Vastattu

Kanavanippu 2 pimenee iltaisin + kanavat katoavat tv:n muistista

  • 13 elokuu 2016
  • 4 kommenttia
  • 589 katselukerrat

Hei!

Jonkin aikaa, ainakin pari kolme viikkoa, on kanavanippu 2 pimentynyt täysin useana iltana noin klo 21-22 aikoihin tai sen jälkeen. Sub, Ava, Fox, Jim, MTV3...jne. kaikki ilmoittavat yhtäkkiä "kanavaa ei voi näyttää" (muistaakseni noin, pitää varmistaa seuraavalla pimenemiskerralla). Kaikki muut kanavat toimivat.

Nämä samat kanavat myös katoilevat kokonaan telkkarin (Sony Bravia KD-65X9005B) muistista ja kanavat joudutaan hakemaan uusiksi. Tämä on tapahtunut nyt ainakin kaksi kertaa.

Tämä tapahtuu siis Helsingissä. Mikähän tätä kanavanippu 2:sta oikein riivaa?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi eBin 15 elokuu 2016, 09:32

Hei Millap, ja tervetuloa palstalle!Suoraa vastausta tuohon ei ole antaa, mutta kannattaa aloittaa kokeilemalla antennikaapelin vaihtoa ja tehdasasetusten palauttamista TV:lle / boksille. Jos ei auta niin sitten vikailmoitusta kaapelioperaattorille, se voidaan tehdä vaikkapa tätä kautta mikäli laitat digiboksin mallin sekä asiakasnumeron / tarkan osoitteen ja nimen yhteystietoineen meille yksityisviestillä (http://elisa.fi/palstatiimi).
Katso alkuperäinen viesti

4 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Hei Millap, ja tervetuloa palstalle!

Suoraa vastausta tuohon ei ole antaa, mutta kannattaa aloittaa kokeilemalla antennikaapelin vaihtoa ja tehdasasetusten palauttamista TV:lle / boksille. Jos ei auta niin sitten vikailmoitusta kaapelioperaattorille, se voidaan tehdä vaikkapa tätä kautta mikäli laitat digiboksin mallin sekä asiakasnumeron / tarkan osoitteen ja nimen yhteystietoineen meille yksityisviestillä (http://elisa.fi/palstatiimi).
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Öhöm.

Tuo kaapelien vaihtoehdotus on ihan asiallinen monesti, mutta kertokaapas minulle mistä löytyisi kaapeli, joka toimii 24/7 metodilla, jos joku toinen ei suostu illalla/yöllä toimimaan.

Toki apua kaapelin vaihdosta voi olla, jos siinä on jonkinlaista vaimennusta ko. taajuuksilla ja kaapeli-tv:n signaali varsinaisen vian vuoksi heikkenee, jos/kun sitä illalla kovasti katsellaan. Yhteisvaikutus voi sitten olla syynä helpommin kanavapaketin näkymättömyyteen. Vaikka yleensä syynä ihan joku muu oikea syy onkin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Öhöm.

Tuo kaapelien vaihtoehdotus on ihan asiallinen monesti, mutta kertokaapas minulle mistä löytyisi kaapeli, joka toimii 24/7 metodilla, jos joku toinen ei suostu illalla/yöllä toimimaan.


Uudet IoT kaapelit, joihin voi ohjelmoida toimivuusajan 😛
Tuo kanavanippu 2 on 154 MHz taajuudella, eli noita alhaisia taajuuksia joissa aina välillä on ongelmia, etenkin vanhemmissa kiinteistöissä.

Riippuen vähän kiinteistön antenniverkon rakenteesta, asukkaathan voivat omissa huoneistoissaan tekemillään "virityksillään" aiheuttaa hallaa toisille asukkaille ja uskoisinkin, että jos vika olisi suoraan Elisasta johtuva ja helposti korjattavíssa, siitä olisi useampi käyttäjä ilmoittanut ja vahvistimia olisi käyty säätämässä jos homma sillä on korjattavissa.

Vanhat antennirasiat ovat myöskin yksi potentiaalinen ongelman aiheuttaja.

Vikailmoituksen kautta tuo kyllä selviä, kun saadaan teknikko paikanpäälle tarkistelemaan asioita.

Osallistu keskusteluun