Kysymys

Korttilinkitys useampaan laitteeseen samalla kortilla

  • 28 syyskuu 2013
  • 9 kommenttia
  • 36264 katselukerrat

Käyttäjätaso 3
Olen aikoinaan tehnyt korttilinkityksen yhteen kaapelitv-verkossa olevaan tv-laitteeseen. Olen vaihtamassa toisessa huoneessa olevan tv:n hd-versioon ja siihen CI+ kortinlukijan.

Onko teknisesti estettä tehdä korttilinkitys sille samalle kortille, jolla katselen nelosen pakettia niin, että voin siirtää kortin laitteesta toiseen riippuen siitä missä haluan vaikkapa katsella jääkiekkoa hd-laatuisena?

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

9 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +2
Korttilinkityksen voi tehdä vain yhteen laitteeseen (digiboksiin tai kortinlukijaan siis) kerrallaan.

Toisessa laitteessa kortti toimii silloin vain jos se toinen laite EI ole korttilinkitystä tukeva, Eli esim. vanhemmat ei-HD -digiboksit toimivat kuitenkin. Mutta jos laitteessa on Cable Ready HD -merkintä, ei linkitetty kortti toimi. Eikä se toimi ilman linkitystäkään tietysti.

Olipa sekava selitys, syytetään automaattikahvia ja liian aikaista aamua. 🙂
Käyttäjätaso 3
Ok, tuota vähän arvelinkin.

Toimiikos sitten niin, että vaihdan linkitetyn kortinlukijan kortteineen tv:sta toiseen?

Olen siis tähän saakka vaihtanut vain korttia tv:sta toiseen riippuen siitä missä huoneessa haluan katsella tai joudun katselemaan rouvan vallattua olohuoneen, jossa tuo linkitetty kortti ja CI+ kortinlukija tavallisesti on. Nykyään nuo liigaottelut näkyvät myös HD-kanavilla ja siksi voisin päivittää tuon "kisastudion" tv:n full-HD versioon.
Käyttäjätaso 2
Ilmeisesti operaattorikohtaista (jos nyt puhutaan samasta asiasta). Lumotv kyllä linkitti yhden kortin kahteen eri ci+ kortinlukijaan, eli voin siirrellä pelkkää korttia keittön ja olohuoneen välillä (eurosport hd nääs).
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Jos et välttämättä tarvitse HD kuvaa, niin tämä voisi olla yksi ratkaisu. Näet maksukanavat samaan aikaan useammassa TV:ssä yhdellä maksukortilla.
Käyttäjätaso 3
Tuo HD on se juttu, jonka vuoksi näitä laitepäivityksiä tässä funtsailen. Kiinnostava, joskin hinnakas laite tuo kyllä on. Siinähän viitataan myös CI+ linkityksiin, eikö se siinä sitten kulje HD-tasoinen lähetys?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Kanetti kirjoitti:
Tuo HD on se juttu, jonka vuoksi näitä laitepäivityksiä tässä funtsailen. Kiinnostava, joskin hinnakas laite tuo kyllä on. Siinähän viitataan myös CI+ linkityksiin, eikö se siinä sitten kulje HD-tasoinen lähetys?

Tuossa systeemissähän ei "kulje" mitään lähetystä, ainoastaan salauksen purkamiseen tarvittavaa dataa. HD vastaanotossa ongelma ymmärtääkseni on se, että noita kortteja ei voisi parittaa laitteiden kanssa. En ole kokeillut, kun omassa käytössä ne ovat ihan normivastaanottimissa.
Käyttäjätaso 1
Kyllä se saman kortin linkitys useampaan laitteen (siis nimenomaan linkitystä VAATIVAN esim. HD hyväksytyn laitteen) kanssa onnistuu kaikilla operaattoreilla - monellekko onnistuu, on sitten operaattorikohtaista, mutta hyvin monelle! Eri operaattorien korttien linkittäminen samalle laitteelle taas ei onnistu (tai käytännössä se viimeksi linkitetty kortti toimii, jos päivitys on mennyt läpi). 

Sitten on vielä esim. tuo ->

Muistathan ottaa ohjelmakorttisi käyttöön vähintään kolmen (oper. koht. eroja) päivän kuluessa linkityksestä. Jos linkitettyä ohjelmakorttia ei ole otettu käyttöön määräajassa, linkitys vanhenee. Ota yhteyttä operaattorin asiakaspalveluun joka linkittää korttisi uudestaan.

Ohjeet (joskin puutteita on noissakin) :

http://www.testatutlaitteet.fi/fi/fi_5.html#kohta3
Meillä on linkitettynä Elisan kaapeli-tv:ssä kolme laitetta yhdelle kortille ja hyvin toimii. Laitteina kaksi Full HD Sony Braviaa ja yksi Humaxin HD-digiboksi.
Käyttäjätaso 3
Kävinpä muina miehinä Elisa-Shopissa kysäisemässä tuota linkitystä kahdelle kortinlukijalle ja siellä arveltiin sen onnistuvan. Varmimpana konstina piti kuitenkin koko kortinlukijan siirtelyä.

No ehkäpä edellä olevasta viestistä rohkaistuneena hommaan sen uuden telkun kisastudioon ja siihen CI+ kortinlukijan, jonka pyydän sitten linkittämään kaapelikortilleni. Eilen jouduin siirtymään olohuoneen HD-lähetyksestä kisatudion tavalliseen kuvan laatuun ja ero oli kyllä merkittävä. Kyllä meinasi olla kiekko hukassa.