Kysymys

ADSL + 4G, käytössä VMG3926 ja B593u

  • 14 October 2015
  • 5 kommenttia
  • 1050 katselukerrat

Käyttäjätaso 2
Moro,

Itellä ollu jo jonkin aikaa sekä ADSL että 4G yhteydet käytössä. Edellisessä kämpässä oli VDSL2 100M kaista ni pärjäs yhdellä, mutta nyt ADSL joka antaa vaihdellen huimia lukuja 7-8M välillä niin ei oikein riittäny. ADSL linja on puhtaasti pöytäkonetta varten, kaikki muu liikenne hoituu tolla B593u purkilla.

Ongelmana on vähän se että nämähän ovat eri sisäverkossa, eli kaikki pöytäkoneen ja muiden laitteiden välinen yhteys tarvii tehdä joko vaihtamalla WLAN verkkoa VMG:n puolelle (tuskaista), tai vaihtamalla pöytäkone B593:seen menevään RJ45-kaapeliin (tuskaista tämäkin). Toisinaan myös tahtoisin saada hyödynnettyä B593:sen tarjoamaa nopeampaa nettiä pöytäkoneen latauksille (Steam jne) ja ei jaksais tota piuhaa oikeesti koneen takaa vaihdella.

Mitenkä siis olisi järkevin ratkaisu saada homma futaan ilman johtojen räknäilyjä? Onko mahkua jotenkin säätää noi kaks purkkia (VMG ja B593) leikkiin yhteistä sisäverkkoa? Onko VMG:n asetuksissa jokin nappi tai conffi millä sais käännettyä motun juttelu ADSL-linjasta WAN-linjaan (eli B593:sta RJ45 tohon WAN reikään tätä varten)? Vai pitäiskö koittaa mahduttaa koteloon ylimääräinen verkkokortti ja ihmetellä WIN10 käyttiksestä josko sais jotenkin helposti hallinnoitua kahta eri verkkokorttia ja sitä milloin kumpaankin liikennöidään?

Välttämättä mitään valmista ratkaisupakettia ei tarvii tarjota vaan voi heitellä vaan ihan ajatuksia ilmoille että mistä lähtis liikkeelle tän kanssa. Ehkä mieluisinta olis toi et sais purkit muodostaan yhteisen sisäverkon kämpän sisälle ja jompi kumpi vaan ohjais sit pöytäkoneen liikehtiin ADSL linjaan ulkoverkkoa varten ja muut liikennöis ton 4G:n kautta.

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

5 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Mihin käyttöön tarvitset nuo laitteiden väliset kommunikoinnit? Jaatko laitteiden välillä tiedostoja vai haluaisitko streamata laitteelta toisella vai mikä oli käyttötarkoitus? :)

Kyllä tuolla VMG:n asetuksissa pitäisi olla mahdollisuus vaihtaa "lennosta" modeemi-tilasta reitittävään tilaan, mutta en tiedä, kuinka käytännöllistä tuo sitten on.
Käyttäjätaso 2
Satunnainen tiedostojen siirto laitteiden välillä plus kohta tuleva Fallout 4 lähinnä olis saman lähiverkon ideana. Myös se että PC juttelis chromecastin kanssa helpottaisi.

Koitin eilisen illan ettiä sitä asetusta että lennosta vaihtaisi mutten löytänyt. iBoxista (eli A5100) tietäisin heti mistä voi vaihtaa, ongelma siinä taas on että vaihtelee ittekseen eikä ilmoita siitä ja muutenkin toimii vähän heikommin
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Veikkaisin, että vähimmällä säätämisellä pääsee hankkimalla koneeseen toisen verkkosovittimen. Jos koteloon ei mahdu niin noita löytyy myös usb-mallisina

WIN10 sovitinprioriteetti on tietääkseni edelleen buginen siten, että prioriteettien muuttaminen ei vaikuta mihinkään (edes powershellin kautta tehtynä), joten homma pitää tehdä niin, että poistaa käytöstä aina sen sovittimen, jonka kautta tulevaa yhteyttä ei käytä. Tätä varten voi tehdä vaikka työpöydälle muutaman bat-tiedoston jos ei jaksa ohjauspaneelin kautta klikkailla.
Käyttäjätaso 2
Tarvii melkein koittaa tota kahen verokortin systeemiä. Hyvä tietää toi myös ettei WIN 10 osaa viäkään priorisoida kunnolla. Muistaakseni pöntössä pitäis olla tilaa kortille ja jossain joku lojua ylimääräsenä eli hyvässä lykyssä jo tällä viikkoa kerkee testaan.

VMG:stä eilen ku kattelin asetuksia ni melkein ainoo tapa sieltä lennosta tehdä vaihto olis tehdä kaks asetusprofiilia joita uppais laitteeseen tarpeen mukaan. Helpompi nopeempi ois siis jos toi kahen kortin systeemi lähtee toimiin
Kirjotellaan rautalankaversiona ohjeet. Homma onnistuu niin, että ensin muodostetaan normaali internetyhteys molemmilla laitteilla erikseen. Ensin adsl-yhteys kuntoon, piuha irti, ja sitten 4g-yhteys kuntoon.

Nyt kun nettipiuhan laittaa takaisin, vaihtuu internetyhteys takaisin adsl:ään windowsin priorisointisääntöjen takia. 4g on kuitenkin aktiivisena taustalla, mutta ei käytössä.

4G-internetyhteyden saa käyttöön asettamalla ethernet-sovittimen DNS-palvelimen tyhjäksi. Onnistuu cmd:ssä (admin) esim komennolla

netsh interface ip set address name="Ethernet" static 192.168.1.100 255.255.255.0

Kustomoi sovittimen nimi ja koneen LAN-ip itsellesi sopiviksi. Mahdollisesti edellyttää staattista ip:tä myös adsl-reitittimen päästä. Tällöin ethernetin sisäverkko on käytössä ja tiedostojen jakaminen onnistuu, mutta kaikki nettiliikenne menee mokkulan kautta.

ADSL-yhteyden saa takasin käyttöön komennolla

netsh interface ip set address "Ethernet" dhcp

Itsellä ollut vuoden käytössä tämä järjestely, ja noille komennoille on tehty bat-tiedostot (komennot notepadiin, ja tiedoston päätteeksi .txt sijaan .bat), joista yhteyden saa suoraan yhdellä klikkauksella vaihdettua. Huomattavaa tosin on se, ettei windows oikeen tykkää kahdesta samanaikaisesta yhteydestä, joista toinen vielä näkyy käytön mukaan laskutettavana. Sen takia esim päivitysten latauksessa voi tulla jumiintumisia. Niissä tilanteissa voi napsauttaa adsl:n päälle.