Kysymys

ADSL-modeemi toimii vain sillattuna

  • 20 toukokuu 2011
  • 2 kommenttia
  • 649 katselukerrat

  • Kommentaattori
  • 44 kommenttia
Olen tästä ollut tukeenkin yhteydessä, mutta ongelma on edelleen olemassa joskin se on kierretty siltauksella. Josko jollain olisi tietoa noiden keskusten sielunelämästä enemmän kuin itsellä.

Ongelma alkoi kun kaverin modeemi oli mykistynyt ukonilman jälkeen tiistai-iltana. Kävin omalla Wippies-modeemilla testaamassa että liittymässä ei ole vikaa. Takaisin tullessa boksini ei enää saanutkaan IP-osoitetta. Boksi oli ennen ja jälkeen reitittävässä tilassa.

Epäilin yhdessä tuen kanssa että tuo modeemin (mac-osoitteen) pomppiminen samalla alueella portista toiseen olisi tehnyt jonkun jumitilanteen. Vahvistusta tuli kun päätin koittaa laittaa modeemin siltaavaan tilaan ja kaikki laitteeni saivat suoraan julkisen osoitteen ja homma alkoi pelaamaan.

Haluaisin kuitenkin palata takaisin reitittävään tilaan, koska sisäverkon DHCP:lle olisi tarvetta. Tämä ei kuitenkaan onnistu vaan modeemi ei saa edelleenkään osoitetta. Sauniksen puolelta portti on resetoitu pariin kertaan ja kuulemma IP:t olisivat kaikki käytössä miksi modeemini ei saa osoitetta. Olen kyllä tehnyt ipconfig /releaset kaikille laitteille mille sen pystyn tekemään ja ohjeiden mukaan pitänyt modeemia tunnin verran pois verkosta.

Tilanne ei ole akuutti, mutta kylläkin häiritsevä.

2 kommenttia

Koitettu nyt modeemi laittaa reitittäväksi ja sitten tunti pois päältä + käyntiin ilman ainuttakaan laitetta kiinni. No go.

Modeemin resetoiminenkaan ei tuonut tulosta, mutta sen jälkeen tuli kyllä huomattua että boksi ei hae automaattisesti my.wippiesin asetuksia. Uudet muutokset menee kyllä läpi, eli ei ollut paha rasti säätää VoIP ja WLAN takaisin.
Tuki epäilee vikaa minun vehkeissäni, mutta minulla on kyllä sellainen kutina että tässä on DSLAMissa joku "block duplicate mac-address" tai vastaava asetus päällä. Ehdotetulle Omagurulle en kyllä ala soittelemaan... ;D

Vaihtoehdot:

- Modeemin rikkoutuminen? Hyvin epätodennäköistä, että laite olisi hajonnut tuossa ajassa. Lisäksi tuntuisi oudolle että vain reititys hajoaisi, mutta kaikki muu pelaa täysin. Käyn kuitenkin varmuuden vuoksi kaverilla testaamassa asian, samoin kuin testaan kaverin Telewelliä tossa. Oletan että molemmat testit menevät täysin läpi, eli laite reitittää oikein toisessa liittymässä ja uusi mac-osoite saa liittymässäni IP:n.
- IP:iden täyttyminen? Ei voi olla siitä kyse, koska modeemi oli reitittävänä kun vika tuli, ja mulla oli siis vain 1 julkinen osoite käytössä silloin. Siltaavassa tilassa ne varmaan kyllä täyttyi kun virtuaalikoneella tuli testailtua yhteyttä useammallakin "verkkokortilla".
- DSLAM?
- DHCP?

Osallistu keskusteluun