Vastattu

Yksi CI+ ja kaksi telkkaria

  • 13 tammikuu 2016
  • 5 kommenttia
  • 1262 katselukerrat

Koska mulla oli paljon ongelmia vanhan CI+ kortinlukijan ja toisen telkkarin kanssa, hommasin uuden lukijan (LADigital) ja tänään saatiin kanavakortin linkityskin siihen tehtyä. Koska on vain yksi kanavakortti, linkityskin voidaan tehdä vain yhteen lukijaan. Nyt onkin sitten uusi ongelma. Aina, kun siirtää lukijan toiseen telkkariin, se tekee lukijalle todennuksen, joka kestää pari minuuttia. Vanha lukija (HDThunder) ei tuota tehnyt, vaan alkoi näyttää kanavia, kunhan telkkari vain ensin heräsi. Jos irrottaa lukijan ja laittaa sen takaisin samaan telkkariin, todennusta ei tehdä. Mutta heti, kun käyttää toisessa, niin taas todennetaan ja huolella.

Onko tämä lukijan ongelma, vai voiko Elisa jotenkin vaikuttaa asiaan? Lukijan softa on ajan tasalla.

Kaikkein parasta olisi, jos saisi tehtyä sen korttilinkityksen molempiin lukijoihin. Voisin jättää kortinlukijat telkkareihin kiinni ja vain siirtää kanavakorttia laitteesta toiseen. Tämä ei asiakaspalvelun mukaan ole valitettavasti mahdollista. Näillä hinnoilla rinnakkaiskortti ei kiinnosta, jos sitä meinasitte tarjota ratkaisuksi.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi kukkatippa 14 tammikuu 2016, 07:49

Tuo kuulostaa siltä, että laitteen vaihto välillä aiheuttaa lukijan todennuksen. Tähän emme valitettavasti pysty vaikuttamaan, kun kyseessä on laitteen ominaisuus.Korttilinkitys on mahdollista olla kerrallaan yhdessä laitteessa eli jos et halua rinnakkaiskorttia, on vaihtoehtona juurikin tuo lukijan+kortin vaihtaminen tv:stä toiseen aina tarpeen mukaan.
Katso alkuperäinen viesti

5 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Tuo kuulostaa siltä, että laitteen vaihto välillä aiheuttaa lukijan todennuksen. Tähän emme valitettavasti pysty vaikuttamaan, kun kyseessä on laitteen ominaisuus.

Korttilinkitys on mahdollista olla kerrallaan yhdessä laitteessa eli jos et halua rinnakkaiskorttia, on vaihtoehtona juurikin tuo lukijan+kortin vaihtaminen tv:stä toiseen aina tarpeen mukaan.
Koska tuo uusi lukija vaati todennuksen joka vaihdolla telkusta toiseen, pyysin linkityksen takaisin vanhaan lukijaan, joka toimiikin kuten ennenkin. Mutta jos yritän siirtää kortin toiseen CI+ lukijaan, mikään maksukanava ei näy. Sen sijaan kun laittaa kortin vielä vanhempaan lukijaan (ei-CI+), maksukanavat näkyvät, toki ei HD:nä. Eikös tuon kuitenkin pitäisi toimia ei-linkitetyssä CI+ lukijassa pl. HD-maksukanavat? Kysyn vain mielenkiinnosta, kun nyt on kuitenkin pienellä vaivalla molempiin telkkareihin kanavat näkyvillä. Onneksi noita kortinlukijoita riittää ;)

Voihan tietysti olla mahdollista, että maksukanavat näkyvät odottelun jälkeen. Joskus se vaan kestää. Mutta ei ole kovin mielekästä odottaa joka kerta 15-20 minuuttia, että saa kanavat näkyville kortin siirtämisen jälkeen.
Käyttäjätaso 2
Odster kirjoitti:
...Kaikkein parasta olisi, jos saisi tehtyä sen korttilinkityksen molempiin lukijoihin. Voisin jättää kortinlukijat telkkareihin kiinni ja vain siirtää kanavakorttia laitteesta toiseen. Tämä ei asiakaspalvelun mukaan ole valitettavasti mahdollista. Näillä hinnoilla rinnakkaiskortti ei kiinnosta, jos sitä meinasitte tarjota ratkaisuksi.

Tämä on vähän outoa. Kyllähän yksi kortti voidaan linkittää useampaan CI+lukijaan. Itsellänikin oli (Tampereen puhelimen) kortti joka linkitetty keittiön ja olkkarin telkkareiden LADigital lukijoihin. Korttia sitten siirtelin laitteiden välillä.
Mulla myös pyydetty (ja tehty) kortin linkitys useampaan laitteeseen ja toimii aivan hyvin. Asiakaspalvelu tosin ei antanut toimivuustakuuta mutta teknisesti tälle ei ole mitään estettä. Vastaava ratkaisu toimi myös DNA:n puolella kun olin vielä heidän asiakkaana.
Ja vinkkinä myös tämä:
http://www.satshop.fi/smartwi-lite.html

Osallistu keskusteluun