Kysymys

TV-kuva pikselöityy - Kerava, Kaleva

  • 7 elokuu 2016
  • 4 kommenttia
  • 449 katselukerrat

Päivällä toimii hyvin, mutta jostain syystä häiriöitä on illalla klo 21 paikkeilla ja sen jälkeen. Meillä on useampi laite eri huoneissa ja tietysti eri rasioissa. Häiriöt on kaikissa samaan aikaan. Joskus aiemmin oli samantapaista ongelmaa ja sitä tutkittiin monta kertaa. Silloin häiriöt loppuivat kun asentaja huomasi, että tontin kulmalla olevassa kaapissa oli joku kaapeli löysällä ja jotkut verkkoparametritkin olivat pielessä. Voisin tehdä taas viikailmoituksen, mutta Elisan vastaukset ärsyttävät. Niissähän kekotetaan tarkistamaan kaaplien kiinnitykset ja pituudet yms. Niissähän se vika Elisan mielestä on vaikka vika on päällä yhtä aikaa useammassa laitteessa. Onkohan muilla ongelmia kuvan laadussa Keravan Kalevassa vai onkohan kyseessä vain muutamaa taloia koskeva juttu.

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Satunnaisesti on Ilmarisenkin alueella pikselöintäi esiintynyt eri kanavilla viime viikkoina eri telkuilla/digibokseilla.

Juu, "aina" on piuhoissa vika, vaikka oikeasti yleensä muualla,
vaan piuhoissakin mahdollista, niin siksi niistä aina kysytään. Helppo varmistus jne, kun suuri osa ei itse osaa/huomaa aina moisia tutkia.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
Höh, ompa kurja kuulla tästä pikselöitymisen ongelmasta :(

Asiasta voitaisiin täyttää vikailmoitus asentajalle niin saadaan rakeiset kuvat korjattua. Voisitko laittaa meille asiasta hieman lisätietoa yksityisviestillä (ongelman alkamisajankohta, pikselöivät kanavat ja yhteystietosi)? Kaapelien kiinnityksistä, pituudesta ja kunnosta kysellään aina varmuudeksi:

KooMikko: ...vaan piuhoissakin mahdollista, niin siksi niistä aina kysytään


Kiinnitykset ja toisella johdolla kokeileminen eivät välttämättä tule kaikilla mieleen testata, siksi me niistä muistutellaan 🙂
Joopa joo. Neljä televisiota ja eri huoneissa. Kolme auki ja eri kanavilla. Kun häiriöitä tulee, niin niitä on kaikissa laitteissa yhtä aikaa. Kyllä on ihan turha tulla ehdottelemaan kaapeleiden testaamista. Kun samanlaisia häiriöitä oli viime vuonna, niin asentaja kävi jopa tutkimassa sisäverkon. Silloin vika löytyi Elisan omasta kaapista tuossa tontin kulmalla. Jotkut verkkoparametrit olivat pielessä ja lisäksi joku kaapeli oli löysällä.

Nämä häiriöt ovat siitä kummallisia, että niitä on ilta illan jälkeen samoihin aikoihin. Klo 20.30 jälkeen ja sitten n. 21.10. Kestävät muutaman minuutin. Yksi televisioista saattaa jopa ilmoitella 'ei singaalia'. Joskus häiriöitä on jo klo 18 jälkeen.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Sitten vaan vikailmoitusta tekemään, sähköisesti onnistuu esim. lähettämällä tarkkojen yhteystietojen kera yksityisviesti palstatiimille (http://elisa.fi/palstatiimi), tai soittamalla 010 190240 (pvm/mpm). Sisäverkon tarkistusta suosittelemme aina siksi, että asentaja lätkäisee 80€ vianrajausmaksun mikäli vika rajoittuu sisäverkkoon.