Vastattu

5 GHz ei toimi

  • 28 toukokuu 2019
  • 6 kommenttia
  • 650 katselukerrat

Tänään 28.5.19 Elisan verkossa olevan modemin Kotiboksi VMG3926:n 5 GHz WLAN lopetti toiminnan. Bootattu on ja WLAN -valo palaa, mutta verkko ei toimi koneeseen saakka. Pitäisikö vaihtaa modemi?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Patomiäs 31 toukokuu 2019, 11:06

Käy laitehallinnasta vaihtamassa 5GHz WiFin kaistanleveys 80MHz -> 40MHz, tuo vaihtui Elisa10 firmiksen myötä asetuksissa ja voi vaikuttaa tuohon miten yhteys kantaa 🙂
Katso alkuperäinen viesti

6 kommenttia

Käyttäjätaso 2
Kuulostaapas ikävältä! Kokeilitko vielä muilla laitteilla kuin koneella yhdistää modeemin verkkoon?
Kiitos vastauksestasi. Aivan modeemin vieressä yhteys toimii Android laitteellaitteella. Sen sijaan 6 metrin päässä ei toimi kumpikaan taajuus Windows koneessa kuten aiemmin. Olen teestannut kahdella koneella. Signaalit kuitenkin näkyvät Wi-fi Scannerissa. Epäilen, että modeemi on rikkoutunut joko päivityksessä tai muuten ja että signaalin tehossa on vikaa.

Mista voin hankkia uuden vastaavan modeemin? Jos Elisalla on myynnissä, ostan sellaisen heti.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Jos joudut ostamaan uuden modeemin, niin älä osta ainakaan Elisan puukottamia matolaatikoita. Halvemmalla saat paremman. Esim. jonkun Telewellin.
Elisalla näytti olevan 3925 myynnissä 144 € 😂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Käy laitehallinnasta vaihtamassa 5GHz WiFin kaistanleveys 80MHz -> 40MHz, tuo vaihtui Elisa10 firmiksen myötä asetuksissa ja voi vaikuttaa tuohon miten yhteys kantaa 🙂
Käyttäjätaso 7
Käy laitehallinnasta vaihtamassa 5GHz WiFin kaistanleveys 80MHz -> 40MHz, tuo vaihtui Elisa10 firmiksen myötä asetuksissa ja voi vaikuttaa tuohon miten yhteys kantaa :)
No jopas on Elisan modeemit menneet tukkoisiksi.

Minulla on käytössä TeleWellissä 5GHz WLAN 80 MHz kaistanleveydellä ja ihan hyvin se toimii ulos asti puutalossa. No ehkä noin 25m päässä alkaa olla jo vaikeampaa.

Siis mitä me tästä opimme. No ainakin sen , että ei kannata hankkia Elisan pilaamia matolaatikoita , vaan kannattaa ostaa kerralla kunnollinen.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Itellä ei tuo asetus ole tuottanut ongelmia 🙂 Noi on toisinaan ihan tapauskohtaisia, eli osalla toimii ja osalla ei 😅 Noissa on vastaavaa ympäristömuuttujien hommaa kuin esimerkiksi mobiiliverkoissakin, vaikuttimia löytyy niin rakennusmateriaaleista kuin taustasäteilyistä. Siksipä välillä (oli laite mikä hyvänsä mikä verkkoa jakaa) tarvii asetuksiin mennä 🙂

Osallistu keskusteluun