun alussa. Nykyinen käytössäsi oleva kanavakortti lakkaa toimimasta päivityksen jälkeen."

"Vaihda lokakuun aikana nykyinen kanavakorttisi uuteen lähimmässä Elisa myymälässä. Kortin vaihtaminen on sinulle maksutonta..."

Itselläni on peruslaitteisto, joka ei tue korttilinkitystä (CI+). Pelkkä conax -salaus (CI) on riittänyt mainiosti tähän asti, enkä perusta korttilinkityksen ideaa hankaloittaa laitteiden käyttöä rajoittamalla HD-kanavien yhtäaikaisten nauhoitusten/katseluiden määrää vain yhteen.  Outoa sinänsä, koska muilla on vallalla tyyli vastaanottaa kanavat millä tahansa missä tahansa, laitteiden määrää rajoittamatta...

Kysymys:

Onko mahdollisuutta saada uutta korttia, joka toimii kuten ennenkin, mutta ilman korttilinkitystä? Eli vapaat HD-kanavat näkyvät ja salatuista kanavista Discovery-paketti? Salatut HD-kanavat ei kiinnosta Kaapeli-TV:n kautta. Kun edes SD-kanavat näkyisivät moitteetta kaikillä sääoloilla.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi kaitsu2014 1 marraskuu 2015, 17:39

kurkimies kirjoitti:
Putkeenmeni kirjoitti:
Moro, koitin toisella kaapelilla ei muutosta. Eli HD kanavista näkyy kaikki ylen kanavat ja nelonen.                                       Eurosport, kolmonen, MTV max,Viasatin ja c moren HD kanavat eivät näy .

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vastaus:
Eli Elisalta unohtui pieni yksityskohta, mitä ei mainittu tiedotteen osiossa eli pitäisi OSTAA OMAAN PIIKKIIN CL+-KORTINLUKIJA JA DIGIBOXI JOHON SE SOPII. Pikku juttu, puhutaanhan vain 300-500e sijoituksesta, mutta monelle ylitsepääsemätön.

Kuinka Elisalta pääsee näitä kämmejä jatkuvasti asiakkaille asti?

Kuka näistä vastaa?

Kuka on asiakastyytyväisyyspäällikkö, joka nämä hyväksyy? Uskaltaako tämä "neiti" tulla nimellään julkisuuteen?

Vanha kortti toimii edelleen mainiosti, joten ÄLKÄÄ IHMEESSÄ MENKÖ VAIHTAMAAN TOIMIVAA KORTTIA UUTEEN!!!

Hienosti näkyy edelleen Yle1 HD, YLE2HD, Nelonen HD, MTV3HD, Teema HD, FEM HD, Eurosport HD ja SD-kanavat sekä maksukanavat vanhalla Conax CL-kortilla...  Nauhoittaa pystyy kaikkia HD-kanavia yhtäaikaa ja myös katsomaan mitä niistä tahansa perheen kolmella koneella... ei mitään syytä mennä korttilinkitykseen, jos siihen pakotetaan, Elisa saa korttinsa takaisin ja voi kelata kaapelinsakin pois, muitakin vaihtoehtoja löytyy...

Onkohan Elisaltakin kaikki ammattilaiset ulkoistettu ja potkittu YT-neuvotteluilla pihalle, tilalle otettu "edullisia" kaupallisen puolen kavereita? Tekninen kompetenssi on kuitenkin laskenut kuin sen kuuluisan lehmän häntä, jos ainoa neuvo on "uusia/vaihtaa antennikaapeli" tai "vetää töpseli seinästä" ja odottaa on teknisessä koulutuksessa jotain pahasti pielessä...

 Varsinkin kun asiakas ilmoittaa  vain kortin  vaihdosta uuteen!!!!

Miten Elisa korvaa tämäkin sähellyksensä?

Taas mielipahahyvitys?

Katso alkuperäinen viesti

72 kommenttia

Käyttäjätaso 2
Puhuvatko he linkityksestä viestissä? Mulla aikanaan tavallinen linkittämätön kortti piti vaihtaa tuoreempaa kun joku cas-versio oli jäänyt vanhaksi eikä toiminut enää kunnolla (cas5->cas7 tms.).
Käyttäjätaso 3
srout kirjoitti:
Puhuvatko he linkityksestä viestissä? Mulla aikanaan tavallinen linkittämätön kortti piti vaihtaa tuoreempaa kun joku cas-versio oli jäänyt vanhaksi eikä toiminut enää kunnolla (cas5->cas7 tms.).
No tiedote on normi ELISA tasoinen, jonka joku teekkari on halvalla vääntänyt. Ei kerro oleellista, vaan mainostaa uutta, joka ei toimi.

