Vastattu

Pimeneekö ELISAllakin kaapeliTV:n kanavia?

  • 23 helmikuu 2017
  • 34 kommenttia
  • 2290 katselukerrat

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
  • Tietolähde
  • 877 kommenttia
DNA ja Sonera ovat ilmoittaneet, että tekijänoikeuskysymysten takia joitakin kanavia on pimentymässä 1.3. alkaen
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/dna-varoittaa-suosikkikanavat-pimenevat-600-000-kodissa-ensi-viikolla/SSqWTpap?ref=ampparit:69b3&ext=ampparit
http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/riita-tekijanoikeuskorvauksista-on-viemassa-kolme-tv-kanavaa-soneran-kaapelista-pahoittelemme-asiakkaillemme-tilannetta-6627404

Kuinkas ELISAlla? Onko vastaavaa odotettavissa?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi matiaas 28 helmikuu 2017, 16:24

Nelosen ja MTV:n kanavat näkyvät Elisan kaapeli-tv -verkossa kuten tähänkin asti.Nelosen ja MTV:n kanssa on sovittu kaapelitelevisiojakelusta, eivätkä lähetykset ole vaarassa päättyä maaliskuun alusta alkaen vaan jatkuvat normaalisti.
Katso alkuperäinen viesti

34 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Eikö noita tekijänoikeusmafioita saa millään heivattua vaikka Putinin valtakuntaan.

BTW. Maksaakohan Digita jakelustaan mafialle?
Käyttäjätaso 7
Mitenkäs se nyt olikaan, must carry-velvoite ei enää vaadi lähettämään kaikkia "vapaita" kanavia ktv-verkossa?
Käyttäjätaso 7
Mitenkäs se nyt olikaan, must carry-velvoite ei enää vaadi lähettämään kaikkia "vapaita" kanavia ktv-verkossa?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Onkohan tämäkin niitä "tiedotetaan jälkikäteen" asioita? 😃
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Elisalla sama tilanne maaliskuun alkupuolella. Teemme työtä, jotta ratkaisu asiaan saataisiin, ja tiedotamme osaltamme vastaavasti.
Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +1
"Mitenkäs se nyt olikaan, must carry-velvoite ei enää vaadi lähettämään kaikkia "vapaita" kanavia ktv-verkossa?" miten on?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Must Carry tarkoittaa kaapelioperaattorien velvollisuutta toimittaa tietyt sisällöt asiakkailleen ilman, että lähettäjiltä (TV-yhtiöt) peritään maksua. Must Carry koskee nykyään vain Ylen kanavia, MTV3 ja Nelonen -kanavia. Keväällä 2017 säätely koskee vain Ylen kanavia. Ministeriön tiedonanto asiasta: http://www.lvm.fi/-/media-alan-toimintaedellytyksiin-parannuksia
Eikö noita tekijänoikeusmafioita saa millään heivattua vaikka Putinin valtakuntaan.

BTW. Maksaakohan Digita jakelustaan mafialle?


Esitetyt uudet tekijänoikeuskorvaukset eivät koske antennitalouksia.
Eli tässä suomalaiset asetetaan eriarvoiseen asemaan sen perusteella millä tavalle he vastaanottavat tv-lähetyksiä. Kaikilla ei edes ole ollut mahdillisuutta valita.

Kyllä DNAn, Elisan ja Soneran pitäisi vaatia Kopiostoa asettamaan saman tekijänoikeusvaateen myös Digitalle.

Meidän puolesta kanavat saa mennä bittitaivaaseen, emme jää kaipaamaan.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
Mun "maalaisjärkeen" ei mene miksi antennin kautta saa vastaanottaa "for free", mutta kaapelin tai IPTV:n kautta tulevana pitäisi maksuu lisää jotain tekijanoikeusmaksua. Jos tekijanoikeusjärjestöt ovat sitä mieltä, että TV- yhtiöt maksavat liian vähän, niin eikö maksua pitäisi sitten vain korottaa, niin että tekijänoikeusyhtiä saa enemmän rahaa TV- yhtiöltä. TV- yhtiö sitten saa päättää, että katetaanko kulut mainostuloilla (ja kavana on jatkossakin "ilmainen") vai tuleeko kanavasta maksullinen jolloin sen saa auki myös antenniverkossa vain kanavakortilla. IPTV:n puolella on sitten muut keino kerätä maksua.

