Tiettyjen kanavien kuva tökkii

  • 30 maaliskuu 2017
  • 2 kommenttia
  • 313 katselukerrat

Parin viikon sisällä ilmentynyt kuvan tökkimistä tietyillä kanavilla. Tökkimisellä tarkoitan sitä, että kuva seisahtuu sekunnin murto-osaksi ilman että kuva pikselöityy mitenkään. Toisinaan myös ääni katoaa tässä pätkäisytilanteessa ja tulee minuuttien päästä takaisin. Useimmiten ääni kuitenkin säilyy ja kuva pätkii. Pätkiminen on satunnaista; sitä esiintyy useimmiten muutaman kerran minuutissa mutta välillä tökkii muutaman sekunnin välein.

Vastaanottimina on testattu digiboksia sekä television omaa viritintä ja oireet ovat kummallakin samat. Signaalinvomakkuus ja -laatu ovat "täysillä". Mikään kaapelointi tai laite ei ole muuttunut tässä taloudessa joten en usko sen olevan kaapelivika tms.

Pätkimistä esiintyy ainakin seuraavilla kanavilla: Hero, Kutonen. Kutosella pätkii tälläkin hetkellä. Viime viikolla tuli Andromedan Taakka Kutoselta ja sekin pätki.

Asun Helsingissä ja kiinteistössä on Elisan kaapeli. Internet tulee puhelintökkelistä eli ei kaapelimodeemia häiritsemässä.

2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Hmm, jos muut kanavat toimii normaalisti niin tuo voisi olla antennijohdosta sitten kiinni. Ootko kokeillut toista? 🙂
Katsoin muutamia päiviä sitten Kutoselta Zoom elokuvan ja huomasin JUST tuota samaa ilmiötä kuin mitä pmatil kirjoittaa.
Ja asun Joenuun kaapeli-tv taloudessa.
Pitänee ruveta tarkemmin katsomaan Hero kanavaa sekä Kutosta, että onko kuinka usein tuota vikaa. Noitakaan kanavia ei ole sillä tavalla tullunna enää katsottua.
Elisan välinpitämättömyyden takia EIVÄT viitsi korjata yli kuukauden ajan EPG ohjelmakarttaa vaivannutta ongelmaa.
Netistä luin, että jotkut ovat kysellleet, että minne Elisaa ylemmälle taholle voisi valittaa heidän toiminnasta olla korjaamatta vikoja. Ihmiset ovat alkaneet kypsymään EPG toimimattomuuteen.
Olen kirjoittanut, että yksi taho OLISI varmasti Viestintävirasto (tämä taho tietääkseni valvoo operaattoreiden toimintaa).

Osallistu keskusteluun