Kyllä siinä mainitaan korttilinkityksestä ja on ohjetta miten numerot löytyy jne...

Jos Elisa:n kaapelista tulisi edes säällinen kuva normi SD-kanavilla ympäri vuoden, mutta 21-vuotta he ovat ongelmaa pyöritelleet täällä Järvenpäässä onnistumatta korjata vikaa.

Outoa on myös uusi tapa rajata HD-kanavat yhteen laitteeseen korttilinkityksellä ja yhteen nauhoitettavaan/katseltavaan HD-kanavaan kerralla. Muilla maksukanava operaattoreilla suunta on aivan toinen, tarjotaan alustariippumatonta laitteisto ja vapaata katselua missä ja milloin vain kaapelinkautta, mobiilisti yms.

Samoin Netflix yms. muut tarjoavat vapasti HD-tasoista katselua osin jopa 4K-tarkkuudella sitomatta sitä mitenkää katselupaikkaan tai laitteeseen.

Onko tuotekehitus lopahtanut KTV-puolella kun mitään todella uutta ja kiinnostavaa ei ole tapahtunut vuosikausiin, ainoastaan huononnuksia jo olemassa oleviin vaihtoehtoihin?

Tämä palstakin taitaa olla kuin tuuleen huutaisi, ei riitä aikaa kiireisten asiakaspalvelijoitten oman toimen ohella vastailuun.

Olisi todella kiva tietää kuka on ELISAN asikastyytyväisyys päällikkö, tyyppi lusmuilee normi asiakaspalvelijoiden selän takana, eikä uskalla tulla nimellään julkisuuteen, vaikka näin on täälläkin

useasti pyydetty!

Kohtalaisen epäonnistunut henkilö....
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
 • Kyllä tuon uuden kortin pitäisi toimia kuten aiemminkin.

  Kyllähän meiltäkin on mahdollista sitten se Elisa Viihde -palvelu ottaa käyttöön, millä voi katsella kanavia digiboksilla ja osaa kanavista myös mobiilisovelluksella. Lähetykset ovat sitten KTV-lähetysten sijaan IPTV-lähetyksiä. Tosin peruskanavat tulevat aina antennijohdon kautta digiboksilla 🙂
 • Käyttäjätaso 3
  Oliko viihteellä vielä ne kaukoidässä tehdyt surkeat päätelaitteet käytössä, jotka ei kestä käytössä 6kk pitempään ja reset on verkkojohdon irroitus seinästä edelleen?

  Mainoksia ei pääse kelaamaan ylitse?

  Maksukanavia ei voi tallentaa HD-tasoisina?

  Käyttöliittymä on edelleen kömpelö ja hidas, sekä jumittuu säännöllisesti?

  Tallennusrajoitus?

  Taitaa Netflix tarjota toimivamman ratkaisun...
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
 • Mainokset voit kelata Elisa Viihteessä. Maksukanavia ei voi tallentaa Elisa Viihteellä, mutta osan maksukanavien sisältö on katseltavissa jälkikäteen Arkisto Beta -palvelussa.

  Käyttöliittymästä en oikein voi sanoa, sillä se riippuu käyttäjästä ja mielipiteestä, mistä pitää. Uudella Netgem N7700 digiboksilla ei tuota jumittelua ole kyllä hirveästi.

  Elisa Viihteessähän on myös Netflix-sovellus tuolla uudella digiboksilla 🙂
 • Käyttäjätaso 3
  @ammattimies, hyvä myyntipuhe..

   No, kävin kurkkaamassa tuolla Elisa-viihteen sivuilla käyttäjäkokemuksia... Ei taida olla vieläkään toimiva paketti, hinnakas kyllä.

  Toisaalta Elisa on yrittänyt jo 21-vuotta saada tänne Järvenpäähän edes perinteiset SD-kanavat näkyviin vuoden jokaisena päivänä onnistumatta siinä... 

  Jos edes 10M/2M kaapelimodeemi ei toimi moitteetta, kuinka edes nopeampaa IPTV-yhteyttä voisi harkita?
  Jeps, tuli myös kyseinen tiedote tiedote myös ja kävin kortin 26.10 vaihtamassa.Kortinvaihdon yhteydessä ei kyselty mitään kortin lukijan numeroita ..television numeroita yms yms....niitä ei kuulemma tarvi kun ei ennenkään ole. kovasti yritettiin puhelinliittymää laajakaistaliittymää kaupata kylläkin. lopuksi kysyin että pelaako tämä uusi ohjelma kortti nyt sitten 

  heti. Pitäisi pelata ? No kun asensin kortin paikoilleen ei YLLÄTTÄEN sitten enään tilaamani maksukanavat toimineetkaan.

