Kysymys

ADSL-modeemin toimitusaika?

  • 24 elokuu 2009
  • 16 kommenttia
  • 3107 katselukerrat

  • Kyselyiässä
  • 0 kommenttia
Terve,

Tilasin tuossa viimeviikon maanantaina Saunalahdelta tuon turbolaajakaistan ja silloin tuli tekstiviestillä, että arvioitu toimitusaika olis 25.8.2009.

Noh tuli eilen ja tänään tekstiviesti: "liittymän avausta ja etätestausta varten, pyydämme teitä liittämään laajakaistamodeemin toimintavalmiina puhelinpistorasiaan, Elisa Oyj"

Elikkä ilmeisesti liittymä olis jo käyttövalmis, mutta ei ole nyt ylimäärästä modeemia nurkissa, joten olis mukava tietää koska tuo mahtaa saapua Saunalahdelta?

Eipä mulla muuta, kiitokset avusta.  😉

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

16 kommenttia

Ei tule saapumaan pian.

Oon oottanu jo kolme viikkoa. Netti ois valmiina seinässä, mutta "modemin toimituksessa ruuhkaa". Nyt ei toimi enää edes asiakaspalvelu....
Itse tilasin 12.8. ADSL-asennuksen uudelle kämpälle muuttopäiväksi ma 31.8. Modeemia ei ole kuulunut vieläkään. Lauantaina tuli tuo tekstiviesti modeemin kytkemisestä seinään. Maanantaina RelaComin asentaja soitteli ja silloin muistin, että tyttökaverin tavaroiden joukosta löytyi vanha modeeminromu. Tökkäsin sen seinään kiinni ja saatiin yhteys pelittämään.

EDIT: Tänään (pe 4.9.) tuli postissa modeemin saapumisilmoitus, näköjään oli liittymän asennuspäivänä postitettu. Melkoinen pettymys kyllä oli tuo Kotiboksi, hetken testailun jälkeen sai mennä komeroon pölyyntymään ja vanha TeleWell palasi käyttöön. Pahimpana ongelmista oli, että tuon jakamia avoimia langattomia verkkoja ei saanut kytkettyä pois. 
Onko muillakin siis kestänyt lähes kuukauden, ennen kuin ovat saaneet modeemin? Tilasin 23.9. ADSL:n ja odottelen kotiboksia. Mullekin tuli heti tilauksesta seuraavana päivänä Elisalta viesti, että pitäis kiinnittää modeemi seinään etätestausta ja avausta varten. Onko mitään keinoa seurata modeemin postitusta, et onko se jo lähetetty varastolta ja missä päin on menossa?
Sama suunta jatkuu......
Kaikenlaisia viestejä tullut ja kaikki valmiudet mukamas käyttökunnossa. mutta mutta....
modeemia ei ole toimitettu, ei edes vastattu kyselyyn, koska se mahdollisesti voisi tulla....
..että silleen....

Sama suunta jatkuu......
Kaikenlaisia viestejä tullut ja kaikki valmiudet mukamas käyttökunnossa. mutta mutta....
modeemia ei ole toimitettu, ei edes vastattu kyselyyn, koska se mahdollisesti voisi tulla....
..että silleen....


Oletko siis saanut sähköposti- ja/tai -tekstiviestivahvistuksen, että ADSL-tilauksesi on toimitettu? Ja onko tämä viesti asiakaspalveluun laitettu mitä kautta? Tällä hetkellä suurimmassa osassa kirjallisia yhteydenottoja on n. 3 arkipäivän käsittelyaika.
Viestistäsi ei käynyt ilmi, missä päin Suomea asut, mutta varsinkin pääkaupunkiseudulla itse yhteydet asentuvat nykyisin niin nopeasti, että modeemin lähetys ei millään ehdi perille ensin. Toki modeemit lähetetään aina niin pian kuin mahdollista.
Itse tilasin ADSL-liittymän Helsingin Kallioon 24.11. Vieläkin ADSL-alasivulla lukee seuraava:

ADSL-tilaus #13513907
Tilattu: 24.11.2009
Asennusosoite: xxx
00500 HELSINKI
Tila:
Luottotarkastus: Käsittelyssä

Ei kai tuo luottotarkastus voi kestää näin kauan? Mitään luottohäiriöitä minulla ei ole. En ole myöskään saanut mitään teksti- tai sähköpostiviestä liittymän arvioidusta toimituspäivästä tms. 😕 Eikös normaali toimitusaika tänne pitäisi olla noin viikko?

Ei kai tuo luottotarkastus voi kestää näin kauan? Mitään luottohäiriöitä minulla ei ole. En ole myöskään saanut mitään teksti- tai sähköpostiviestä liittymän arvioidusta toimituspäivästä tms. 😕 Eikös normaali toimitusaika tänne pitäisi olla noin viikko?


Tuo hieman riippuu mm. luotonvalvontamme työtilanteesta. Tilauksesi on tehty viime viikolla, eli sinänsä tuo on ihan mahdollinen aika vielä, kun nuo tarkastukset eivät viikonloppuisin etene. Tällä viikolla pitäisi kyllä tilauksen edetä - jos näin ei syystä tai toisesta kävisi, ole toki yhteydessä asiakaspalveluun joko oma.saunalahden viestien kautta, tai soittamalla.