Tämä malli olisi reilu ja läpinäkyvä kaikile osapuolille. Eikä siitä erikseen "rankaistaisi" jos kanavaa katsoo muun kun harava antennin kautta !

Ohessa Soneran kommentti, joka vastannee muidenkin kaapelioperaattorien kantoja.

"Nykyisellään tv-yhtiöt ovat maksaneet kanavien sisällöistä koko maan osalta. Soneran mukaan korvauskiista liittyy Kopiosto ry:n esitykseen, jonka mukaan Soneran pitäisi maksaa kanavien uusia korvauksia.

Sonera ei aio ryhtyä maksumieheksi, eikä se tiedotteensa mukaan voi periä asiakkailtaan korvauksia vapaasti vastaanotettavien kanavien sisältöihin liittyvistä kustannuksista.

"Ymmärrämme että tv-yhtiötkin ovat tässä tilanteessa hankalassa välikädessä, mutta me emme voi ottaa vastuullemme kuluja, kun emme saa vastaavia tuottojakaan", Soneran Lahtinen sanoo tiedotteessa."

T: Tuokki
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Jos näitä kaapelikanavia pimenee niin pystyykö elisaviihteessä kuitenkin tallentamaan kyseisiä kanavia?
Nelonen Media on jatkanut kaapelioperaattoreiden lupaa jaella Jim-, Liv- ja Hero-kanavia kaapeliverkossa 16.5. saakka, Nelonen Median omistava Sanoma-konserni ilmoittaa.

Sanoman mukaan Nelonen Media on nyt jatkanut lupaa jaella kanavia kaapeliverkossa 16.5. saakka, jolloin kanavien nykyiset toimiluvat päättyvät, ja toivoo neuvottelujen viemistä jatkoajan puitteissa rauhassa päätökseen.

”Tv-katsojat ovat joutumassa neuvottelujen keskellä sijaiskärsijöiksi. Meidän tärkeimpänä tavoitteenamme on varmistaa keskeytymätön palvelu katsojille ja saada asia ratkaistua neuvotteluteitse. Mitään tiukkaa aikarajaa tälle ei ole. Asiaa selvittämään asetetun OKM:n työryhmän määräaika päättyy 27.2. eikä ole realistista, että uudet sopimukset on neuvoteltu samana päivänä kuin työryhmä antaa raporttinsa”, kommentoi Nelonen Median kuluttajaliiketoiminnasta vastaava Lassi Tasajärvi.

Nyt käsillä oleva kiista on käynnistynyt siitä, että Kopiosto on esittänyt kaapelioperaattoreille vaatimuksen erillisestä lisäkorvauksesta sisällön jakelusta kaapeliverkossa. Kaapelioperaattoreille tämä olisi ylimääräinen kustannus katettavaksi, ja kaapelioperaattorit ovat vaatineet, että tv-yhtiöt vastaavat jakelun lisäkorvauksesta niiden puolesta.

”Meidän näkemyksemme mukaan uusi maksu on perusteeton, sillä tv-yhtiö on jo kertaalleen maksanut ohjelmien tuotannon kustannukset kotimaisille tuotantoyhtiöille ja jakeluoikeuksista ulkomaisten ohjelmien myyjille. Tästä on olemassa myös eurooppalaisia ennakkopäätöksiä”, Tasajärvi jatkaa.

Operaattoreiden kanssa on viime viikkojen aikana neuvoteltu Kopioston esittämän lisäkorvauksen oikeutuksesta ja siitä, miten se otetaan huomioon sopimuksessa. Opetus- ja kulttuuriministeriö on nimennyt pienryhmän tuottamaan asiaan ratkaisuehdotuksen. Tässä ryhmässä myös tv-yhtiöt ovat edustettuina. Työryhmä antaa esityksensä 27.2.

Lähde: Talouselämä
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Ei pimenekään, ainakaan vielä...
http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-2000005102368.html?ref=rss
Jos pimenee niin pöytäantenneja ja antennivahvistimia saa kaupasta.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
Jos pimenee niin pöytäantenneja ja antennivahvistimia saa kaupasta.