  Kirjoitin asiakaspalveluun 26.10 klo 20:00 Ei minkäänlaista yhteydenottoa 27.10 kello 15:00 mennessä.Soittelin sitten

  Itse TTV:n sivuilla olevaan asiakaspalvelunumeroon josta kerrottiin että ei ne muillakaan toimi ???!! Jotain hämärää selostusta

  Valtuutuksista tms. Kysyin että ihanko oikeasti vaihdatutatte kortteja ja tiedätte ettei uudet toimi. Ei vastausta .. Tänään 

  Kuulemma pitäisi alkaa toimia ? Otti asiakaspalvelija nyt ylös kortin lukijan & television numerot. No nyt odotellaan että

  Alkaako toimimaan.  joku Elisan vastaava voisi kysyä seuraavassa palaverissa legendaarisen "miten tämä sun mielestäsi meni" 

  Asikaspalvelulle täydet pisteet palvelusta.
  Käyttäjätaso 5
  Kunniamerkki +3
   
 • ? , ikävä kuulla, että kortin vaihtaminen osoittautui näin hankalaksi. Pahoittelut siitä! Välitän tästä palautteen eteenpäin ja kuittaathan tänne, jos kortti ei vieläkään ala toimia, niin tutkitaan tilannetta lisää.
 • Moro, eilen illalla oli jossain vaiheessa alkanut näkymään maksukanavat. Kun koitin 17:00 ei toiminut mutta kello 21:00 koitin seuraavan kerran niin näkyi. Tosin ei vieläkään aivan täydellisesti, yksikään HD kanava ei näy !!  Edellisellä kortilla kyllä näkyi.
  Ihan samat oireet täälläkin. Kävin kirjeen johdosta Elisan liikkeellä. Siellä kertoivat, että ei olisi tarvinnut tulla vaihtamaan, koska vanha kortti toimisi edelleen. Mutta vaihtoivat sen silti. Ja siitähän ongelmat alkoi. Ensin ei näkynyt mitään kortin takana olevista kanavista. Soittoa tekniseen tukeen, ja sieltä kertoivat että tämä uusi kortti tarvitsee uudemman CI+-moduulin, eikä toimi vanhassa. Ja että uusi kortti ei tule toimimaan ilman linkitystä kortinlukijaan. Neuvoi menemään takaisin liikkeelle, ja pyytämään vanhan kortin takaisin. Se kuulemma toimii. Eikun käymään Elisan liikkeellä, että saisi vanhan kortin ja kanavat takaisin. Aikansa pengottuaan myyjä löysi vanhan kortin, tarkisti sen tiedot ja teki jotain "määrityksiä". Kotiin ja testaamaan. Ja ei muuten toiminut koko iltana mikään.. Taas soittoa tekniseen tukeen, ja sieltä saivat parin tunnin ähellyksen jälkeen maksulliset sd-kanavat näkyviin, mutta hd-kanavia ei. Tuli vaan ohjetta "osta uuden malliset CI+-moduulit". *****, että tässä vaiheessa alkoi *****tamaan. Ihme pompottelua, mistään ei kukaan Elisalla tiennyt varmaksi sanoa mitään. Eihän siiinä auttanut mikään muu, kuin tilata uudet moduulit. Huomenna soittoa Elisalle, että saisivat linkitykset tehtyä. Ja jos ei sittenkään homma pelitä, niin sit saa Elisa pitää *****ansa...
  Jos ihmisillä on vanhempi telkkari, niin tasantaatusti tuollaisessa ei toimi CI+ moduuli vaan CIv1-moduuli. Ja näitähän Elisa ei tarjoa ihmisille vai tarjoaako? Pakottaako Elisa ostamaan hyvin palvelleen telkkarin/digiboksin tilalle aivan uudet laitteet?

