Kysymys

Television ääni "pikselöityy" ?

 • 21 joulukuu 2015
 • 14 kommenttia
 • 1410 katselukerrat

 • Kommentaattori
 • 20 kommenttia
TTV kaapelitelevisio (Ei Elisaviihde), valokuitu.

Ongelma: ääni alkaa pätkimään, jää ikäänkuin sanoista osia pois, puheesta tulee ihme pulputusta.

a) olen huomannut häiriön esiintyvän vain TV1 (kanavapaikka 1) Pirkanmaan alueuutisten yhteydessä

b) häiriötä esiintyy vain aikavälillä 18:28-18:30

c) häiriöitä ei ole joka päivä, mutta esim. tänään 21.12 ja sitä ennen ainakin 1.12 ja 27.11

d ) häiriö on vain äänessä, kuva on ehjä

Mistä tässä voisi olla kysymys?

14 kommenttia

Täydennän vielä, että ääni tosiaan alkaa "pulputtaa", jos sitä yrittäisi tekstissä kuvailla, niin se kuulostaa ehkä jotenkin tällaiselta: "pul lat mog jup kab hop jup mat plut klop"       🙂
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
 • ? Koitan kysellä tästä. Ei nyt kieltämättä samanlaista ongelmaa ole tullut vastaan. Paikallisuutiset on kuitenkin ehdottomasti poikkeuksellinen ohjelma näin teknisesti ja sen myötä vain siinä voi olla joskus ongelmaa ja kaikki muu toimii ok. Tyypilliset paikallisuutisten ongelmat on ennen olleet, että tulee väärän alueen uutiset. Äänessä en muista kuulleeni ongelmaa aiemmin olleen. Muistatko alkoiko tämä tuolloin viime kuun lopussa vai onko ollut kauemminkin? Ei pitäisi liittyä laitteistoon tämä, mutta sattuuko olemaan kahta telkkaria tai viritintä talossa jolla tämä ongelma molemmilla?
 • Tänään taas alueuutisten loppupuolella uutistenlukijan ääni meni ihme pulputukseksi, josta ei saanut selvää, kuvassa ei ollut häiriöitä. Voihan se laitteesta riippuvaakin olla, mutta kun oireilee vain TV1 lähetyksessä ja vain alueuutisten loppuminuuteilla?
  Käyttäjätaso 2
  Samaa ongelmaa esiintyy lähes joka kanavalla erityisesti nelosen maksu-tv kanavilla mukaanlukien kuvan laatu.
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +3
 • ? Onko sinulla ilmennyt muilla kanavilla samanlaista ongelmaa? 

  Onko käytössäsi Elisa Viihde vaiko kanavakortti? Mikäli kyseessä on kanavakortti, niin antennijohdon vaihtoa voisi kokeilla. Laittaisitko vaikka yksityisviestillä lisätietoa, niin voidaan vähän tarkemmin katsoa asiaa. :) 
 • Ei ole kiva kun samaan ketjuun kirjoitellaan muuta asiaa. Kyseessä on maverickilla varmasti eri ongelma, sillä kuten alussa kirjoitin, häiriö on vain äänessä ja on havaittu toistaiseksi vain TV1 alueuutisten loppuminuuteilla. Ylen tekniikka pistää asian television syyksi, mutta miksi telkkari suoriutuu kaikesta muusta kuitenkin normaalisti?
  Tämä on vimeinen viestini tästä aiheesta, koska kukaan ei näytä olevan tästä asiasta kiinnostunut, Ylen tekniikkakin nakittaa ongelman television viaksi. Ehkäpä se sitä onkin, mutta silti ihmettelen, mistä häiriö johtuu, kun televisio muuten toimii ihan ok. Oireet vielä kerran kiteytettynä:

  a) häiriön ilmetessä television ääni menee sekavaksi pulputukseksi josta ei saa sanoista selvää. Kuvaan ei tule häiriöitä..

  b) häiriötä on äänessä TV1 alueuutisten viimeisillä minuuteilla, siin noin klo 18:28-18:30.  Ei tiettävästi muulloin

  c) häiriötä ei esiinny joka päivä vaan satunnaisesti, viimeksi eilen tiistaina 16.2.2016

  d) häiriöitä ei ollut tänään keskiviikkona aamupäivällä ajetussa alueuutisten uusintalähetyksessä.