Tuo lopputulema olisi onnettomin kaikkien kannalta. Toivottavasti järki voittaa. En ymmärrä miksi eri "siirtotiet" asetetaan eri asemaan keskenään ylipäätään !?

T: Tuomas
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Jos pimenee niin pöytäantenneja ja antennivahvistimia saa kaupasta.

Jos ei katso Elisan kaapeli-tv:tä, saako Elisalta hyvityksen yhtiövastikkeen kaapeli-tv-osuudesta?

Lisäksi, saako Elisalta kaapeli-tv:n huoneistokohtaisesti kytkettynä niissä rakennuksissa, joissa on jo tähtimäinen yhteisantenniverkko?
Käyttäjätaso 7
Must Carry tarkoittaa kaapelioperaattorien velvollisuutta toimittaa tietyt sisällöt asiakkailleen ilman, että lähettäjiltä (TV-yhtiöt) peritään maksua. Must Carry koskee nykyään vain Ylen kanavia, MTV3 ja Nelonen -kanavia. Keväällä 2017 säätely koskee vain Ylen kanavia. Ministeriön tiedonanto asiasta: http://www.lvm.fi/-/media-alan-toimintaedellytyksiin-parannuksia"Vuoden 2017 alusta lähtien lainsäädäntö ei enää velvoita teleyrityksiä lähettämään kaapelitelevisioverkossa valtakunnallisia yleisen edun kanavia MTV3:a ja Nelosta. "
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Mitenkäs sen tallennuksen kanssa, jos kanavat jossain vaiheessa pimenevät? Ei kai tallennepalvelin kaapeliverkon perässä ole? Kyseessä kuitenkin ihan vapaat kanavat.
Mikä on AVA:n ja FOX:in kohtalo? Jatkuuko kanavien näkyvyys kaapeliverkossa?
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Tallennuskysymykseen ei taida löytyä Elisalta vastaajaa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Tallennuskysymykseen ei taida löytyä Elisalta vastaajaa.

Vaatisikohan vähän lakitulkintoja. Eikä uskalleta mutuilla, ettei tule luvattua liikoja.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
voisivat vastata edes että selvittävät asiaa
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Käsittääkseni tallenteet eivät ole tämän "pimenemisen" piirissä. Ilmoitellaan kyllä, jos toisin on. 🙂
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Ja ettei asia vaan olisi liian selvä, niin joidenkin kanavien pimeneminen keskiviikkona 1.3. uhkaakin edelleen
http://www.talouselama.fi/stt/hs-useita-kaapelikanavia-uhkaa-yha-pimeneminen-keskiviikkona-6628383
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Eipä haittaa, ei sieltä tule muuta kuin uusintoja ja uusintojen uusintoja.

Ne katsomisen arvoiset ohjelmat, katsoo nettipalveluista.

Yksi vaihtoi kaapelin aiemmin antenniin, ei ole katunut vielä - toiminut hyvin vaikka Elisalta kaapeli sanottiin irti. Ei minkäänlaista tarvetta ollut sille. Nettikin 4G:llä toimii jouhevasti perusnopeudella.

Ne jotka haluaa välttämättä kaapelista televisiota katsoa, niin onhan siinä nyt varmaan muitakin kanavia, vaikka toki harmillinen tilanne. Ja tosiaan jos asuu omakotitalossa, niin voi sanoa irti sen kaapelin ja laittaa antennin katolle 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Tässä on hyvä esimerkki kuinka näille kaikille "sisar" kanaville on tarvetta:
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005106702.html?ref=rss

Maanantai-iltana televisionkatsojat ihmettelivät, miksi Anssi Kela ja isot biisit -ohjelma tuli yhtä aikaa neljältä kanavalta.
Ilta-Sanomiin yhteyttä ottaneet televisionkatsojat ihmettelevät, miksi neljältä kanavalta tulee yhtä aikaa sama ohjelma. Ja toden totta, kello yhdeksästä kymmeneen maanantai-iltana niin Kutoselta, TV5:ltä, TLC:ltä kuin FRII:ltä tuli Anssi Kela ja isot biisit.

Osallistu keskusteluun