  Esim. Viasatilla saa korttilinkityksen toimimaan suunnilleen alle 5minuutissa, heille soitetaan yksi puhelu tai rekisteröidytään heidän sivujen kautta. Jopa Canal Digitaalilla ovat kanavat alkaneet näkyä alle puolen tunnin, pari kertaa asennettu eri osoitteeseen, niin on näkynyt tyyliin 15-20min suuntauksesta.
  TIlannepäivitys 30.10 ....Edelleenkään ei näy HD kanavat ja käsitykseni mukaan piti näkyä myös nuo Fanseat kanavat ..HD & Fanseat kanavan valitessa tulee vain pääsy evätty. Valittu palvelu on salattu tai koodia voi avata.
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
 • ? Oliko sinulla toista antennikaapelia jolla voisit kokeilla toimivuutta? Voi olla signaaliongelmaakin, josta sitten voidaan tehdä vikailmoitus. Käyn asiakasnumerosi perusteella vielä valtuuttamassa kanavat uudelleen.
 • Moro, koitin toisella kaapelilla ei muutosta. Eli HD kanavista näkyy kaikki ylen kanavat ja nelonen.                                       Eurosport, kolmonen, MTV max,Viasatin ja c moren HD kanavat eivät näy .
  Semmoisen vielä huomasin että HD kolmosella ja MTV max HD kanavalla kyllä teksti TV toimii..ja haamuna ulkomaankielisen ohjelman tekstitys. Kunnes tulee ilmoitus että palvelu on salattu.
  Putkeenmeni kirjoitti:
  Moro, koitin toisella kaapelilla ei muutosta. Eli HD kanavista näkyy kaikki ylen kanavat ja nelonen.                                       Eurosport, kolmonen, MTV max,Viasatin ja c moren HD kanavat eivät näy .

  Koska Ylen HD-kanavat ja Nelonen HD tulevat salaamattomana Elisalle ja he jakavat myöskin kanavat sanaamattomana. Sen takia kyseiset kanavat näkyvät ilman korttia.

  Ja ilmeisesti IPTV-palvelussa on helpompi saada nuo maksukanavat näkymään kuin kortin takana. Muutamaan otteeseen ollut Elisa Viihteen kautta maksukanavia, vielä SD ja sekä HD-laadulla. Aina parissa minuutissa näkynyt ja käynyt päivittämässä salausavaimet.
  Käyttäjätaso 3
  kurkimies kirjoitti:
  Putkeenmeni kirjoitti:
  Moro, koitin toisella kaapelilla ei muutosta. Eli HD kanavista näkyy kaikki ylen kanavat ja nelonen.                                       Eurosport, kolmonen, MTV max,Viasatin ja c moren HD kanavat eivät näy .

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Vastaus:
  Eli Elisalta unohtui pieni yksityskohta, mitä ei mainittu tiedotteen osiossa eli pitäisi OSTAA OMAAN PIIKKIIN CL+-KORTINLUKIJA JA DIGIBOXI JOHON SE SOPII. Pikku juttu, puhutaanhan vain 300-500e sijoituksesta, mutta monelle ylitsepääsemätön.

  Kuinka Elisalta pääsee näitä kämmejä jatkuvasti asiakkaille asti?

  Kuka näistä vastaa?

  Kuka on asiakastyytyväisyyspäällikkö, joka nämä hyväksyy? Uskaltaako tämä "neiti" tulla nimellään julkisuuteen?

  Vanha kortti toimii edelleen mainiosti, joten ÄLKÄÄ IHMEESSÄ MENKÖ VAIHTAMAAN TOIMIVAA KORTTIA UUTEEN!!!

  Hienosti näkyy edelleen Yle1 HD, YLE2HD, Nelonen HD, MTV3HD, Teema HD, FEM HD, Eurosport HD ja SD-kanavat sekä maksukanavat vanhalla Conax CL-kortilla...  Nauhoittaa pystyy kaikkia HD-kanavia yhtäaikaa ja myös katsomaan mitä niistä tahansa perheen kolmella koneella... ei mitään syytä mennä korttilinkitykseen, jos siihen pakotetaan, Elisa saa korttinsa takaisin ja voi kelata kaapelinsakin pois, muitakin vaihtoehtoja löytyy...

  Onkohan Elisaltakin kaikki ammattilaiset ulkoistettu ja potkittu YT-neuvotteluilla pihalle, tilalle otettu "edullisia" kaupallisen puolen kavereita? Tekninen kompetenssi on kuitenkin laskenut kuin sen kuuluisan lehmän häntä, jos ainoa neuvo on "uusia/vaihtaa antennikaapeli" tai "vetää töpseli seinästä" ja odottaa on teknisessä koulutuksessa jotain pahasti pielessä...

   Varsinkin kun asiakas ilmoittaa  vain kortin  vaihdosta uuteen!!!!

  Miten Elisa korvaa tämäkin sähellyksensä?

  Taas mielipahahyvitys?