  Että semmonen tapaus. Alueuutisten viimeiset minuutit täytyy katsoa aina Areenasta, silloin kun ääni menee sekaisin. Tai sitten tuosta aamupäivän uusintalähetyksestä.
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
 • ? Ongelmaan en pysty kommentoimaan mistä johtuu. Meilläkin kun asiasta kyseltiin niin asia otetaan tarkempaan tutkimukseen kun asia on saatu toistettua toisella laitteella. En tiedä mikä televisio sinulla on käytössä. Ongelmasta tekee tosiaan vielä hankalemman tutkia kun ongelma ei toistu aina. Koitan saada Tampereelta meillä jonkun katsomaan alueuutisia sivusilmällä, mutta epäilen ettei ongelmaa saada toistettua. Jos se saadaan niin olen  yhteydessä sinuun silloin tietenkin.
 • Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +2
  tzema kirjoitti:
  Tänään taas alueuutisten loppupuolella uutistenlukijan ääni meni ihme pulputukseksi, josta ei saanut selvää, kuvassa ei ollut häiriöitä. Voihan se laitteesta riippuvaakin olla, mutta kun oireilee vain TV1 lähetyksessä ja vain alueuutisten loppuminuuteilla?

  Eli onko siis niin, että jos tuohon samaan aikaan katsot jotain muuta kanavaa, häiriötä ei ole?
  Valitettavasti yhdellä televisiolla voi katsoa vain yhtä ohjelmaa kerrallaan. Mutta millään muulla kanavalla muuhun aikaan en ole tätä ilmiötä kokenut.
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +2
  tzema kirjoitti:
  Valitettavasti yhdellä televisiolla voi katsoa vain yhtä ohjelmaa kerrallaan. Mutta millään muulla kanavalla muuhun aikaan en ole tätä ilmiötä kokenut.

  Heh... voihan sen noinkin ymmärtää. :)

  No muotoillaan hieman eri tavalla... oletko tuohon samaan kellonlyömään (18:28-18:30) sattunut katselemaan sillä töllölläsi jotain muuta kanavaa kuin tuota TV1:tä? Ja en siis edelleenkään tarkoita, että olisit katsellut kahta kanavaa yhtäaikaa... joka tosin sekin on joillain töllöillä mahdollista PIP/PAP-toiminnolla.

  Ymmärsitkö nyt mitä tarkoitan?'

  Haen tässä sitä, että olisiko tuo häiriö sidoksissa ennemminkin tuohon kellonaikaan kuin kyseiseen kanavaan? Esim. joku samaan aikaan "jostakin" tuleva häiriö...
  Olin ehkä vastauksessani vähän kärkevä, pahoitteluni. Johtuu siitä että tämä sinänsä vähäpätöinen asia kuitenkin ärsyttää minua. Eli tosiaankin, aina kun tuo häiriö on ilmennyt, olen hyytynyt "haavi auki" tuijottamaan sitä, enkä ole tsekannut, esiintyykö samaa muilla kanavilla. Ymmärsin kyllä pointin. Ja esim. tänään ei mitään reklamoitavaa ollut. Tarkkailen asiaa ja saatan raportoida jos häiriö taas tulee esiin.
  Palaan tähän vanhaan aiheeseen, jonka luulin ja toivoin olevan jo jollain tapaa hoidettu ja pois päiväjärjestyksestä. Vaan tänään 18.5.2016 klo 17.22 alueuutisten loppupuolella ääni meni taas käsittämättömäksi pulputukseksi. Ja ei, häiriötä ei esiintynyt samaan aikaan ainakaan TV2:n puolella.
  Alueuutisissa on muuten alkanut ilmetä toisenlaistakin ongelmaa. Alueuutisten loppuosa ja valtakunnan lähetyksen alku menevät sillä tavalla päällekkäin, että kuuluttajan puheesta jää alusta sanoja pois, eli alueuutiset blokkaa valtakunnallista lähetystä. miten sen nyt selittäisin.
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
  Alueuutisissa ilmenevät ongelmat on oman kokemuksen mukaan tyypillisesti yleisiä alueellisesti (esim. jokin osa Tamperetta) ja siihen tarvisi jotain vahvistusta nyt tai vieläkin tuo sama eli toisella laitteella testi niin sekin käy jotta saadaan asiaa eteenpäin selvitykseen. Jos satut tuntemaan ketään naapuria niin vinkkaa vilkaisemaan jos lähetyksessä on häiriö ja jos on samanlaista sielläkin niin tähän vaan tieto ja tiedetään lähteä korjaamaan

  Osallistu keskusteluun