Kysymys

YLE HD ongelma

  • 16 toukokuu 2013
  • 7 kommenttia
  • 29863 katselukerrat

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
  • Tietolähde
  • 877 kommenttia
Piti varmistua, että euroviisut voi katsoa YLE HD:ltä ja kuunnella digiäänellä. Niin piti, mutta ei voinut varmistua, kun kuva oli pikselimössöä tai postikorttishow, ja ääni oli jotakin katkeilevan ja pätkivän välimaastosta. Eurosport HD näkyy ja kuuluu ihan OK

Mitä tää nyt taas on?

Ei minulla kaapelista tulevassa HD lähetyksessä ole ennen ollut ongelmaa. Boksi valittaa, että lähetyksen laatu ja signaalitaso ovat heikot, mutta muilla YLEn kanavilla tasot ja laatu ovat OK (kuten myös Eurosport HD:llä), enkä ole ennen YLEn HD kanavalla moista ongelmaa kohdannut. Olisiko nyt kyse HD kuvan ja digitaaliäänen vaatimasta yhteistoiminnasta? Purkin retale ei pysty molempiin, purkamaan digitaaliääntä ja HD kuvaa.

Kun tein asiasta vikailmoitusta, niin minua taas kohdeltiin kuin mökin mummoa, joka on ensimäistä kertaa asialla. Kun pääsin ääneen,niin kysyin onko muita ilmoituksia tullut HD lähetysten ongelmista, esim. jääkiekon HD lähetyksistä, niin asiakaspalvelija erehtyi sanomaan, että ei ole tullut... Tästä pääsin hieman häntä valistamaan ja taisinpa hieman moittia häntä siitä, että sanoi jotakin joka ei ole totta. Tosin suoremmin sanakääntein. Neuvoin lukemaan palstaa, jos siellä vaikka olisi joku ollut sitä mieltä, että ei ole ihan kymppiin mennyt.

No, vikailmoitus sisällä, katsotaan tapahtuuko mitään, vai täytyykö taas kirjoittaa lehteen. Se on muuten hyvä keino. Viimeksi asia korjautui päivässä, ja asiakaspalvelusta soitettiin samana päivänä kaksi kertaa, ja varmistettiin että asia on kunnossa. Julkisuus on hyvä asia...

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

7 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Pätkimättä on Ellun boksin kautta katseltu koko lähetys HD:na. Tosin ääni stereona ulos.

Pacessa joku onneron pesukoneen prossu voi kyllä huutaa hoosiannaa, jos hd:na ja 5.1:senä pitäisi eteenpäin pukata. Isona syynä vielä onneton firmis.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Onko ELISA varmistanut, että KaapleiViihde -paketin mukana toimitettavat osat mahdollistavat palvelun käytön myös verkkomuutosten jälkeen?

Eli onko varmistettu esimerkiksi se, että paketin mukana toimitettavat komponentit ovat laadultaan ja ominaisuuksiltaan sellaisia, että ne eivät yksinään tai yhdessä muodosta yli- tai alipäästösuodatinta käytössä oleville tai käyttöön tuleville kaapelitaajuuksille, tai vaimenna jotakin käytössä olevaa tai käyttöön tulevaa taajuutta?
Käyttäjätaso 5
Nyt pätkii pahasti ja kuva häviää välillä kaapeli tv:ssä. Eilenkin taisi olla jo pätkimistä mutta nyt vasta älysin kirjoitella tänne. Onko vika Elisalla vai Ylellä?
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
roottori kirjoitti:

Nyt pätkii pahasti ja kuva häviää välillä kaapeli tv:ssä. Eilenkin taisi olla jo pätkimistä mutta nyt vasta älysin kirjoitella tänne. Onko vika Elisalla vai Ylellä?


Kaapeli-tv;ssä ei ole havaittu tällä hetkellä ongelmia. Kannattaa testata tehdasasetusten palautusta ja toista antennijohtoa. Testaa myös toisella virittimellä mikäli mahdollista. 
Yle HD on pätkinyt kaapelissa maanantaista asti, että kyllä siellä joku ongelma on.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
BigReds kirjoitti:

Yle HD on pätkinyt kaapelissa maanantaista asti, että kyllä siellä joku ongelma on.


Tarkistin vielä viankorjauksen puolelta, eikä tiedossa ole vikaa, eikä ilmoituksia ole tullut. Joensuun sekä Pääkaupunkiseudun alueella tehdään 16-20.9 kaapelitelevisioverkossa muutostöitä, joten tämä saattaisi vian aiheutta, mutta muuta yleistä häiriöitä ei ole. 
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Ja näin se tilanne sitten muuttuu. Tuli tietoon, että YLE HD kanssa on havaittu ongelmaa joka vaikuttaa sekä IPTV & KTV puolella. Vika on nyt siis korjauksessa ja pyritään saamaan mahdollisimman nopeasti kuntoon. Kiitokset vielä ilmoituksista!