Kysymys

100/10 kaapelimodeemin toiminta

  • 3 joulukuu 2014
  • 39 kommenttia
  • 2806 katselukerrat

Saunalahden sivulla koskien asuntoni kaapelimodeemin nopeutta:

  • Perusnopeudet 2 / 2 Mbit/s tai 10 / 10 Mbits/s
  • Lisänopeudet 10 / 10 Mbit/s, 50 / 10 Mbit/s, 100 / 10 Mbit/s ja 200 / 10 Mbit/s
Millä vempaimella tuon 10 megan uppauksen saa?

Laajakaistan nopeus 3.12.2014.png

Nykypäivänä uppaus alkaa olla yhä tärkeämpi, kun tieto on pilvessä. Olen valmis tinkimään 20-30% downloadista, jos saan täydet 10% kaistasta uppaukselle. Reilu tarjous koko laajakaistan käytöstä. Tuleeko Saunalahti vastaan?

PS. Laitoin uuden ketjun, koska kaikille ei vielä luvata 100/10 kaapelilaajakaistaa

39 kommenttia

Käyttäjätaso 1
Ei taida saada millään vehkeellä. Tämä sama 3M UP rajoitus on vaikka kuinka monella täälläkin kirjoittaneella ongelmana. En ole kuullut että kukaan olisi päässyt lähellekään 10M tasoa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei.

Vuosi on kohta jo ohi ja missä minulle luvattu 100/10, profiilissa on jo tuo, mutta nopeus ei mene yli 4 Mb. Asia on edelleen selvityksessä Elisalla, mutta kauan siinä voi kestää? Jos jotain tarjotaan, niin miksei se sitten toteudu?
Toi nopeudennoston haluttomuus on kaupallisesti ymmärrettävissä, kun Eliisalla on monopolisopimus ASO-asuntojen kanssa. Kilpailu puuttuu tykkänään ja DNA ja Sonera eivät tarjoa kuin Mokkulaa tai ADSLää.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
21.11.2014 sain Elisalta tekstiviestillä ilmoituksen, jonka oleellinen sisältö oli: "Elisa Viihde -palveluun kuuluvan laajakaistasi nopeus on muutettu. Käynnistäthän modeemin uudelleen." Tämä tapahtui joitain päiviä sen jälkeen, kun olin ollut asiakaspalveluun yhteydessä ja pyytänyt, että kaapeli-Viihteeni "päivitettäisiin" 100/5M:stä 100/10M:ksi. Pari viikkoa tässä on jo kulunut, ja modeemia monta kertaa käynnistelty uudestaan, mutta edelleen nopeudet ovat sitä samaa 94/4M-tasoa kuin aina ennenkin.

Ajattelin antaa vuoden loppuun asti aikaa lunastaa lupauksensa. Jos ei sittenkään ala oikeasti tapahtua muutosta upload-nopeudessa, täytyy hieman ärähdellä.

Modeemina Bewan C5200n, paikkana Kerava.
Käyttäjätaso 2
Ketjussa "100/5 Kaapelimodeemin toiminta", sivulla 62 on lisätietoja mistä kiikastaa. Tuolla em. ketjussa mainittua setuppia on Tampereella käytössä myös kiinteistöliittymissä. Näyttää olevan koko maassa samaa vaivaa.
okipoki kirjoitti:
Ketjussa "100/5 Kaapelimodeemin toiminta", sivulla 62 on lisätietoja mistä kiikastaa. Tuolla em. ketjussa mainittua setuppia on Tampereella käytössä myös kiinteistöliittymissä. Näyttää olevan koko maassa samaa vaivaa.

Miksi Elisalla kukaan ei kommentoi okipokin hyvin perusteltua esitystä?

Eikö kompetenssi riitä?
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Taitaa tätä palstaa lukea lähinnä elisan ykköstason tuki ja niille okipokin esitys on lähinnä hepreaa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kauan pitää odottaa vielä muutosta?
Käyttäjätaso 1
Vastahan tässä on neljä kuukautta menty asetuksilla joilla ei voi edes teoriassa saavuttaa edes 5M lähetysnopeutta mistään 10M nopeudesta puhumattakaan. Eikö alueellisen monopolin haltijalla todellakaan ole mitään velvollisuuksia tehdä korjauksia kohtuullisessa ajassa?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Toimii jo, resetoikaa modeemi.

Käyttäjätaso 2
hpguru kirjoitti:
Toimii jo, resetoikaa modeemi.

