Kysymys

ADSL kiinteä laajakaista ja vanha reititin wifi-nopeus

  • 31 maaliskuu 2016
  • 4 kommenttia
  • 423 katselukerrat

Meillä on kiinteä ADSL- laajakaista siinä wlan kotiverkko WPA-salauksella. Reititin Inteno X5668A vuodelta 2012. Wifi-laitteita meillä on Galaxy S4 mini, Lumia 820 ja HP kannettava. Niissä kaikissa on nopeustestin mukaan wifi- nopeus n. 15 Mbps mutta tässä uudessa S5 neossa vain 8 Mbps. Myös uusi Galaxy Tab A hidastelee. Tätä olen testannut useana päivänä, eri testausohjelmilla ja niin että muut laitteet ovat pois päältä. Resetoinut puhelimen, reitittimen mutta aina sama tulos. Wifi- analysaattori- appseilla kentänvoimakkuus on hyvä ja teoreettinen nopeus 54 Mbps. Mikä voisi olla syynä ja mitä olisi tehtävissä ? Kun reitittimen salauksen ottaa pois, nopeus nousee. On kokeiltu eri salauksia, WPA, WPA2, AES. Ei vaikutusta. Vanhat laitteet toimii, uudet huonosti. Auttaisiko reitittimen vaihto uudempaan malliin.

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Todennäköisesti auttaa. ADSL -liittymään voit hankkia minkä tahansa ADSL 2+ -yhteyttä tukevan modeemin. Modeemin ei siis tarvitse olla Elisan laitteita, joskin sellaisen voi myös hankkia.

Elisan laitteissa hyvänä puolena on se, että Elisa hoitaa modeemeihinsa ohjelmistopäivitykset. Ne ovat myös ns. plug 'n play -laitteita, eli piuhat kiinni ja kaikki toimii. Miinuksena taas se, että modeemien paikallishallinta on paikoin jopa hyvinkin rajoitettua. Lisäksi kunnollisen modeemin hankkimalla, saat myös paremman suorituskyvyn tuonne langattomaan verkkoon kuin Elisan tarjoamilla laitteilla.
Kiitos vastauksesta. ilmeisesti eri ikäiset laitteet puhuvat samaa kieltä mutta eri murretta. Eivät täysin ymmärrä toisiaan. Meilläkin on välillä useita eri ikäisiä wifi-laitteita käytössä kun nuoriso tulee käymään. Elisa ei taida olla valmis vaihtamaan korvauksetta laitetta uuteen kun se vielä jotenkuten toimii. Jos käyn Teknisiltä ostamassa esim. Zyxel AMG 1312-T10B purkin ja liitän verkkoon niin mitä asetuksia pitää muuttaa että netti ja viihde toimivat. Otan vanhasta muistiin IP:t, VPI ja VCI arvot ja syötän uuteen. vai pitääkö ottaa puh.yhteys Elisaan vai kutsua jopa asentaja käymään. Em. laite on saanut jonkin verran kehuja langattoman kantavuudesta. Kesällä mukava ulkona pihakeinussa surffata täydellä nopeudella.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Nuo VPI ja VCI -arvot ovat tärkeimmät. Niillä yhteys tunnistuu oikein. Muita asetuksia ei välttämättä tarvitse ottaa talteen. Voit määritellä ne uuteen modeemiin ns. puhtaalta pöydältä.
Kiitokset Dj_God neuvoistasi. Kävin ostamassa uuden reitittimen ja nyt kaikkien langattomien nopeus on kutakuinkin sama kuin kiinteän ethernet-pc:n. Yhteydet toimii hyvin myös ulkona pihalla. Käyttöönotossa vierähti muutama tunti kun etsin toimivia asetuksia. Linja nousi ylös mutta nettiin ei päässyt. Sitten latasin uudemman firmware-version (oli ver. 2 ja uusi ver. 6 ). Lataus onnistui mutta en päässytkään enää purkkiin kiinni Firefoxilla. Meinasi iskeä paniikki mutta kokeilin Explorer-selainta ja sillä pääsi heti kiinni ?. Asetukset takaisin ja nyt pääsi nettiin ja kaikki toimi. Jossain vaiheessa myös Firefoxillakin pääsi kiinni. Tärkeimmät asetukset ovat: Encapsulation ENET ENCAP, LLC, VPI 0, VCI 100, Mode Router, Auto sync-up, ANNEX A/I/J/L/M,ipv4/ipv6. Ja IP:t purkki hakee Elisalta.