Vastattu

ARRIS TG2493s ja wifi ongelma Mac:llä

  • 1 January 2020
  • 4 kommenttia
  • 657 katselukerrat

Hei,

Oletteko kohdanneet ongelmaa, jossa ARRIS toimii muuten hyvin, mutta ARRIS:in wifi:n kautta ei Macbook Pro:lla pääse internettiin? Wifi:in kytkeytyminen toimii sekä 2,4G:llä että 5G:llä ja liikenne Mac:in ja modeemin välillä on ok. Tracen mukaan näyttäisi siltä, että liikenne katkeaa modeemin ja DNS:n välillä. Yritin myös asettaa Elisan DNS osoitteen Mac:in verkkoasetuksiin, mutta tämäkään ei toiminut.

Windows koneella vastaavaa ongelmaa ei ole ja suoraan kaapelilla tai erillisen wilan-routerin kautta yhteys toimii myös Mac:llä.

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi TT-2k 4 March 2020, 16:02

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

4 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +7

Moikka @Northernflash ja tervetuloa OmaYhteisöön!

 

Itselläni ei vastaavanlaisia kokemuksia ole. Onkos muilla OmaYhteisön käyttäjillä ollut vastaavanlaista ongelmaa Arriksen ja Macbookin välillä?

 

Oletko kokeillut vaihtaa tuota langattoman verkon kanavaa? Applen laitteet eivät oikeen tykkää jos langattoman verkon kanavana on 12 tai 13. Pystytkö kokeilla vaihtamaan tuon langattoman verkon kanavan johonkin toiseen? Toimiiko silloin Wifi myös Macbookilla? 

 

Hei, @iesse

Olen kokeillut vaihtaa myös kanavia, mutta sillä lähinnä pitäisi olla vaikutus vain wifi:in kytkeytymiseen ja yhteyden nopeuteen. Nämä kuitenkaan eivät ole olleet ongelma, vaan ainoastaan että liikenne ei kulje modeemilta eteenpäin.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Pahoitteluni että tänne vastaaminen on jostain syystä jäänyt :( Itellä Arris kyllä löytyy, mutta Applen tuotteita ei eli en suoraan osaa sanoa mikä ton voisi aiheuttaa :/ Näkeekö toi Macbook kuitenkin normaaliin tapaan samasta sisäverkosta muut laitteet? Saako niitten välillä siirrettyä dataa normaalisti?

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki

Oma arvaukseni: Arris on siltaavassa tilassa, ja liittymään kuuluvat 5 julkista IP-osoitetta ovat jo muiden laitteiden käytössä. Ratkaisu on vaihtaa Arris toimimaan reitittimenä, jolloin sen takana olla vaikka kuinka ja paljon eri laitteita, ja julkisen verkon IP-osoitteita kuluu vain yksi.