Arvioitu asennuspäivä ilmoitetaan aina tarkastusten jälkeen, eli ihan normaalia on sekin, ettet sitä vielä ole saanut. Toimitusaika tarkastusten jälkeen on Helsingin seudulla alle viikko, viikon verran maksimissaan. 
Okei, kiitos nopeasta vastauksesta. Asiakaspalvelun suhteen on kyllä vaan positiivista sanottavaa Saunalahdesta, pointsit siitä.
Saukon tapaus...Vantaalla.
Laajakaista tilattu 20.11.2009
Elisa pyytänyt liittämään modemin pistorasiaan 22.11.2009
Saunalahden tekstiviesti,..." asennettu ja heti valmiina käyttöön"  24.11.2009
Asiakaspalvelusta kerrottiin....modemit loppuneet... ???? 27.11.2009
...joten jossakin mättää.....
Selvitin uusimmat kuulumiset modeemien varastotilanteesta, ja tällä viikolla on laitteita tulossa lisää. Sitten jatkuvat heti myös niiden toimitukset. Itse yhteys sinulla on jo valmistunut, eli kun saat modeemin, on yhteys heti käytettävissäsi.
Mitenhän niitä modeemeja oikein lähetellään, kun me tehtiin liittymän tilaus 27.10. ja vieläkään ei ole tuota modeemia kuulunut?  ::)
Meillä tosin tuo liittymä on avautunut (vasta) tänään, mutta onhan tässä ollut jo kuukausi aikaa lähetellä tuota modeemia. Ja asutaan Tuusulassa. Ihmettelen vaan  ???
Käyttäjätaso 3
Hei,

Modeemitoimitukset ehtivät valitettavasti olla poikki jonkin aikaa laitteiden loppuessa varastosta, mutta tilausten toimitus on nyt jälleen käynnissä.

Mikäli tilasit liittymäsi avautuvaksi tälle päivälle, on modeemitilauksen käsittelypäivä tällöin muutaman päivän aukeamispäivää aiemmin. Rajallisen varastotilan vuoksi emme valitettavasti voi varastoida pelkän tilauspäivämäärän perusteella asiakkaiden tulevaisuuteen aukeavaksi tilattuihin liittymiin kuuluvia modeemeja.
Käyttäjätaso 2
Itselle tuli modeemi niin nopeasti, kuin vain voi tulla - tilasin liittymän puolenyön jälkeen ja samana päivänä oli lähetyskoodi Oma Saunalahdessa. Sen jälkeen muutamien päivien viive oli joulupyhien ja Postin kulkemisesta kiinni. Todella nopeaa toimintaa, vaikka en modeemia (Kotiboksi) edes tarvitse, kun en moista WLAN:ia väkisin syöttävää laitetta tule käyttämään.

Myös itse liittymä aukesi ongelmitta ja kaksi päivää etuajassa (toivomani päivä olikin tosin pyhäpäivä 1.1.). Liittymän aukeamisesta tuli (paperi)kirje ja sähköposti, tekstiviestiä ei tullut koska liittymänhaltijan tiedoissa ei jostain syystä ollut GSM-numeroa (vaikka Saunalahden GSM:stä kyse), eikä sitä pystynyt enää lisäämään kun liittymän tilaus oli vireillä.
Terve

Hämeenlinnaan toimitus näin

12.12.09 Tilattu
14.12.09 Tilausvahvistus saatu  :)
Luottotiedot tarkistettu  :)
tekstiviesti arvioidusta asennuksen toimitusajasta 4.1.10  :)
15.12.09 tekstiviesti klo 7:51 uusi arvioitu asennusaika 21.12.09  :P
tekstiviesti klo 7:55 arvioitu asennusaika 13.1.10  :(
3.1.10 pyydetään kytkemään modeemi  (modeemi ei vielä tullut postiin)  :-
4.1.10 pyydetään kytkemään modeemi -> sama juttu  :o
12.1 modeemi postissa  :)
15.1 tekstiviesti arvioitu toimitus aika 20.1  :-
19.1 soitto saunalahdelta-> ostaisitko uuden liittymän -> vaihtaisitko puhelin liittymän...  ???
22.1 klo 14.16 tekstiviesti arvioitu toimitusaika 29.1  :-X
22.1 klo 15.00 tekstiviesti arvioitu toimitusaika 4.2.10    >:(
22.1 viesti asiakaspalveluun odottaa  >:(

nyt siis 25.1 tuleekohan ennen juhannusta... missäköhän mättää ?
28.12 Tilattu Saunalahti ADSL-liittymä
29.1 Tekstiviesti: ADSL-liittymä asennettu ja heti käytössä. <- Kuukaudessa lupailtiin ja se näköjään onnistui.
8.2 Kotiboksia ei ole vielä tullut, jotta pääsisi käyttämään liittymää 😞

28.12 Tilattu Saunalahti ADSL-liittymä
29.1 Tekstiviesti: ADSL-liittymä asennettu ja heti käytössä. <- Kuukaudessa lupailtiin ja se näköjään onnistui.
8.2 Kotiboksia ei ole vielä tullut, jotta pääsisi käyttämään liittymää 😞


Tämän tiimoilta suosittelen yhteydenottoa asiakaspalveluun, sillä modeemin kuuluisi lähteä matkaan paria päivää ennen arvioitua asennusaikaa.

Yleistä kommenttia mm. edellisellä sivulla esiintyneeseen Samin tapaukseen, jossa asennusaika muuttui useampaan kertaan: paikallinen alihankkija, jolta Saunalahti tilaa asennustyöt, ilmoittaa Saunalahdelle asennusaikataulujen muutoksesta sen mukaan, mikä heidän työtilanteensa on. Saunalahden tilauskäsittely tiedottaa sitten puolestaan asiakasta. Tapauksissa, joissa asennus viivästyy, Saunalahti pystyy kiiruhtamaan asennusta valitettavan vähän, sillä emme pääse "ohittelemaan" paikallisen alihankkijan työjonoissa.