  Eli minun pitäisi mennä ostamaan uusi kortinlukija ? En kyllä ymmärrä miksei moista kerrota edes täällä. Maksan kortista vuosimaksun ja tilaan
  maksullisia kanavia jotta näen esim formulat HD kuvalla.sitten tulee ilmoitus että kortti pitää vaihtaa koska vanha lakkaa toimimasta. Kortin vaihdon jälkeen ei sitten enään palvelut toimi ennenkun ostaa uuden kortinlukijan ? Taas voisi heittää ilmoille kysymyksen MITEN MENI NOIN
  NIINKUIN OMASTA MIELESTÄ
  Käyttäjätaso 3
  Niimpä, minäkin odotan Elisan vastinetta kysymyksiini, vaan hiljaista on ollut vastailu....

  Onkohan tämäkin MOKA "aika hoitaa" kategoriassa, viitteellä "Elisalla asiakas on AINA väärässä, ja vika on AINA hänen puolellaan/laitteissaan"...

  Käsittämätöntä suhmurointia firmalta, joka on olevinaan jonkinsortin

  teleoperaattori...
  Taas olisi jonkinnäköisen tilannepäivityksen aika. Eli 3.11 ja edelleenkin tilanne sama. Minkäänlaista virallista vastausta en ole kyseiseen ongelmaan saanut elisalta miten tai millä keinoilla ongelma ratkeaa.
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
 • ? Löin nyt vielä valtuutuksen kortille uudelleen. Viime viikollahan oli ettei nuo valtuutukset meinanneet mennä läpi ja sen myötä ongelmia uusien korttien kanssa. Voimme asiaa vielä huomenna tarkemmin tutkia. Nyt oli siis erittäin vanha lukija + uusi kortti käytössä ja ei näy tietyt HD maksukanavat ja sitten kaapeliverkon muut HD kanavat näkyy normaalisti?
 • Siis HD kanavista toimii ylen kanavat ja nelonen. Normaali kolmonen ,MTV max, Eurosport ja C More paketin ei näy HD kanavat eivät näy.
  Morjesta, tilannepäivitys 9.11. Edelleenkään ei näy kanavat joista olen edellisissä "vuodatuksissani" maininnut. Onko siis todellakin niin että tällä nykyisellä kortinlukijallani ja tällä uudella kortilla joka piti käydä vaihtamassa ei saa enään näkymään noita HD kanavia jotka näkyivät vanhalla
  Kortilla.
  Kunniamerkki +3
 • ? Kerrataanpas vielä juttua: Onko sinulla käytössäsi HD:ta tukeva telkkari? Käytätkö kanavakorttia erillisessä lukijassa, jonka laitat television korttipaikkaan? Onko tämä lukija CI+ -muotoa? Vai käytätkö kanavakorttia digiboxin kautta?

  Asiakkuudeltasi puuttuu kokonaan korttilinkitys lukijaan/digiboxiin. Tämä lienee se perimmäinen syy miksi HD-kanavat (salatut) eivät sinulla näy. Mikäli kortinlukija ei ole CI+ -muotoa (linkitysi-id ei ala 005 tai 006) eivät HD-kanavat sinulla toimi sillä lukijalla. Tällöin korjaus ongelmaan on uuden lukijan hankkiminen. Ilmoitathan uudesta lukijasta tuon linkitys-id:n sen jälkeen Elisalle esimerkiksi yksityisviestillä minulle niin teen linkityksen kuntoon kortin osalta. :)

  Ratkeaisikohan ongelma viimein tällä? 🙂
 • Jeps kerrataan vaan.... On Full HD televisio ..niinkuin olen jo useasti kertonut HD kanavat näkyivät ennen kortinvaihtoa. Kortinlukijan laitan suoraan televisioon.Ei linkitystä asiakkuudellani ??? Mitenkähän tuo voi olla mahdollista koska olen kaksi viikkoa sitten antanut asiakaspalveluun kortinlukijan numeron ....television takaa löytyvät numerot ym ym ..näiden jälkeen alkoivat tällä kortilla pelaamaan maksukanavat jotka kortinvaihdon yhteydessä lopettivat toimintansa.Tätä asiaa olen nyt kaksi viikkoa koittanut saada selväksi ja jos oikeastikin vika on ainoastaan siinä että minun kortinlukijani ei enään sovellu tähän uuteen korttiin niin miksei siinä tiedotteessa jonka Elisa lähetti lukenut että pitää ostaa myöskin uusi kortinlukija ? Tästä tapauksesta jää nyt todellakin niin huono maku että jos ostan uuden lukijan niin vaihdan myöskin operaattoria.

  Osallistu keskusteluun