Siis käynnistäkää uudelleen, ei sitä RESET nappia! XD
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Sekin varmaan toimii, pitää kokeilla käynnistää tutulla kun sillekin on tullut viesti, että toimii nyt nopeuspäivitys.

Mutta eipä tuo ole resetoinnin jälken kauan hakenut, 3 minuuttia ja netti oli valmiina :)

Millaisia nopeuksia muut saavat?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Eli nytten on korjattu tuota Upload-kaistan "hidastelua" mitä on havaittu osalla liittymistä. Kaapelimodeemien uploadien nostot tapahtuvat pikkuhiljaa 🙂
Käyttäjätaso 2
Ammattimies kirjoitti:
Eli nytten on korjattu tuota Upload-kaistan "hidastelua" mitä on havaittu osalla liittymistä. Kaapelimodeemien uploadien nostot tapahtuvat pikkuhiljaa :)
Tarkoitit varmaan:

Eli nytten on korjattu tuota Upload-kaistan hidastelua mitä on havaittu "osalla" liittymistä.

Vahingossa meni noi lainausmerkit väärän sanan ympärille? XD
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Olishan nuo lainausmerkit voinut ottaa kokonaan poiskin! 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Tuota toista liittymää en pysty nyt testaamaan, sillä osassa kuntaa on kaapelimodeemihäiriö alkaen klo 13.00 eli ei voi testata, kun ei pelaa yhteys. Mutta nopeudennosto on tilattu jo aiemmin. Joten luulisi toimivan. Kunhan Elisa virittäisi vian pois... Tuolla kuntakeskuksen puolella ei ollut häiriöitä kamossa.

Yhteys palautui sinne ja siellä nopeus oli 94.44 Mbps / 10.10 Mbps.
Kappas, sehän on saatu kuntoon. Nyt on nopeus tätä luokkaa

http://www.speedtest.net/my-result/3974206084
Käyttäjätaso 2
Ammattimies kirjoitti:
Olishan nuo lainausmerkit voinut ottaa kokonaan poiskin! :)
Kuvaa parhaiten totuutta tuossa "osalla". Tuo osa kun käsittää lähes kaikki kaapelimodeemiliittymät mitkä on myyty 5M tai yli lähetysnopeudella. XD

Osa se on suurinkin osa vai miten se oli...
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Joulun ihme on tapahtunut! Lähetysnopeus nousi myös Keravalla. 🙂 Nyt on semmoinen 94/10M, joten kelpaa olla tyytyväinen.

Nopeudet 10.12.2014
Otin virrat pois Ciscosta ja upload nousi 2.6 => 5, pitäisikö siis resetoida se reset nappi pohjassa että nousisi vielä 10 asti?
Käyttäjätaso 1
Älä resetoi. Kannattaa käydä katsomassa oma elisassa että mitä nopeutta siellä näytetään. Jos on vielä 100/5, niin soitto asiakaspalveluun ja pyyntö että nostavat 10M tasolle sen nopeuden.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Asiakaspalveluun ei kannata soittaa. Tekevät kuulemma kerralla kaikille sitten joskus tulevaisuudessa.
Käyttäjätaso 1
On kyllä todella hyvin toiminut tämä 100/10 Mbps kaapelimodeemi nyt jo pidemmän aikaa. Nopeudet eivät laske edes ruuhka-aikaan täällä ja toteutunut yhteysnopeus on se lähestulkoon max. ja joskus näyttää ylikin kuten alla olevasta testistä näkee :)

nopeus.png

ps. hakkaa kyllä mielestäni mennen tullen kaikki vdsl2 ratkaisut, joissa hyvin harvoin pääsee lähellekään myytyä nopeutta, kun samat rajoitteet siinä etäisyyden suhteen ja linjan häiriöiden kuin adsl:ssä myöskin ja puhelinkuparit ovat monella seudulla niin "happamiksi" menneet =)

ps. vdsl2co saatavuushaun mukaan omaan osoitteeseeni saisi, mutta en kyllä vaihtaisi mistään hinnasta :p
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Miksi kaapelimodeemi 100/10 download laskee paljon noin 20 Mbps tasolle kun upload on 100 prosenttia käytössä? Heti kun uppia ei käytä täysimääräisesti, download nousee takaisin 95. Kuka tietää mistä tämä johtuu?
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Johtuu siitä että paketit pitää kuitata onnistuneesti perilletulleiksi ja kun upload kaista on täynnä nämä kuittauspaketit jäävät jonoon. Tämän voi helposti hoitaa qos asetuksilla reitittimessä. Linuxilla ainakin onnistuu helposti.

Osallistu keskusteluun