Kysymys

3G mikrosim mokkulatikku / reilu 2M netti. tuskin halvempaa nettiä ja puhelinliittymää enää on:

  • 27 helmikuu 2013
  • 3 kommenttia
  • 1350 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
puheluita 100-200min kuussa, netti oltava samaan aikaan käytössä. (2 laitetta oltava)

pöytäkone odottaa päivitystä samoin puhelin myös.
eli tabletti ja älykännykkä?

läppäri tai joku perushalpa 7" tabletti?

läppäri vai älykännykkä?

siinäpä valinnanvaikeus

3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Suosittelen läppäriä ja älypuhelinta.

Itse kuitenkin törmäsin ongelmaan tuossa kokoonpanossa ja hankin lopulta kyllästyttyäni niin tuon nettitikun. Loputtomiin ei kannata rahaa säästää, koska älypuhelin joutuu olemaan aina latauksessa ja yleensä juuri kun sitä luuria tarvitsee eniten, siinä ei ole tarpeeksi akkua (tethering-toiminto vei). Latingissa aina ollessa luurin taas voi olettaa kärsivän siitä ainakin hieman, kun akun ei anneta usein purkautua omaan tahtiin.

Suosittelen siis Reilu 2M puhelimeen ja Nettitikku Mobiililaajakaista 3G:llä. Jos et tarvitse kahta nettiä, niin otat vain tabletin, Mobiililaajakaista 3G:n tai Mobiililaajakaista Perus 1M tai Reilu 2M ja hankit nettitikun ja reitittimen ja jaat nettiä sitä kautta. Ehkäpä matkakäyttöä ajatelleen reitittimenä voisi toimia myös joku ladattava Wifi mokkula.

Mutta en itse voi suositella luuria reitittimeksi, monesti vasteajat ovat suuret ja käytettävyys heikkoa.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +2
helmikuu13 kirjoitti:

puheluita 100-200min kuussa, netti oltava samaan aikaan käytössä. (2 laitetta oltava)

pöytäkone odottaa päivitystä samoin puhelin myös.
eli tabletti ja älykännykkä?

läppäri tai joku perushalpa 7" tabletti?

läppäri vai älykännykkä?

siinäpä valinnanvaikeus


Ite jaoin älyluurin kautta läppärille tuossa aiemmin, toimi väliaikaisessa peruskäytössä ihan ok itselläni mut onhan siinä juuri nuo ikävät ominaisuudet mitä hpgurukin sanoi, eli puhelin sai kyllä olla koko ajan sitten latauksessa jne :smileycheesy:
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Tabletin ja läppärin välillä on tietysti mietittävä tarvetta. Tabletilla pystyy tekemään kaiken mitä älypuhelimella paitsi näyttö on isompi ja laite vie enemmän tilaa. Onko sinulla tarvetta älypuhelimelle, mihin siis käytät puhelinta? Jos hoidat kalenteri sun muut jutut tablettilla, kannattaa valita normaali matkapuhelin. Mites tabletin ja matkapuhelimen yhdistelmä padphone? Toimii jos et käytä tablettia ja puhelinta samaan aikaan.

Jos käsittelet kuvia tai tarvitset muute kunnon näppiksen, tietokone on ehdoton. Jos tietokonetta ei tarvitse erityisesti kanniskella mukananaan, ainakin minä suosittelen pöytäkonetta läppärin sijaan. Ainakin kirjoituksesi mukaan kuljetustarve on sellaiselle toiminnalle, jossa tabletti riittää. Pöytäkone on helpompi/halvempi päivittää. Eniten käytetyt osat eli näppäimistö ja näyttö ovat paremmat samoin yleinen käytettävyys. Pöytäkoneen tämän hetken yleinen näytön koko 20 - 22 tuumaa on selvästi parempi kuin läppärin käytännön maksimi 17 tuumaa. 😉

Osallistu keskusteluun