Arris TG2492S re-boottaa kerran päivässä

  • 15 marraskuu 2020
  • 3 kommenttia
  • 450 katselukerrat

Moi

Arris toimii muuten hyvin mutta tämä “ominaisuus” uhkaa antaa bannit monesta pelistä. Laite nimittäin re-boottaa noin kerran vuorokaudessa. Eli ilman ennakkovaroitusta kaikki valot sammuu ja sitten kapine boottaa itsensä pystyyn johon kuluu noin minuutti. Fataalin tästä pulmasta tekee se että jos pelaat niin monet pelit tulkitsee yhteyden katkaisun (tai katkeamisen) kesken matsin huijaamiseksi ja bannit uhkaa. Bootti tapahtuu useimmiten “parhaaseen peliaikaan”. 

Kävin valikkoja läpi mutta mitään “sallittu boottiaika vuorokadessa” tyyppistä asetusta ei tullut vastaan ja kenties sellaista ei olekaan. Alle kopsattu infoa jos joku guru osaisi niistä bongata jotain. Firmis lienee uusin.

Kiitollisena odotellaan vinkkejä mitä voisi tehdä.

 

Hardware Information
System: ARRIS EuroDOCSIS 3.0 / EuroPacketCable 1.5 Touchstone Residential Gateway
HW_REV: 4
VENDOR: ARRIS Group, Inc.
BOOTR: 4.2.0.45
SW_REV: 9.1.103DE2.EURO
MODEL: TG2492S
Serial Number: 98B2NN223405***
   
Options:  
Firmware Name: TS0901103DE2_031219_24XX.GW
Firmware Build Time: Tue Mar 12 13:33:29 EDT 2019
eSAFE 0 FW Revision: TS0901103DE2_031219_ARRIS_GW

 


3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Moro @Tronkku ja tervetuloa OmaYhteisöön! :) Jopas nyt kiusallisen pulman onkin purkki keksinyt :/ Ootko kuinka paljon tehnyt omia säätöjä asetuksille? Lähinnä mietin että jos tuon koittaisi resetoida ja ajaa kokeeksi pari päivää ihan vakioasetuksilla sen jälkeen että näkee toistuuko tuo boottailu? Onko sulla muuten samassa pistokkeessa mitään ajastimella toimivaa laitetta (lamppua tai muuta) mikä voisi vaikuttaa toimivuuteen? Ja onko tuo kuinka kellontarkkaa tuon boottailun osalta ja onko toi sun paras peliaikas muutenkin mihin aikaan yleensä? :) 

Moikka, kiitoksia vinkeistä ja pahoittelut viiveestä. Poikkeuksellisesti en ole sörkkinyt purkin asetuksia lainkaan, eli on ihan sellaisena kuin tuli Elisalta. Tehdasresettikin on tullut tehtyä joitakin viikkoja sitten. Bitit tulevat antennikaapelia pitkin ja samassa töpselissä on halpis 50” Philips telkku (vuoden vanha). Sähkötöpselissä ei pitäisi olla mitään ihmeellistä, toki normaalia olohuoneen kamaa kuten tietsikoita, tulostimia, konsoleita jne. Niiden käynnistely tai sammuttelu ei näytä olevan yhteydessä purkin boottiin. Kapine on hyllyssä joten ledirimpsu näkyy hyvin sohvalle.

Juu peliaika oli hieman epämääräinen ilmaisu, bootti tapahtuu yleensä 19-24 välillä. Voi se tietenkin bootata muulloinkin mutta en ole paikalla todistamassa. Toki voisi joka päivä ottaa up-time lukemat ylös mutta epätoivo ei ole vielä voittanut laiskuutta tuon suhteen. Ottaako Arris muuten jotain pidemmän ajan lokia josta voisi tarkistaa tarkat boottaus kerrat ja ajat? Itse en ole löytänyt kuin lokin joka alkaa kapineen käynnistymisestä….

 

 

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Ei hätää, täällä ollaan tarjolla kunhan  oma aikataulu ja tilanne sallii viestittelyjen jatkamisen :) Toi 5h haarukka on aika pitkä, ootko mututuntumalla havainnut että olisi mitään selkeämpää keskittymää tuossa eli milloin suurimmaksi osaksi ongelma ilmenisi? Ja ootko huomannut mitään säännönmukaisuutta hengessä “peliä X kerkee tunnin pelata yleensä ennen buuttia siinä missä peli Y sallii pari kolme tuntia” tai vastaavaa?

Osallistu keskusteluun