Vastattu

Kanavapaikat 15 - 29 (mm. peruskanavien HD-versiot) eivät näy edes kanavahaussa

  • 17 tammikuu 2016
  • 4 kommenttia
  • 1158 katselukerrat

Hei,

miulla on tuollanen TCL:n "halppistelkkari", jolla pitäisi kyllä HD-kanavat näkyä. Maksullisten kanavien HD-kanavat näkyvät haun jälkeen listassa normaalisti (eivät tietenkään ole katsottavissa), mutta oletuskanavapaikkoja 15 - 29 ei edes löydä. Tähän väliin menee mm. YLEn sekä Nelosen että Maikkarin HD-kanavat, sekä pari ei-HD-kanavaa. Mikähän mahtaa olla syynä? Mielestäni jo edesmenneyt erillinen HD ready -boxikaan ei noita kanavia koskaan löytänyt. 

Alue on Tampere ja operaattori varmistettu Elisaksi. Kokeiltu siis kahdella (samanmerkkisellä) telkkarilla ja yhdellä boxilla.
TV:n tuotetiedoista "Televisiossa on teräväpiirtolähetyksiä vastaanottavat DVB-T2 ja DVB-C HD -digivirittimet."

Kokeilin myös manuaalihakua Elisan Tampereen taajuuksien perusteella, 362MHz tarjoaa vain neljä Viasatin kanavaa joiden e ei pitäisi edes tuolta taajuusalueelta löytyä.

Eikai se kanavakortistakaan voi kiinni olla, kun edes YLEn kanavat eivät löydy...? Jos se nyt edes voi vaikuttaa kanavien hakuun millään tavalla.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Arranger 17 tammikuu 2016, 21:48

Lasit silmille, katselin näköjään Turun taajuuksia viestiä kirjoittaessa. Mutta kuitenkin, sama homma 138MHz:n kanssa. Kokeilin tosiaan parillakin kaapelilla ja vielä eri rasiasta, mutta samaa tekoahan nuo kaikki ovat. Toisaalta talo ei ole montaa vuottaa vanha, sinäänsä outoa. Kiitos joka tapauksessa, tiedänpä mihin suuntaan seuraavaksi asiasta kyselyä laitan !Edit: Pistin illalla huoltoyhtiölle viestiä asiasta, kävivät äsken aamulla mittaamassa rasiat. Syyksi löyty lopulta sähkökaapissa ollut haarotin. Nyt näkyy kanavat kuten pitää! 
Katso alkuperäinen viesti

4 kommenttia

Arranger kirjoitti:
Kokeilin myös manuaalihakua Elisan Tampereen taajuuksien perusteella, 362MHz tarjoaa vain neljä Viasatin kanavaa joiden ei pitäisi edes tuolta taajuusalueelta löytyä. 

http://asiakastuki.elisa.fi/aihe/kaapeli-tv/ohje/verkkomaaritykset/#/elisa-kaapeli-tv:n-verkkoparametrit

Tuon taulukon mukaan 362 MHz nipussa on Tampereen alueella kanavat Outdoor Channel HD, Viasat Golf HD, Viasat History HD, Viasat Sport HD.

Varsinaiseen ongelmaasi/kysymykseesi, miksi edes esim. 21, 22, 25, 27, eli YLE HD -kanavat (138 MHz) eivät sinulla löydy, tulee mieleen, että antennirasia on "liian vanha tai viallinen" ja noiden käyttämät taajuudet eivät siitä tule läpi, jolloin kyseiset kanavatkaan eivät näy.

MTV3 HD (21) on taajuudella 130 MHz. Nelonen HD (24) on samassa nipussa kuin nuo YLE HD -kanavat, eli 138 MHz.

Vanhemmilla tai "vääränlaisilla" antennirasioilla on ongelmia noiden matalien taajuuksien, varsinkin, 122, 130 ja 138 MHz kanssa.

Kun kerran on jo kokeiltu eri laitteiden virittimillä ja varmaan siinä samassa eri johdoillakin, ei oikein jää muuta vaihtoehtoa kuin antennirasia jäljelle.

MTV3 HD kanava vaatii toimiakseen kaapelikortin (Elisa Kanavakortti), nuo muut näkyvät ilmankin.
Lasit silmille, katselin näköjään Turun taajuuksia viestiä kirjoittaessa. Mutta kuitenkin, sama homma 138MHz:n kanssa. Kokeilin tosiaan parillakin kaapelilla ja vielä eri rasiasta, mutta samaa tekoahan nuo kaikki ovat. Toisaalta talo ei ole montaa vuottaa vanha, sinäänsä outoa. 

Kiitos joka tapauksessa, tiedänpä mihin suuntaan seuraavaksi asiasta kyselyä laitan !

Edit: Pistin illalla huoltoyhtiölle viestiä asiasta, kävivät äsken aamulla mittaamassa rasiat. Syyksi löyty lopulta sähkökaapissa ollut haarotin. Nyt näkyy kanavat kuten pitää! 
Nykyisin määräysten mukainen antenniverkko pitäisi täyttää väh. 5-862MHz taajuusalue.
kurkimies kirjoitti:
Nykyisin määräysten mukainen antenniverkko pitäisi täyttää väh. 5-862MHz taajuusalue.
Ja silti niitä antenniverkkoja jätetään jopa kokonaan rakentamatta.

Osallistu keskusteluun